Carpaccio met witloof en geroosterde broodreepjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
200 g rosbief 1 cl balsamicoazijn zout 7 cl olijfolie (extra vierge) peper 2 stronkjes witloof 4 sneetjes wit brood 6 theelepels ansjovispuree 50 g boter (roomboter) 1 eetlepel citroensap
Het vlees een half uurtje in de diepvries leggen.
De azijn mengen met een beetje zout tot dit is opgelost.
De helft van de olijfolie erdoor kloppen en kruiden met peper.
Het witloof schoonmaken, de bittere kern eruit snijden en de groente in ringen snijden. Vermengen met de vinaigrette en laten trekken.
Het vlees in flinterdunne plakjes snijden en deze carpaccio over borden verdelen.
De witloofsalade op het vlees schikken.
De ansjovispasta mengen met de boter en een beetje citroensap.
De sneetjes brood hiermee insmeren en verdelen in mooie gelijke reepjes van ongeveer 2 centimeter breed.
Deze goudbruin roosteren in een pan met antikleeflaag.
Op de borden schikken en de rest van de olijfolie verdelen over de carpaccio.
Tongscharfilets met knoflook en bloemkool
Ingrediënten voor 4 personen
500 g tongscharfilet 8 teentjes knoflook 2 dl melk (halfvol) 1 bloemkool 100 g boter (roomboter) peper zout 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) 3 takjes koriander 4 dl visfumet
De visfilets oprollen, vastprikken met een houten cocktailstaafje, in een ovenschotel leggen en laten pocheren in de visfumet (in de microgolfoven gaat dit zeer snel).
De bloemkoolroosjes gaarkoken in gezouten water.
De knoflookteentjes pellen, middendoor snijden en kort laten opkoken in de melk om de scherpte er wat af te halen.
Laten uitlekken en aanbakken in de boter.
Van het vuur nemen, de gehakte tuinkruiden erdoor roeren samen met de bloemkoolroosjes.
Serveren met de visrolletjes en aardappelpuree.
Warm chocoladetaartje
Ingrediënten voor 4 personen
125 g chocolade (puur) 25 g boter (roomboter) 4 eieren 30 g bloem 75 g suiker
Laat de chocola, in kleine brokjes gebroken, met de boter smelten.
Sla de eierdooiers met de helft van de suiker schuimig en voeg geleidelijk het meel toe.
Sla de eiwitten stijf met de rest van de suiker.
Voeg beide mengsels toe aan de chocola en schep luchtig door elkaar.
Zet de massa een poosje in de koelkast, (dit chocolademengsel kan eventueel zelfs een dag van tevoren worden gemaakt).
Beboter 6 vormpjes, bestrooi die met meel en doe het mengsel erin (schenk ze niet te vol, de eieren gaan nog uitzetten).
Zet de bakjes ongeveer 7 minuten in een op 170°C voorverwarmde oven.
De taartjes zullen vanbinnen nog zacht zijn. Serveer met een muntsausje of met een gekonfijt sinaasappelschilletje.
|