Italiaanse taart met kip xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Hoofdgerecht voor 4 personen
50 gr boter
500 gr kipfilet
3 uien
3 teentjes knoflook fijngesneden
1 zakje Italiaanse kruidenmix (verse 30 gr)
3 eieren
250 ml slagroom
1 citroen
5 plakjes deeg voor hartige taart ontdooid van koopmans
lage taartvorm 30 cm doorsnede (ingevet)
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 225 graden.
In koekenpan 25 gr boter smelten en de kipfilets bakken, aan iedere kant 3 minuten, kip op bord afkoelen.
Ui en knoflook in hapjespan met 25 gr boter laten stoven.
Salie en rozemarijn (uit de Italiaanse kruidenmix) fijnsnijden (de rest van de kruiden word niet gebruikt).
In kom eieren met de slagroom losroeren, zout, peper, salie en rozemarijn toevoegen.
Citroen goed schoonmaken, schil fijnraspen, en de rasp door eimengsel roeren (vrucht word niet gebruikt).
Taartvorm bekleden met plakjes deeg.
Kip in reepjes snijden en met het ui en ei mengsel mengen.
Vulling in taartvorm scheppen en gelijkmatig over de bodem verdelen.
Taart in de oven zetten, na 10 minuten de temperatuur verlagen tot 175 graden en de taart nog ongeveer 40 minuten bakken tot hij goudbruin en gaar is.
Lekker met een gemengde salade
|