Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
16-03-2006
Recept
Courgettes gevuld met ham kaas saus
Ingrediënten voor 4 personen
150 gr snelkook rijst
2 grote courgettes
2 eetlepels vloeibare margarine
1 ui, gesnipperd
150 gr salami in blokjes
1 doosje maggi ham kaassaus
2 eetlepels gesnipperde basilicum
Kook de rijst gaar.
Halveer de courgettes in de lengte en hol ze uit en snijd het vruchtvlees fijn.
Verhit de margarine in een koekenpan en fruit het vruchtvlees met de ui.
Bak de salami 2-3 minuten zachtjes mee.
Bereid de maggi saus volgens de aanwijzingen en schep de rijst, het courgettemengsel en de basilicum erdoor.
Leg de courgettes naast elkaar in een ovenschaal en vul ze met het rijst mengsel.
Schenk er 2 eetlepels water op de bodem en bak de courgettes 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 C.
Lekker met ciabattabrood en een salade van kerstomaatjes.
750 g wijtingfilet 500 g tomaten in blik 70 g tomatenpuree 1 ui 2 teentjes knoflook 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 kippenbouillonblokje 10 dl visfumet 1 eetlepel ketjap (sojasaus) 2 eieren 4 beschuiten 80 g boter (bakboter) 10 g suiker 1 theelepel kerriepoeder peper zout 20 g boter (geklaard)
De wijtingfilets in kleine stukken snijden, fijnmalen in de keukenrobot en in een kom mengen met de geplette beschuiten.
Het kippenbouillonblokje erdoor mengen samen met de losgeklopte eieren en de geklaarde boter.
Alles kneden tot een homogeen mengsel en op smaak brengen met peper en zout.
Met de hand van het mengsel wijtingballetjes rollen van 3 centimeter.
Ze 15 minuten koel wegzetten.
Voor de tomatensaus de resterende boter laten smelten en er de fijngesneden ui en de gehakte knoflook aan toevoegen, samen met de laurier.
Alles een vijftal minuten laten stoven.
Daarna bestrooien met kerriepoeder en de ketjap toevoegen.
Goed omroeren en de grofgehakte gepelde tomaten toevoegen, alsook de tomatenpuree en een klontje suiker.
Het geheel bevochtigen met de visfumet en aan de kook brengen.
De wijtingballetjes aan de tomatensaus toevoegen en ze gedurende een kwartiertje laten meesudderen op een zacht vuurtje.
De wijtingballetjes uit de saus halen en warm houden.
De saus mixen en wat laten inkoken.
De wijtingballetjes op warme borden schikken, overgieten met de tomatensaus, bestrooien met gehakte peterselie en serveren met frietjes, aardappelpuree, kroketjes of rijst.
Piepkuiken met verse dragon
Ingrediënten voor 4 personen
4 piepkuikens 3 eetlepels dragon (fijngehakt) 150 g boter (roomboter) 100 g verse kaas (mager) 1 dl room peper zout
De verse kaas goed mengen met tweederde van de boter en op smaak brengen met peper en zout.
Vervolgens er de helft van de fijngehakte dragon aan toevoegen.
Met dit mengsel de piepkuikens opvullen, deze vervolgens dichtnaaien en in een braadslee leggen.
De rest van de boter smelten en over de piepkuikens gieten.
De braadslee met de piepkuikens voor ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden zetten.
Nu en dan omdraaien om alle kanten mooi goudbruin te laten bakken.
Wanneer ze ongeveer gaar zijn, even in de boutjes prikken.
Loopt er een helder vocht uit, ze uit de oven nemen, op een verwarmde schotel leggen en de saus aanmaken.
Hiervoor het braadvocht ontvetten, met de room deglaceren, goed roeren en wat laten indikken.
De rest van de dragon toevoegen en zo nodig nog bijkruiden met zout en peper.
Onmiddellijk opdienen.
Vruchtensla van zacht fruit met ijs
Ingrediënten voor 4 personen
250 g aardbeien 150 g rode bessen 150 g blauwbessen 150 g frambozen 150 g braambessen 5 dl water 500 g suiker 5 cl bessenlikeur 4 bolletjes vanille-ijs 4 blaadjes munt
Een suikersiroop maken met water en suiker.
De aardbeien schoonmaken en in vieren verdelen.
De rode bessen wassen en ze van de steeltjes halen.
Ook het overige fruit wassen en alles in een kom doen.
Het geheel overgieten met suikersiroop en laten afkoelen.
Juist voor het opdienen een scheutje bessenlikeur toevoegen.
In diepe borden verdelen en daarop een bolletje vanille-ijs scheppen.
Eindelijk weer tijd om aan het blog te werken en te wandelen in bloggeland. Wat was het gisteren druk. Het ene bezoek na het andere en dan nog booschappen doen ook. Dennis zijn schooljuffrouw is ook eens langs geweest. Er werd besproken of Dennis volgend schooljaar nu technisch of beroeps zou moeten volgen. Het word dan toch technisch, en dat dan in het VTI in Menen. Hij twijfelt nog tussen metaal of hout. Hij zal er wel wijs uit raken na het eerste middelbaar. Nu maar hopen dat het vandaag een rustige dag zal blijven zodat wij hier onze schade kunnen inhalen. Wij geven er weer een lap op.
Ingrediënten: 375 g tarwebloem 125 gram maïzena 2 theelepel bakpoeder 2 eieren 250 g suiker 1 zakje vanillesuiker enkele druppels amandelaroma 250 gram boter 250 gram gehakte hazelnoten
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200° C Meng de bloem met de maïzena en het bakpoeder in een beslagkom, maak een kuiltje.
Voeg een mengsel van de losgeklopte eieren, de suiker, vanillesuiker en enkele druppels amandelaroma toe.
Leg hierop de koude harde boter in blokjes, de gehakte noten en kneed hiervan een glad deeg. Rol hiervan 1½ cm dikke rollen en laat deze even in de koelkast rusten.
Snijd er met een mes plakjes van af, ongeveer ½ cm. en leg die op een bakplaat met bakpapier.
Zet de bakplaat gedurende 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk.
De kip met flink wat mosterd bestrijken en samen met de grofgehakte ui gedurende 40 minuten gaarbakken in boter.
De gare kip in stukken snijden en op een verwarmde schotel schikken.
Het overtollige braadvet uit de pan gieten en de bodem losroeren met de verse room.
Laten opkoken, binden met maïszetmeel dat in wat room werd losgeklopt en de saus over de kip gieten.
Serveren met groene boontjes of broccoli en gebakken krielaardappeltjes.
Warme bananen met pistache-kruimellaag met honing en frambozencoulis
Ingrediënten voor 4 personen
180 g pistachenoten (gepeld) 4 bananen 1 eetlepel poedersuiker 500 g frambozen 4 eetlepels honing (vloeibaar)
Hak de pistachenoten grof en doe ze op een groot bord.
Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden.
Rol de halve bananen door de noten, en zorg ervoor dat ze er gelijkmatig mee bedekt worden. Bestuif ze met wat poedersuiker en leg ze op een anti-aanbak bakblik.
Bak ze 4 - 5 minuten in een oven op 200°C tot ze net gaar en warm zijn (niet langer omdat de bananen dan zullen smelten).
Houd ze warm.
Draai voor de frambozencoulis de helft van de frambozen met 2 eetlepels honing tot een glad geheel.
Passeer dit mengsel door een fijne zeef om alle pitjes te verwijderen.
Verdeel de bananen over 4 voorverwarmde borden en druppel er de rest van de honing over. Serveer met wat frambozen in een kleine piramide en met wat frambozencoulis ernaast.
Maak de spruitjes schoon, kook ze in water met zout in ± 7 minuten beetgaar en giet ze af. Snijd de gepelde uien intussen in ringen. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Bak de spekjes knapperig uit en schep ze door de spruitjes.
Bak de champignons en de uitjes in het spekvet lichtbruin en schep ze ook door de spruitjes.
Benodigdheden 1 pakje Honig Deense Rundvleessoep 2 uien gesnipperd 250 g bieflapjes in kleine blokjes zout
peper 25 g boter 2 theelepels rozemarijnblaadjes ½ liter pilsener bier 3 sneetjes ontbijtkoek 1 dunne prei
Bereidingswijze Kruid de blokjes vlees met zout en peper Verhit de boter in een pan en bak het vlees met de uien ca. 3 minuten.
Voeg de rozemarijn, het bier en 1 liter water toe Breng dit aan de kook en voeg al roerende de inhoud van het zakje soep toe.
Kook de soep ca. 5 minuten op zacht vuur Snijd de ontbijtkoek in blokjes en roer die door de soep.
Kook de soep nog ca. 5 minuten en roer regelmatig tot de soep glad gebonden is Snijd de prei in flinterdunne ringen en roer deze op het laatst door de soep.
6 plakjes achterham 100 gram roomkaas, bijvoorbeeld mon chou ½ rode paprika 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Was de paprika.
Verwijder de zaadlijsten en pitjes.
Snij de helft van de paprika in hele dunne reepjes.
De andere helft van de paprika wordt niet gebruikt. Besmeer de plakjes ham met de roomkaas.
Verdeel de paprikareepjes over de roomkaas en bestrooi dit weer met de fijngehakte peterselie. Rol de plakjes ham voorzichtig op en laat ze ± 1 uur opstijven in de koelkast.
600 g kippenfilet 2 kippenbouillonblokjes 100 g kippenlevertjes 2 sneetjes spek (gerookt) 50 g walnoten 1 eetlepel pijnboompitten 3 cl notenolie 6 cl balsamicoazijn
De kippenfilets ongeveer 12 minuten sappig koken in water waaraan enkele bouillonblokjes werden toegevoegd.
Het spek in fijne reepjes snijden en krokant bakken.
Uit de pan nemen.
De kippenlevertjes zorgvuldig spoelen, blancheren in het kookvocht van de kip, afdrogen, in stukjes snijden en bakken in het braadvet van het spek.
De gemengde sla fijnsnijden en op borden schikken.
Knapperig gebakken spek en stukjes lever over de sla verdelen.
Bestrooien met walnoot en pijnappelpitten.
De kippenfilets in fijne plakjes snijden en in waaiervorm over de sla schikken.
Begieten met lauwe vinaigrette van notenolie en balsamicoazijn.
Roerbraai met van alles en nog wat
Ingrediënten voor 4 personen
olijfolie om te bakken 300 g biefstuk (Meritus) 300 g lamsvlees 2 kippenborsten 125 g Russische worstjes 125 g Weense worstjes 2 uien 3 teentjes knoflook 3 wortelen 200 g broccoli 0.25 bloemkool 1 paprika (groen) 3 takjes selder 100 g rodekool 1 kolfje maïs 200 g garnalen (diepgevroren) zout peper (zwarte peper)
Snij het vlees en de kip in reepjes en de worstjes in schijfjes.
Snij de uien en de wortels in schijfjes en plet de knoflook.
Verhit de olie in een braadpan op de barbecue en braad het vlees en de kip bruin.
Voeg de worstjes, de uien en de knoflook toe en stoof tot deze doorzichtig is.
Verdeel de broccoli en de bloemkool in roosjes.
Snij de ontpitte paprika in juliennereepjes en snij de selderstengels in schijfjes.
Wie wil, voegt de versneden rodekool toe.
Voeg de groenten toe (eerst de groenten die het snelst gaar zijn) en voeg een saus naar keuze toe.
Roerbak tot alles beetgaar is.
Voeg de garnalen toe en laat goed warm worden.
Kruid met zout en peper.
Originele tekst van dit Zuid-Afrikaans recept:
Verhit die olie in 'n skottelbraaier en braai die vleis en hoender tot bruin.
Voeg die worsies, uie en knoffel by en braai totdat die uie deurskynend is.
Voeg die groente by in die volgorde waarin dit sal gaar word soos hierbo aangegee.
Roerbraai voortdurend tot gaar maar nog bros.
Voeg 'n sous van eie keuse sowel as die garnale by.
Verhit tot deurwarm.
Geur met sout en peper.
Sabayon met rode vruchten
Ingrediënten voor 4 personen
150 g braambessen 75 g frambozen 75 g rode bessen 30 g poedersuiker 15 cl cointreau 80 g suiker 4 eierdooiers 2 dl wijn (wit/droog)
De vruchten spoelen en voorzichtig de steeltjes verwijderen.
In een kom leggen, overgieten met de Cointreau en bestrooien met poedersuiker.
Laten rusten.
Ondertussen de eierdooiers en de suiker tot een schuimige massa kloppen.
De wijn verwarmen en bij het eiermengsel voegen.
In een warmwaterbad plaatsen en blijven kloppen tot een lichte mousse bekomen wordt.
De gemarineerde vruchten verdelen over diepe borden en alles bedekken met de sabayon.
Tip: deze bereiding krijgt een extra feestelijk tintje wanneer ze met poedersuiker wordt bestrooid en vervolgens enkele minuten wordt gegratineerd onder de warme grill.
600 gram kabeljauwfilet 100 gram danish blue of andere blauwe kaas 125 ml slagroom of slankroom 1 glas witte wijn 1 prei 2 eetlepels gehakte peterselie 50 gram geraspte belegen kaas.
Verwarm de oven voor tot 175 graden. Snij het witte en lichtgroene deel van de prei in dunne ringetjes.
Was de prei goed en laat ze uitlekken. Prak de kaas fijn en klop deze door de room. Leg de vis in een ovenvaste schaal. Verdeel de preiringetjes en de gehakte peterselie over de vis en giet de witte wijn en de kaassaus erover.
Dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat de vis in het midden van de oven in ± 30 minuten gaar worden.
Verwijder de folie en laat de saus in ± 10 minuten nog lichtbruin kleuren.
Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
Benodigdheden: 4 lekkerbekjes 500 g (liefst nieuwe) aardappelen 500 g winterwortel 1 grote ui e eetlepels olie zout en peper 2 eetlepels hot ketchup 2 eetlepels ketjap manis
Bereidingswijze: Boen de aardappelen schoon en schil de wortels.
Snijd beide in kleine blokjes.
Snipper de ui grof.
Bak de aardappel, wortel, ui in 2 eetlepels olie in een hapjespan gedurende 10 minuten.
Strooi er zout en peper over en schep ze af en toe om. Roer de rest van de olie, de hot ketchup en de ketjap door elkaar, bestrijk de lekkerbekjes met dit mengsel en leg ze tussen de aardappel en wortel.
Gestoomde wijting met blanke botersaus van jenever
Ingrediënten voor 4 personen
600 g wijtingfilet 8 stronkjes witloof 250 g boter (roomboter) 2 dl wijn (wit/droog) 10 cl jenever 3 sjalotten 1 dl room 5 g suiker peper zout nootmuskaat cayennepeper
Het witloof fijnsnijden en lichtjes aanbakken in een beetje boter.
Bestrooien met de suiker en kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
Ondertussen de blanke botersaus met jenever bereiden: de witte wijn samen met de jenever en de fijngesnipperde sjalot laten inkoken tot een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid overblijft.
De room toevoegen en opnieuw laten inkoken.
Vervolgens opwerken met de rest van de koude en in klontjes verdeelde boter.
Kruiden met cayennepeper, zout en peper, door een fijne zeef passeren en warm houden.
De wijtingfilets kruiden met peper en zout en gaarstomen in een stoompan gedurende ongeveer 4 minuten.
Het witloof op verwarmde borden schikken, de wijtingfilets erop verdelen en napperen met de saus.
De koolvisfilets kruiden met zout, peper en kerrie.
De filets in licht gebruinde boter stoven en de gesnipperde ui en de look toevoegen. Overgieten met de witte wijn en de visfumet en het kruidentuiltje erbij doen.
De schotel afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten in een voorverwarmde oven plaatsen (180 graden).
De vis uit de bakschotel halen en het bakvocht inkoken.
De stukgesneden tomaat en de gehakte appel toevoegen evenals de room.
U kunt dit gerecht heel aardig opdienen in de lege gehalveerde sinaasappelen.
Giet de likeur in de maatbeker.
Rasp de schil (niet het wit) van de 3 sinaasappelen en van de 1/2 citroen boven de maatbeker. Schenk er zoveel sinaasappelsap op dat u in totaal 1/2 liter hebt.
Klop de eieren met de suiker tot een lichtgele massa die schuimig rimpelend terugvalt.
Klop er de maïzena en het sinaasappelsap door.
Doe alles in een steelpan en verwarm het al roerend op een middelhoog vuur tot het mengsel is gebonden.
Laat het niet warmer worden dan 75°C, want dan is de kans groot dat het schift.
Het mengsel is dik genoeg als het aan de bolle kant van een houten lepel blijft hangen.
Neem dan de pan van het vuur en klop alles nog even door.
Klop de eiwitten met het zout in een schone kom stijf tot u er slappe pieken van kunt trekken. Strooi er één eetlepel suiker over en klop verder tot u er stijve pieken van kunt trekken.
Spatel de eiwitten door de hete eiercrème en blijf voorzichtig spatelen tot het mengsel zover is afgekoeld dat het vocht niet naar onderen zakt.
Klop de slagroom stijf en spatel deze door de eiercrème.
Vul de uitgeholde sinaasappelen met de mousse en zet ze enkele uren of een nacht in de diepvries.
Decoreer vlak voor het opdienen met gekonfijte sinaasappelschilfers, angelica, blaadjes munt en/of slagroom.
Benodigdheden: 1 ui 1 rode paprika 300 g panklare gesneden boerenkool 100 g chorizo 1 eetlepel olijfolie zout en peper
Bereidingswijze: Pel en snipper de ui.
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij de paprika in blokjes.
Snij ook de chorizo in blokjes Verhit de olijfolie in een wok en bak de blokjes chorizo zachtjes uit.
Schep ze op een bordje Bak de ui en paprika zachtjes aan in het bakvet.
Voeg de boerenkool in gedeelten toe en laat de boerenkool al omscheppend in ongeveer 3-4 minuten slinken Voeg 1/2 dl water toe en laat de boerenkool in nog ongeveer 5 minuten zachtjes gaar worden Schep de blokjes chorizo erdoor en voeg zout en peper naar smaak erdoor.