Courgettes gevuld met ham kaas sausxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
150 gr snelkook rijst
2 grote courgettes
2 eetlepels vloeibare margarine
1 ui, gesnipperd
150 gr salami in blokjes
1 doosje maggi ham kaassaus
2 eetlepels gesnipperde basilicum
Kook de rijst gaar.
Halveer de courgettes in de lengte en hol ze uit en snijd het vruchtvlees fijn.
Verhit de margarine in een koekenpan en fruit het vruchtvlees met de ui.
Bak de salami 2-3 minuten zachtjes mee.
Bereid de maggi saus volgens de aanwijzingen en schep de rijst, het courgettemengsel en de basilicum erdoor.
Leg de courgettes naast elkaar in een ovenschaal en vul ze met het rijst mengsel.
Schenk er 2 eetlepels water op de bodem en bak de courgettes 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 C.
Lekker met ciabattabrood en een salade van kerstomaatjes.
|