Belgische rundvleessoep
Benodigdheden 1 pakje Honig Deense Rundvleessoep 2 uien gesnipperd 250 g bieflapjes in kleine blokjes zout
peper 25 g boter 2 theelepels rozemarijnblaadjes ½ liter pilsener bier 3 sneetjes ontbijtkoek 1 dunne prei
Bereidingswijze Kruid de blokjes vlees met zout en peper Verhit de boter in een pan en bak het vlees met de uien ca. 3 minuten.
Voeg de rozemarijn, het bier en 1 liter water toe Breng dit aan de kook en voeg al roerende de inhoud van het zakje soep toe.
Kook de soep ca. 5 minuten op zacht vuur Snijd de ontbijtkoek in blokjes en roer die door de soep.
Kook de soep nog ca. 5 minuten en roer regelmatig tot de soep glad gebonden is Snijd de prei in flinterdunne ringen en roer deze op het laatst door de soep.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|