Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    13-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Hamrolletjes met roomkaas en paprika

    ingrediënten

    6 plakjes achterham
    100 gram roomkaas, bijvoorbeeld mon chou
    ½ rode paprika
    2 eetlepels fijngehakte peterselie

    Was de paprika.

    Verwijder de zaadlijsten en pitjes.

    Snij de helft van de paprika in hele dunne reepjes.

    De andere helft van de paprika wordt niet gebruikt.
    Besmeer de plakjes ham met de roomkaas.

    Verdeel de paprikareepjes over de roomkaas en bestrooi dit weer met de fijngehakte peterselie.
    Rol de plakjes ham voorzichtig op en laat ze ± 1 uur opstijven in de koelkast.

    Snij de plakjes ham in drieën.

    Steek er een cocktailprikker in.

     

    13-03-2006 om 11:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Lauwe sla van kippenfilet in balsamicoazijn

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g kippenfilet
    2 kippenbouillonblokjes
    100 g kippenlevertjes
    2 sneetjes spek (gerookt)
    50 g walnoten
    1 eetlepel pijnboompitten
    3 cl notenolie
    6 cl balsamicoazijn

     

    De kippenfilets ongeveer 12 minuten sappig koken in water waaraan enkele bouillonblokjes werden toegevoegd.

    Het spek in fijne reepjes snijden en krokant bakken.

    Uit de pan nemen.

    De kippenlevertjes zorgvuldig spoelen, blancheren in het kookvocht van de kip, afdrogen, in stukjes snijden en bakken in het braadvet van het spek.

    De gemengde sla fijnsnijden en op borden schikken.

    Knapperig gebakken spek en stukjes lever over de sla verdelen.

    Bestrooien met walnoot en pijnappelpitten.

    De kippenfilets in fijne plakjes snijden en in waaiervorm over de sla schikken.

    Begieten met lauwe vinaigrette van notenolie en balsamicoazijn.

     

     

    Roerbraai met van alles en nog wat

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    olijfolie om te bakken
    300 g biefstuk (Meritus)
    300 g lamsvlees
    2 kippenborsten
    125 g Russische worstjes
    125 g Weense worstjes
    2 uien
    3 teentjes knoflook
    3 wortelen
    200 g broccoli
    0.25 bloemkool
    1 paprika (groen)
    3 takjes selder
    100 g rodekool
    1 kolfje maïs
    200 g garnalen (diepgevroren)
    zout
    peper (zwarte peper)

     

    Snij het vlees en de kip in reepjes en de worstjes in schijfjes.

    Snij de uien en de wortels in schijfjes en plet de knoflook.

    Verhit de olie in een braadpan op de barbecue en braad het vlees en de kip bruin.

    Voeg de worstjes, de uien en de knoflook toe en stoof tot deze doorzichtig is.

    Verdeel de broccoli en de bloemkool in roosjes.

    Snij de ontpitte paprika in juliennereepjes en snij de selderstengels in schijfjes.

    Wie wil, voegt de versneden rodekool toe.

    Voeg de groenten toe (eerst de groenten die het snelst gaar zijn) en voeg een saus naar keuze toe.

    Roerbak tot alles beetgaar is.

    Voeg de garnalen toe en laat goed warm worden.

    Kruid met zout en peper.

     

    Originele tekst van dit Zuid-Afrikaans recept:

    Verhit die olie in 'n skottelbraaier en braai die vleis en hoender tot bruin.

    Voeg die worsies, uie en knoffel by en braai totdat die uie deurskynend is.

    Voeg die groente by in die volgorde waarin dit sal gaar word soos hierbo aangegee.

    Roerbraai voortdurend tot gaar maar nog bros.

    Voeg 'n sous van eie keuse sowel as die garnale by.

    Verhit tot deurwarm.

    Geur met sout en peper.

     

     

    Sabayon met rode vruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g braambessen
    75 g frambozen
    75 g rode bessen
    30 g poedersuiker
    15 cl cointreau
    80 g suiker
    4 eierdooiers
    2 dl wijn (wit/droog)

     

    De vruchten spoelen en voorzichtig de steeltjes verwijderen.

    In een kom leggen, overgieten met de Cointreau en bestrooien met poedersuiker.

    Laten rusten.

    Ondertussen de eierdooiers en de suiker tot een schuimige massa kloppen.

    De wijn verwarmen en bij het eiermengsel voegen.

    In een warmwaterbad plaatsen en blijven kloppen tot een lichte mousse bekomen wordt.

    De gemarineerde vruchten verdelen over diepe borden en alles bedekken met de sabayon.

     

    Tip: deze bereiding krijgt een extra feestelijk tintje wanneer ze met poedersuiker wordt bestrooid en vervolgens enkele minuten wordt gegratineerd onder de warme grill.

    13-03-2006 om 11:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kabeljauwfilet met prei-kaassaus

    ingrediënten

    600 gram kabeljauwfilet
    100 gram danish blue of andere blauwe kaas
    125 ml slagroom of slankroom
    1 glas witte wijn
    1 prei
    2 eetlepels gehakte peterselie
    50 gram geraspte belegen kaas.

    Verwarm de oven voor tot 175 graden.
    Snij het witte en lichtgroene deel van de prei in dunne ringetjes.

    Was de prei goed en laat ze uitlekken.
    Prak de kaas fijn en klop deze door de room.
    Leg de vis in een ovenvaste schaal.
    Verdeel de preiringetjes en de gehakte peterselie over de vis en giet de witte wijn en de kaassaus erover.

    Dek de schaal af met aluminiumfolie.
    Laat de vis in het midden van de oven in ± 30 minuten gaar worden.

    Verwijder de folie en laat de saus in ± 10 minuten nog lichtbruin kleuren.

     

    12-03-2006 om 18:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Hampakketje van de grill

     

    Ingrediënten

    zachte geitenkaas

    zongedroogde tomatenstukjes

    plakje rauwe- of gandaham

    toast

    blaadje rucola

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten

    Verpak een klein stukje zachte geitenkaas en wat zongedroogde tomatenstukjes in een plakje rauwe- of gandaham.

    Leg het pakketje op de barbecue of onder de grill en grill het aan beide kanten 2 minuten.

    Leg het op een stukje toast met een blaadje rucola.

     

    12-03-2006 om 16:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel

     

    Benodigdheden:
    4 lekkerbekjes
    500 g (liefst nieuwe) aardappelen
    500 g winterwortel
    1 grote ui
    e eetlepels olie
    zout en peper
    2 eetlepels hot ketchup
    2 eetlepels ketjap manis

    Bereidingswijze:
    Boen de aardappelen schoon en schil de wortels.

    Snijd beide in kleine blokjes.

    Snipper de ui grof.

    Bak de aardappel, wortel, ui in 2 eetlepels olie in een hapjespan gedurende 10 minuten.

    Strooi er zout en peper over en schep ze af en toe om.
    Roer de rest van de olie, de hot ketchup en de ketjap door elkaar, bestrijk de lekkerbekjes met dit mengsel en leg ze tussen de aardappel en wortel.

    Verwarm het gerecht nog ca 5 minuten in de pan

     

    12-03-2006 om 13:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gestoomde wijting met blanke botersaus van jenever

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g wijtingfilet
    8 stronkjes witloof
    250 g boter (roomboter)
    2 dl wijn (wit/droog)
    10 cl jenever
    3 sjalotten
    1 dl room
    5 g suiker
    peper
    zout
    nootmuskaat
    cayennepeper

     

    Het witloof fijnsnijden en lichtjes aanbakken in een beetje boter.

    Bestrooien met de suiker en kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

    Ondertussen de blanke botersaus met jenever bereiden: de witte wijn samen met de jenever en de fijngesnipperde sjalot laten inkoken tot een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid overblijft.

    De room toevoegen en opnieuw laten inkoken.

    Vervolgens opwerken met de rest van de koude en in klontjes verdeelde boter.

    Kruiden met cayennepeper, zout en peper, door een fijne zeef passeren en warm houden.

    De wijtingfilets kruiden met peper en zout en gaarstomen in een stoompan gedurende ongeveer 4 minuten.

    Het witloof op verwarmde borden schikken, de wijtingfilets erop verdelen en napperen met de saus.

     

     

    Koolvis met kerrie

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g koolvisfilet
    1 ui
    0.5 teentje knoflook
    3 tomaten
    1 appel (Boskoop)
    1 dl wijn (wit/droog)
    10 dl visfumet
    100 g boter (bakboter)
    0.5 dl room
    250 g rijst
    2 takjes tijm
    1 blaadje laurier
    0.5 bosje peterselie
    1 theelepel kerriepoeder
    peper
    zout

     

    De koolvisfilets kruiden met zout, peper en kerrie.

    De filets in licht gebruinde boter stoven en de gesnipperde ui en de look toevoegen. Overgieten met de witte wijn en de visfumet en het kruidentuiltje erbij doen.

    De schotel afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten in een voorverwarmde oven plaatsen (180 graden).

    De vis uit de bakschotel halen en het bakvocht inkoken.

    De stukgesneden tomaat en de gehakte appel toevoegen evenals de room.

    Dit alles eventjes inkoken.

    Opdienen met rijst of aardappelpuree.

     

     

    Mousse à l’orange

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 eetlepels sinaasappellikeur
    sinaasappelsap
    4 sinaasappelen
    0.5 citroen
    6 eierdooiers
    100 g suiker
    2 theelepels maïzena
    6 eiwitten
    zout
    1.5 dl slagroom
    4 blaadjes munt
    angelica (engelwortel)
    gekonfijte sinaasappelsnippers

     

    U kunt dit gerecht heel aardig opdienen in de lege gehalveerde sinaasappelen.

     

    Giet de likeur in de maatbeker.

    Rasp de schil (niet het wit) van de 3 sinaasappelen en van de 1/2 citroen boven de maatbeker. Schenk er zoveel sinaasappelsap op dat u in totaal 1/2 liter hebt.

    Klop de eieren met de suiker tot een lichtgele massa die schuimig rimpelend terugvalt.

    Klop er de maïzena en het sinaasappelsap door.

    Doe alles in een steelpan en verwarm het al roerend op een middelhoog vuur tot het mengsel is gebonden.

    Laat het niet warmer worden dan 75°C, want dan is de kans groot dat het schift.

    Het mengsel is dik genoeg als het aan de bolle kant van een houten lepel blijft hangen.

    Neem dan de pan van het vuur en klop alles nog even door.

    Klop de eiwitten met het zout in een schone kom stijf tot u er slappe pieken van kunt trekken. Strooi er één eetlepel suiker over en klop verder tot u er stijve pieken van kunt trekken.

    Spatel de eiwitten door de hete eiercrème en blijf voorzichtig spatelen tot het mengsel zover is afgekoeld dat het vocht niet naar onderen zakt.

    Klop de slagroom stijf en spatel deze door de eiercrème.

    Vul de uitgeholde sinaasappelen met de mousse en zet ze enkele uren of een nacht in de diepvries.

    Decoreer vlak voor het opdienen met gekonfijte sinaasappelschilfers, angelica, blaadjes munt en/of slagroom.

     

    12-03-2006 om 13:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Ham gevuld met roerei


    Ingrediënten

    2 plakken gekookte (York) ham (iets dikker gesneden)
    2 eieren
    2 eetlepels melk
    peper, zout
    1 eetlepel peterselie
    boter

    Eieren loskloppen met melk, peper, zout en peterselie.

    Boter smelten in een anti-aanbakpan.

    Eieren erbij en zachtjes laten stollen onder af en toe roeren.

    Het moeten grove stukken ei worden en niet te droog.
    Plakken ham op een bordje leggen.

    Roerei over de helft verdelen en de ham dubbelklappen.

    Lekker met gebakken aardappelen en sla of gewoon een stuk stokbrood en tomatensalade.

     

    11-03-2006 om 16:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Roergebakken boerenkool met chorizo

     

    Benodigdheden:
    1 ui
    1 rode paprika
    300 g panklare gesneden boerenkool
    100 g chorizo
    1 eetlepel olijfolie
    zout en peper

    Bereidingswijze:
    Pel en snipper de ui.

    Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij de paprika in blokjes.

    Snij ook de chorizo in blokjes
    Verhit de olijfolie in een wok en bak de blokjes chorizo zachtjes uit.

    Schep ze op een bordje
    Bak de ui en paprika zachtjes aan in het bakvet.

    Voeg de boerenkool in gedeelten toe en laat de boerenkool al omscheppend in ongeveer 3-4 minuten slinken
    Voeg 1/2 dl water toe en laat de boerenkool in nog ongeveer 5 minuten zachtjes gaar worden
    Schep de blokjes chorizo erdoor en voeg zout en peper naar smaak erdoor.

    Lekker met aardappelpuree.

     

    11-03-2006 om 14:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Grote sandwich van Turks brood

    Benodigdheden

    300 gram sperziebonen
    400 gram kipfilet
    1/2 eetlepel kipkruiden
    2 theelepels chilipoeder
    3 eetlepels hete olijfolie
    1 Turks brood
    100 gram gemengde sla
    100 gram mozzarella
    1 eetlepel citroensap
    1 eetlepel fijngehakte munt
    zout en peper


    Bereidingstijd: 25 minuten

    De combinatie van knapperig brood en een lauwwarme salade geeft dit gerecht een heel aparte smaaksensatie.

    Heerlijk bij een zwoele avond.


    Kook in ruim kokend water met zout 300 gram sperziebonen in 8 minuten beetgaar en spoel ze in een vergiet onder koud water af.

    Laat ze goed uitlekken.
    Kruid 400 gram kipfilet in blokjes met 1/2 eetlepel kipkruiden en 2 theelepels chilipoeder en bak ze in een wok met 3 eetlepels hete olijfolie in ca. 5-7 minuten bruin rondom en gaar.
    Snijd een Turks brood overlangs doormidden, bestrijk de snijvlakken met olijfolie en rooster de helften onder een hete grill knapperig bruin.
    Leg de onderkant op een grote schaal en verdeel er 100 gram gemengde sla, de sperziebonen, 100 gram mozzarella in kleine blokjes en de kip erover.
    Sprenkel er een dressing over van 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse munt en zout en peper naar smaak.
    Zet de bovenkant van het brood erop.

    11-03-2006 om 10:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kalkoenslaatje met pasta en spekreepjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g torselli
    400 g kalkoenfilet
    2 eetlepels pijnboompitten
    4 sneetjes spek (gerookt)
    250 g salade-assortiment
    250 g bospaddestoelen
    60 g boter (bakboter)
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    2 eetlepels honing (vloeibaar)
    2 sjalotten
    2 eetlepels mayonaise
    0.25 eetlepel mosterd
    peper
    zout

     

    De deegwaren beetgaar koken in gezouten water, afgieten in een vergiet en laten afkoelen.

    De vinaigrette bereiden met olijfolie, vloeibare honing, sjalotjes, mayonaise, mosterd, peper en zout.

    Even laten trekken en zeven.

    De sla op bordjes of schaaltjes schikken en mengen met de deegwaren en de vinaigrette.

    Daarop de in boter aangefruite spek- en kalkoenreepjes schikken.

    Bestrooien met geroosterde pijnappelpitten en ten slotte garneren met de in boter aangefruite bospaddestoelen.

    Lauw serveren.

     

     

    Rogvleugels met kriekbiervinaigrette

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1200 g rogvleugels
    20 cl kriekbier
    25 cl wijnazijn (wit)
    20 cl arachideolie
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    200 g tuinbonen
    6 raapjes
    8 aardappelen (Charlotte)
    2 eetlepels honing (vloeibaar)
    120 g boter (bakboter)
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    zout

     

    De helft van het kriekbier, de wijnazijn, de arachideolie, de olijfolie, peper en zout tot een mooie vinaigrette roeren.

    De raapjes schillen, in plakjes of reepjes snijden en gaarkoken in licht gezouten water.

    De bonen uit hun peulen halen en spoelen.

    De aardappelen schillen en in de vorm van dikke frieten snijden.

    De rogvleugels spoelen, droogdeppen en ze op een niet te hoog vuur aan weerszijden goudbruin bakken in een mengsel van boter en olie (4 à 5 minuten aan elke kant).

    Bij voorkeur een pan met antikleeflaag gebruiken.

    De vis kruiden, uit de pan halen, de pan ontvetten en er de vis terug in leggen.

    De rest van het kriekbier over de vis gieten en alles warm houden.

    De uitgelekte stukjes raap en de bonen fruiten in wat boter, de helft van de honing toevoegen en mooi laten glaceren.

    De aardappelreepjes goudbruin bakken in de overblijvende boter en honing.

    De vis en de garnituren verdelen over verwarmde borden en de vis napperen met de vinaigrette.

     

     

    Appeltaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    50 g boter (bakboter)
    150 g bloem (tarwebloem)
    150 g suiker
    7 g bakpoeder
    1 dl room
    2 eieren
    2 appelen (Boskoop)
    kaneelpoeder
    3 eetlepels bruine suiker

     

    De zachtgemaakte boter vermengen met de witte en de bruine suiker.

    Er één na één de eieren door verwerken.

    Het bakpoeder en een snuifje kaneel door de bloem mengen en door het mengsel boter-suiker-eieren strooien.

    De room bijvoegen om een zacht, gelijkmatig deeg te bekomen.

    De appelen schillen, klokhuizen verwijderen en in dobbelsteentjes snijden.

    Ze vermengen met het deeg.

    Een bakvorm insmeren met wat boter en met bloem bestuiven.

    Vullen met het deeg.

    De taart in ongeveer 45 minuten bakken in een oven van ongeveer 180 graden.

    Warm opdienen, eventueel met een bolletje vanilleroomijs.

     

    11-03-2006 om 10:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Ham-kaasrondjes (± 20 stuks)


    Ingrediënten

    4 plakjes bladerdeeg
    1 eidooier (losgeklopt)
    50 gram hamreepjes
    50 gram geraspte belegen Goudse kaas

    Ontdooi de plakjes bladerdeeg (± 10 min).
    Verwarm de oven voor op 220°C.
    Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg in een vierkant aan elkaar.

    Druk de randen goed op elkaar, zodat ze niet los gaan.
    Bestrijk de plak bladerdeeg met het losgeklopte ei.
    Bestrooi de plak over het hele vierkant met hamreepjes en geraspte kaas.

    Rol de plak voorzichtig op en snij de rol in plakjes van ongeveer 1 cm.
    De rondjes ± 12 minuten bakken in het midden van de oven tot ze lichtbruin zijn.

     

    10-03-2006 om 16:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Zwitserse zuurkoolschotel

    Zuurkool met worstjes en casselerrib.
    Drink hier een lekker koel glas bier bij.

    Benodigdheden:
    500 g zuurkool
    2 el boter
    1 ui fijngehakt
    1 runderbouillonblokje
    2 dl water
    200 g casselerrib in blokjes
    12 cocktailworstjes
    1 doosje Maggi Puree voor Ovenschotels
    (versgeraspte)nootmuskaat

    Bereidingswijze:
    Verwarm de oven voor op 225 graden.
    Spoel de zuurkool onder stromend water, druk het vocht er goed uit.
    Fruit de ui in de hete boter glazig, voeg de zuurkool toe en stoof 5 min. mee.
    Verkruimel het bouillonblokje boven de zuurkool, doe het water in de pan en laat op halfhoog vuur de zuurkool in 10 min. gaarkoken.
    Meng de blokjes casselerrib door de zuurkool, schep het in een ovenschaal en leg de cocktailworstjes er bovenop.
    Bereid 2 zakjes Maggi Puree voor Ovenschotels zoals aangegeven en roer er de nootmuskaat door.
    Verdeel de puree over de zuurkool en strijk hem glad met een vochtige lepel.

    Maak met de lepel een schulppatroon.
    Zet de schotel in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

     

    10-03-2006 om 12:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Aardbeienroom met blauwe vruchtensaus

    ingrediënten voor 4 personen

    Voor de aardbeienroom:
    500 g aardbeien
    25 g poedersuiker
    1 theelepel citroensap
    3 dl slagroom
    Voor de saus:
    500 g bramen en bosbessen of blauwe bessen
    25 g poedersuiker
    2 eetlepels sinaasappelsap


    Bereidingstijd: 25 minuten
    Maak de aardbeien schoon en snijd ze wat kleiner.

    Meng er de poedersuiker en het citroensap door en pureer ze


    Klop de slagroom tot vladikte en schep de aardbeien erdoor.

    Doe de massa over in een diepvriesdoos en laat 2 uur bevriezen


    Maak in die tijd de saus:
    Maak de vruchten schoon en meng er de suiker en het sap door en pureer alles.

    Zeef de saus eventueel wanneer je geen pitjes in de saus wilt


    Leg wat saus op 4 bordjes en leg daarbij de aardbeienroom.

    Geef de rest van de saus apart erbij.

     

    10-03-2006 om 09:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gefrituurde reuzengarnaal

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    16 scampi
    2 citroenen
    4 druppels Worcestershiresaus
    2 eetlepels ketjap (sojasaus)
    1 eetlepel cognac
    250 g bloem (tarwebloem)
    2 eierdooiers
    2 eiwitten
    25 cl pilsbier
    5 g suiker
    peper
    zout

     

    Van de gepelde reuzengarnaalstaarten het darmkanaal verwijderen, ze spoelen met koud water en droogdeppen.

    Een marinade bereiden met het citroensap, de Worcestershiresaus, de sojasaus en de cognac. De reuzengarnalen hierin één uur laten marineren.

    Voor het beslag de bloem, de eierdooiers en het bier tot een glad mengsel kloppen.

    Op smaak brengen met peper, zout en suiker en een kwartiertje laten rusten op kamertemperatuur.

    De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het beslag scheppen met een houten spatel.

    Het beslag verdelen over individuele kommetjes.

    Olie of vet in een fonduepan opwarmen tot circa 180 graden.

    De reuzengarnalen op een dienbord schikken en serveren met de kommetjes beslag.

    De reuzengarnalen op een fonduevorkje prikken, door het beslag halen en onmiddellijk in de hete olie bakken.

    Serveren met rémouladesaus of tartarensaus en stokbrood.

     

     

    Roodbaarsfilet met witloof

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g roodbaarsfilet
    4 dl visfumet
    3 stronkjes witloof
    20 g boter (bakboter)
    peper
    zout
    100 g verse kaas (mager)
    1 eierdooier
    1 bakje tuinkers

     

    De visfumet aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten doorkoken.

    Het witloof schoonmaken, in lange reepjes snijden en gaarstoven in de boter.

    Laten uitlekken en warm houden.

    De visfilets kruiden, in een vuurvaste schotel schikken en overgieten met de visfumet.

    De vis in een matig warme oven gedurende 15 tot 20 minuten laten gaarsmoren.

    De vis uit het smoorvocht halen en warm houden.

    Het vocht zeven, er de verse kaas doorroeren en even laten koken.

    De pan van het vuur halen, de saus binden met de eierdooier en op smaak brengen.

    Een spiegel saus op voorverwarmde borden gieten en er de vis en het witloof op schikken. Garneren met tuinkers.

     

     

    Bosbessen-citroenmuffins

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    175 g boter (roomboter)
    120 g amandelpoeder
    0.5 citroenschil
    200 g poedersuiker
    100 g bloem
    5 eiwitten
    200 g bosbessen

     

    Laat de boter langzaam smelten in een pan tot hij goudbruin van kleur is.

    Doe de amandelen, geraspte citroenschil, poedersuiker en bloem in een schaal.

    Meng goed.
    Roer de eiwitten erdoor.

    Schenk de gesmolten boter erbij en meng alles goed door elkaar.

    Schenk het beslag in muffinvormpjes.

    Leg de bosbessen erbovenop.
    Bak de muffins ca. 15 minuten op 200 °C of tot ze goudbruin van kleur zijn.

    Laat de muffins op een rooster afkoelen.

     

    10-03-2006 om 09:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Salade van verse ananas en garnalen


    Ingrediënten voor 4 personen
    16 amandelen
    4 schijven ananas (vers of op sap)
    8 grote garnalen (voorgekookt)
    1 takje citroenkruid

    Rooster de amandelen in een droge pan met antiaanbaklaag tot ze mooi bruin zijn.

    Haal ze uit de pan en hak ze fijn.
    Pel de garnalen en snij ze in tweeën.

    Snij de schijven ananas in stukken en doe ze samen met de garnalen in een kom.

    Voeg er het gesnipperde citroenkruid bij en meng alles goed door elkaar.

    Bestrooi de salade met de gehakte amandelen.

    Zet koel weg tot net voor het opdienen.

    09-03-2006 om 18:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gebakken ananas met vanille in een sausje van kiwi


    Ingrediënten voor 4 personen
    4 kiwi's
    2 limoenen
    8 schijven ananas (vers of op sap)
    1 vanillepeul
    3 eetlepels suiker

    Halveer de kiwi's en haal er met een kleine lepel het vruchtvlees uit.

    Mix het of prak het fijn met een vork en zet het koel weg.
    Schil een limoen met een dunschiller (haal er alleen het groen af) en snij de schil in fijne reepjes.

    Pers de limoenen uit en hou het sap apart.
    Breng water aan de kook in een kookpot, blancheer de limoenreepjes ongeveer een minuut en schrik ze onmiddellijk onder koud stromend water.
    Giet een glas water in een kookpot en voeg er de suiker bij.

    Breng de siroop aan de kook.

    Konfijt de reepjes limoen 15 minuten op een zacht vuurtje en giet ze af.
    Snij de vanillepeul in de lengte open.

    Schraap er met de botte kant van een mes het merg uit en smeer dit over de schijven ananas. Verhit een braadpan met antiaanbaklaag en bak de ananasschijven aan elke kant 2 tot 3 minuten.

    Overgiet ze tegen het eind van de baktijd aan met het limoensap.
    Giet de koude coulis van de kiwi's in een schotel en schik er de ananasschijven op, samen met het braadvocht.

    Bestrooi met de gekonfijte limoenreepjes en dien op.

    09-03-2006 om 16:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Varkensspiesjes met ananas


    Ingrediënten voor 4 personen
    500 g varkensgebraad
    1 blik ananas op sap
    2 takjes verse salie
    1 eetlepel papaverzaadjes
    zeezout (fleur de sel)
    peper

    Haal alle vetranden van het varkensgebraad en snij het vlees in blokjes van 3 op 3 cm.

    Laat de ananas uitlekken en snij de schijven in vieren.

    Was de salie onder stromend water en haal de blaadjes van de takken.
    Rijg het vlees en de ananas aan spiesjes, afwisselend een blokje vlees en een schijfje ananas. Steek er hier en daar een blaadje salie tussen.
    Grill de spiesjes in 12 tot 15 minuten gaar en keer ze regelmatig om.
    Schik de spiesjes op een schotel en bestrooi ze met de papaverzaadjes en enkele korrels zeezout.

    Breng op smaak met wat peper uit de molen en dien op.

     

    09-03-2006 om 13:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Carpaccio van ananas en frambozen


    Ingrediënten voor 4 personen
    1 ananas
    2 vanillepeulen
    2 bakjes frambozen
    1 bosje munt
    1 doos frambozensorbet

    Snij met een scherp mes de kroon en de voet van de ananas af.

    Zet de vrucht rechtop en schil ze tot op het vruchtvlees.

    Verdeel ze in schijven.

    Werk op een keukenplank en vang het sap op in een kleine kom.
    Snij de vanillepeulen in de lengte open.

    Schraap er met de botte kant van een mes het merg uit en meng dit onder het ananassap.
    Schik de schijven ananas op een grote schotel en overgiet ze met het ananassap.

    Leg de verse frambozen eromheen en versier de schotel met enkele muntblaadjes.

    Geef bij de ananas een coupe met één of twee bolletjes frambozensorbet.

    09-03-2006 om 10:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Fred en Karel hebben hun tent opgezet in het oerwoud.
    Dan komt er een leeuw aan.

    Fred klimt in de boom.
    Dan ziet hij Karel rondjes om de tent rennen.
    "Pas op Karel, de leeuw is vlak achter je!" roept Fred.
    "Dat hindert niet," antwoordt Karel, "ik lig toch al een paar rondjes voor!"

    09-03-2006 om 10:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Bloemkoolsoep

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 bloemkool
    1 preiwit
    20 g boter (bakboter)
    1.25 dl bouillon
    peper
    zout
    4 sneetjes wit brood
    1 theelepel kerriepoeder
    1 dl room

     

    De bloemkool reinigen, wassen en in roosjes verdelen.

    De prei reinigen, wassen en in zeer fijne ringen snijden.

    De helft van de boter verwarmen en hierin de bloemkoolroosjes en driekwart van de prei bakken gedurende 3 minuten.

    De bouillon toevoegen en op een zacht vuurtje laten sudderen tot de groenten gaar zijn.

    De soep doorsteken en op smaak brengen met zout en peper.

    De korsten van het brood snijden en de broodsneetjes in driehoekjes verdelen.

    De rest van de vetstof heet laten worden in een braadpan, het kerriepoeder toevoegen, goed mengen en hierin de stukjes brood bakken.

    De soep afwerken met de room en de rest van de preiringen.

    De croûtons apart opdienen zodat ze knapperig blijven.

     

     

    Tagliatelle met rundvlees en ananas

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g biefstuk (Meritus)
    1 blikje ananas
    40 g boter (bakboter)
    peper
    zout
    5 g bloem (tarwebloem)
    1 dl wijn (rood)
    2 dl vleesbouillon
    250 g champignons
    50 g amandelschilfers
    400 g tagliatelle

     

    Het vlees schuin op de draad in reepjes van ongeveer 1 cm dik snijden.

    De champignons schoonmaken en in schijfjes snijden.

    De ananasblokjes laten uitlekken (het sap bewaren).

    De braadboter verhitten in de wok en de ananasblokjes bakken tot ze beginnen te kleuren.

    Uit de wok halen en warm houden.

    Het vlees rondom aanbraden tot het begint te bruinen.

    Kruiden met peper en zout en bestuiven met bloem.

    Al roerend blussen met de vleesbouillon, de wijn en een beetje ananassap.

    De champignons toevoegen en met het deksel op de wok nog een tiental minuten laten verderstoven.

    Ondertussen de tagliatelle beetgaar koken in gezouten water.

    Vlak voor het opdienen de ananasblokjes opnieuw bij de saus voegen en bestrooien met de amandelschilfers.

     

    Tip: wanneer verse ananas wordt gebruikt, wordt het vlees nog malser; ook het toevoegen van een lepel cognac bevordert het mals worden van het vlees.

     

     

    Vruchtenslaatje met munt

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 kiwi's
    200 g druiven (wit)
    3 appelen (Jonagold)
    2 eetlepels pijnboompitten
    2 dl druivensap (zuur)
    8 blaadjes munt

     

    Rooster de pijnboompitten enkele minuten in een droge pan op een matig vuur.

    Scheur de muntblaadjes in dunne reepjes.

    Snij de kiwi en de appels met de schil in stukjes.

    Meng fruit, pitten en munt voorzichtig door elkaar.

    Overgiet met het wit druivensap en verdeel het vruchtenslaatje over glazen schaaltjes.

     

    09-03-2006 om 10:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!