Aardbeienroom met blauwe vruchtensaus
ingrediënten voor 4 personenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor de aardbeienroom: 500 g aardbeien 25 g poedersuiker 1 theelepel citroensap 3 dl slagroom Voor de saus: 500 g bramen en bosbessen of blauwe bessen 25 g poedersuiker 2 eetlepels sinaasappelsap
Bereidingstijd: 25 minuten Maak de aardbeien schoon en snijd ze wat kleiner.
Meng er de poedersuiker en het citroensap door en pureer ze
Klop de slagroom tot vladikte en schep de aardbeien erdoor.
Doe de massa over in een diepvriesdoos en laat 2 uur bevriezen
Maak in die tijd de saus: Maak de vruchten schoon en meng er de suiker en het sap door en pureer alles.
Zeef de saus eventueel wanneer je geen pitjes in de saus wilt
Leg wat saus op 4 bordjes en leg daarbij de aardbeienroom.
Geef de rest van de saus apart erbij.
|