Gefrituurde reuzengarnaalxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
16 scampi 2 citroenen 4 druppels Worcestershiresaus 2 eetlepels ketjap (sojasaus) 1 eetlepel cognac 250 g bloem (tarwebloem) 2 eierdooiers 2 eiwitten 25 cl pilsbier 5 g suiker peper zout
Van de gepelde reuzengarnaalstaarten het darmkanaal verwijderen, ze spoelen met koud water en droogdeppen.
Een marinade bereiden met het citroensap, de Worcestershiresaus, de sojasaus en de cognac. De reuzengarnalen hierin één uur laten marineren.
Voor het beslag de bloem, de eierdooiers en het bier tot een glad mengsel kloppen.
Op smaak brengen met peper, zout en suiker en een kwartiertje laten rusten op kamertemperatuur.
De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het beslag scheppen met een houten spatel.
Het beslag verdelen over individuele kommetjes.
Olie of vet in een fonduepan opwarmen tot circa 180 graden.
De reuzengarnalen op een dienbord schikken en serveren met de kommetjes beslag.
De reuzengarnalen op een fonduevorkje prikken, door het beslag halen en onmiddellijk in de hete olie bakken.
Serveren met rémouladesaus of tartarensaus en stokbrood.
Roodbaarsfilet met witloof
Ingrediënten voor 4 personen
750 g roodbaarsfilet 4 dl visfumet 3 stronkjes witloof 20 g boter (bakboter) peper zout 100 g verse kaas (mager) 1 eierdooier 1 bakje tuinkers
De visfumet aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten doorkoken.
Het witloof schoonmaken, in lange reepjes snijden en gaarstoven in de boter.
Laten uitlekken en warm houden.
De visfilets kruiden, in een vuurvaste schotel schikken en overgieten met de visfumet.
De vis in een matig warme oven gedurende 15 tot 20 minuten laten gaarsmoren.
De vis uit het smoorvocht halen en warm houden.
Het vocht zeven, er de verse kaas doorroeren en even laten koken.
De pan van het vuur halen, de saus binden met de eierdooier en op smaak brengen.
Een spiegel saus op voorverwarmde borden gieten en er de vis en het witloof op schikken. Garneren met tuinkers.
Bosbessen-citroenmuffins
Ingrediënten voor 4 personen
175 g boter (roomboter) 120 g amandelpoeder 0.5 citroenschil 200 g poedersuiker 100 g bloem 5 eiwitten 200 g bosbessen
Laat de boter langzaam smelten in een pan tot hij goudbruin van kleur is.
Doe de amandelen, geraspte citroenschil, poedersuiker en bloem in een schaal.
Meng goed. Roer de eiwitten erdoor.
Schenk de gesmolten boter erbij en meng alles goed door elkaar.
Schenk het beslag in muffinvormpjes.
Leg de bosbessen erbovenop. Bak de muffins ca. 15 minuten op 200 °C of tot ze goudbruin van kleur zijn.
Laat de muffins op een rooster afkoelen.
|