Grote sandwich van Turks brood
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Benodigdheden
300 gram sperziebonen 400 gram kipfilet 1/2 eetlepel kipkruiden 2 theelepels chilipoeder 3 eetlepels hete olijfolie 1 Turks brood 100 gram gemengde sla 100 gram mozzarella 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel fijngehakte munt zout en peper
Bereidingstijd: 25 minuten
xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />xml:namespace prefix = w ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:word" />De combinatie van knapperig brood en een lauwwarme salade geeft dit gerecht een heel aparte smaaksensatie.
Heerlijk bij een zwoele avond.
Kook in ruim kokend water met zout 300 gram sperziebonen in 8 minuten beetgaar en spoel ze in een vergiet onder koud water af.
Laat ze goed uitlekken. Kruid 400 gram kipfilet in blokjes met 1/2 eetlepel kipkruiden en 2 theelepels chilipoeder en bak ze in een wok met 3 eetlepels hete olijfolie in ca. 5-7 minuten bruin rondom en gaar. Snijd een Turks brood overlangs doormidden, bestrijk de snijvlakken met olijfolie en rooster de helften onder een hete grill knapperig bruin. Leg de onderkant op een grote schaal en verdeel er 100 gram gemengde sla, de sperziebonen, 100 gram mozzarella in kleine blokjes en de kip erover. Sprenkel er een dressing over van 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse munt en zout en peper naar smaak. Zet de bovenkant van het brood erop.
|