Kalkoenslaatje met pasta en spekreepjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
400 g torselli 400 g kalkoenfilet 2 eetlepels pijnboompitten 4 sneetjes spek (gerookt) 250 g salade-assortiment 250 g bospaddestoelen 60 g boter (bakboter) 10 cl olijfolie (extra vierge) 2 eetlepels honing (vloeibaar) 2 sjalotten 2 eetlepels mayonaise 0.25 eetlepel mosterd peper zout
De deegwaren beetgaar koken in gezouten water, afgieten in een vergiet en laten afkoelen.
De vinaigrette bereiden met olijfolie, vloeibare honing, sjalotjes, mayonaise, mosterd, peper en zout.
Even laten trekken en zeven.
De sla op bordjes of schaaltjes schikken en mengen met de deegwaren en de vinaigrette.
Daarop de in boter aangefruite spek- en kalkoenreepjes schikken.
Bestrooien met geroosterde pijnappelpitten en ten slotte garneren met de in boter aangefruite bospaddestoelen.
Lauw serveren.
Rogvleugels met kriekbiervinaigrette
Ingrediënten voor 4 personen
1200 g rogvleugels 20 cl kriekbier 25 cl wijnazijn (wit) 20 cl arachideolie 10 cl olijfolie (extra vierge) 200 g tuinbonen 6 raapjes 8 aardappelen (Charlotte) 2 eetlepels honing (vloeibaar) 120 g boter (bakboter) 2 cl olijfolie (extra vierge) peper zout
De helft van het kriekbier, de wijnazijn, de arachideolie, de olijfolie, peper en zout tot een mooie vinaigrette roeren.
De raapjes schillen, in plakjes of reepjes snijden en gaarkoken in licht gezouten water.
De bonen uit hun peulen halen en spoelen.
De aardappelen schillen en in de vorm van dikke frieten snijden.
De rogvleugels spoelen, droogdeppen en ze op een niet te hoog vuur aan weerszijden goudbruin bakken in een mengsel van boter en olie (4 à 5 minuten aan elke kant).
Bij voorkeur een pan met antikleeflaag gebruiken.
De vis kruiden, uit de pan halen, de pan ontvetten en er de vis terug in leggen.
De rest van het kriekbier over de vis gieten en alles warm houden.
De uitgelekte stukjes raap en de bonen fruiten in wat boter, de helft van de honing toevoegen en mooi laten glaceren.
De aardappelreepjes goudbruin bakken in de overblijvende boter en honing.
De vis en de garnituren verdelen over verwarmde borden en de vis napperen met de vinaigrette.
Appeltaart
Ingrediënten voor 4 personen
50 g boter (bakboter) 150 g bloem (tarwebloem) 150 g suiker 7 g bakpoeder 1 dl room 2 eieren 2 appelen (Boskoop) kaneelpoeder 3 eetlepels bruine suiker
De zachtgemaakte boter vermengen met de witte en de bruine suiker.
Er één na één de eieren door verwerken.
Het bakpoeder en een snuifje kaneel door de bloem mengen en door het mengsel boter-suiker-eieren strooien.
De room bijvoegen om een zacht, gelijkmatig deeg te bekomen.
De appelen schillen, klokhuizen verwijderen en in dobbelsteentjes snijden.
Ze vermengen met het deeg.
Een bakvorm insmeren met wat boter en met bloem bestuiven.
Vullen met het deeg.
De taart in ongeveer 45 minuten bakken in een oven van ongeveer 180 graden.
Warm opdienen, eventueel met een bolletje vanilleroomijs.
|