Kabeljauwfilet met prei-kaassaus
ingrediëntenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
600 gram kabeljauwfilet 100 gram danish blue of andere blauwe kaas 125 ml slagroom of slankroom 1 glas witte wijn 1 prei 2 eetlepels gehakte peterselie 50 gram geraspte belegen kaas.
Verwarm de oven voor tot 175 graden. Snij het witte en lichtgroene deel van de prei in dunne ringetjes.
Was de prei goed en laat ze uitlekken. Prak de kaas fijn en klop deze door de room. Leg de vis in een ovenvaste schaal. Verdeel de preiringetjes en de gehakte peterselie over de vis en giet de witte wijn en de kaassaus erover.
Dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat de vis in het midden van de oven in ± 30 minuten gaar worden.
Verwijder de folie en laat de saus in ± 10 minuten nog lichtbruin kleuren.
|