Hazelnoot koekjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten: 375 g tarwebloem 125 gram maïzena 2 theelepel bakpoeder 2 eieren 250 g suiker 1 zakje vanillesuiker enkele druppels amandelaroma 250 gram boter 250 gram gehakte hazelnoten
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200° C Meng de bloem met de maïzena en het bakpoeder in een beslagkom, maak een kuiltje.
Voeg een mengsel van de losgeklopte eieren, de suiker, vanillesuiker en enkele druppels amandelaroma toe.
Leg hierop de koude harde boter in blokjes, de gehakte noten en kneed hiervan een glad deeg. Rol hiervan 1½ cm dikke rollen en laat deze even in de koelkast rusten.
Snijd er met een mes plakjes van af, ongeveer ½ cm. en leg die op een bakplaat met bakpapier.
Zet de bakplaat gedurende 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk.
|