Kaasstengelsxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten: 300 gram diepvries bladerdeeg 100 gram geraspte belegen Goudse kaas vers gemalen peper 1 eierdooier sesam, maan of karwijzaad
Bereiding: De oven voorverwarmen op 180-200°C De velletjes bladerdeeg op het aanrecht naast elkaar laten ontdooien.
De velletjes met water bestrijken, op elkaar leggen en tot een vierkante lap van 40 x 40 cm. uitrollen.
De geraspte kaas en royaal peper over de helft verdelen.
De lap met eierdooier bestrijken en met sesam maan of sesam bedekken.
Van het deeg met een deegradertje repen van ongeveer 2 cm. breed snijden.
De uiteinden van de repen in tegenovergestelde richting draaien zodat er een spiraal ontstaat.
De kaasstengels op een met water afgespoelde bakplaat leggen, even laten rusten.
De stengels in ongeveer 10 á 15 minuten mooi bruin bakken. Eet smakelijk.
|