Krokanterietje met Belgische kazenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Kaas: Père Norbert
Ingrediënten:
1 vel brick-deeg
100 g Père Norbert
80 g Chimay-kaas
60 g Bou d'Fagne-kaas
1 dl kalfsfond
1 dl room
33 cl Trappist Westmalle (dubbel)
1 eetlepel honing (vloeibaar)
2 theelepels Luikse siroop
Bereiding:
Elke kaassoort in 4 gelijke delen verdelen.
Telkens een stukje van de 3 verschillende kazen op een plakje brick-deeg leggen.
Dit toevouwen en alles gedurende 10 minuten in de oven zetten.
De kalfsfond met het bier laten inkoken.
De room toevoegen en alles drievierde laten inkoken.
De siroop en de honing er luchtig doorroeren.
In elk bord wat saus scheppen en de kaasgebakjes in het midden schikken.
|