Kaasfondue met danish bluexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
1 teentje knoflook 50 gram danish blue of andere blauwe kaas 4 dl droge witte wijn 450 gram belegen Goudse kaas 2 theelepels maïzena witte peper 1 donkerbruin stokbrood
Knoflook doormidden snijden en de caquelon (stenen kaasfonduepan) hiermee inwrijven. Danish blue verkruimelen.
Korst verwijderen van Goudse belegen kaas.
Kaas in kleine blokjes snijden. In een pan de wijn verwarmen tot lauw.
Onder voortdurend roeren de blokjes Goudse belegen kaas en daarna de danish blue.
Probeer bij het roeren doorlopend de hele bodem te raken.
Als de kaas goed gesmolten is en heet is de maïzena aanmaken met wat water en deze al roerend aan de hete kaasfondue toevoegen tot de fondue goed gebonden is. Snij het stokbrood in plakjes en haal de plakjes met een vork door de warme fondue. Lekker hierbij een aangemaakte groene salade, een fruitsalade of een tomatensalade.
|