Krulsla met kabeljauw en pompelmoesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen 1 krulsla 1 pompelmoes 8 stukjes gedroogde tomaat in olie 1 bosje bieslook ½ liter halfvolle melk 1 laurierblad 600 g kabeljauwfilet 1 eetlepel olijfolie zeezout (fleur de sel) peper
Haal de bladeren van de krulsla en was ze onder stromend water.
Verwijder eventuele bruine randen en snij de grote bladeren in reepjes. Schil de pompelmoes met een scherp mes snij ook het witte vel weg.
Verdeel de pompelmoes in partjes.
Hou ze boven een kom en haal er de vliezen af. Snij de gedroogde tomaten in reepjes.
Was het bieslook onder stromend water en hak het fijn. Doe de melk en het laurierblad in een kookpot en breng zachtjes aan de kook.
Snij de kabeljauw in grote stukken en leg die in de melk.
Zet het vuur lager - de melk net niet koken - en pocheer de kabeljauw in 5 tot 7 minuten gaar. Haal met een schuimspaan de stukjes kabeljauw uit de melk en laat ze uitlekken op een treeftje.
Laat afkoelen. Doe de krulsla, de partjes pompelmoes, de gedroogde tomaten en het bieslook in een grote schotel en meng alles goed door elkaar.
Giet er het pompelmoessap en de olijfolie over en meng opnieuw. Maak de schelpjes kabeljauw los met uw vingers en doe ze bij de salade.
Strooi er een beetje fleur de sel over en wat versgemalen peper uit de molen.
|