Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    27-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Vissoep met amandelen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g wijtingfilet
    250 g gamba's
    75 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    100 g ham
    100 g amandelschilfers
    20 eetlepels kippenbouillon
    2 uien
    1 ei (hardgekookt)
    50 g rijst
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    1 teentje knoflook
    1 g saffraandraadjes
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De uien pellen en fijnhakken.

    De knoflook pellen en fijnpletten.

    De wijtingfilets en de ham in lange smalle reepjes snijden.

    Het hardgekookte ei pletten en met de peterselie mengen.

    De helft van de fijngehakte ui glazig fruiten in olijfolie.

    De rijst, de amandelen en het grootste deel van de saffraandraadjes toevoegen en even meestoven.

    Overgieten met de kippenbouillon, aan de kook brengen en een twintigtal minuten laten sudderen op een zacht vuurtje.

    De soep op smaak brengen met peper en zout.

    De wijtingblokjes, de reepjes ham, de reuzengarnalen, de Noordzeegarnalen, de knoflook en de resterende ui fruiten in hete olijfolie.

    De gefruite wijtingblokjes, hamblokjes en zeevruchten over warme diepe borden verdelen en overgieten met hete soep.

    Bestrooien met het ei-peterseliemengsel en de randen van het bord garneren met de resterende saffraandraadjes en een apart gehouden kop van een reuzengarnaal.

     

     

    Paella 'del mar'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g roodbaarsfilet
    4 Sint-Jakobsnoten
    4 langoustines
    100 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    1 kg mosselen
    2 dl water
    4 dl wijn (wit/droog)
    4 tomaten
    2 stengels bleekselderij
    3 uien
    3 sjalotten
    1 Spaans pepertje (piment)
    2 teentjes knoflook
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 paprika (rood)
    1 paprika (groen)
    1 eetlepel basilicum (fijngehakt)
    1 takje tijm
    1 blaadje laurier
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    20 g boter (bakboter)
    250 g rijst
    8 eetlepels kippenbouillon
    2 potjes saffraanpoeder
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    Alle groenten en zeevruchten schoonmaken.

    De bleekselderij en een ui fijnsnijden en aanstoven in boter.

    De mosselen toevoegen, de pan afdekken en de mosselen laten openkoken.

    Geregeld opschudden.

    De mosselen uit hun schelp halen, enkele mooie exemplaren in hun schelp opzijhouden voor de garnering.

    Het water en de witte wijn aan de kook brengen, zout toevoegen en hierin de Sint-Jakobsnoten, de langoustines en de in blokjes gesneden roodbaarsfilet apart eventjes pocheren (3 tot 4 minuten).

    De uien, sjalotten, Spaanse peper en knoflook versnipperen.

    De peterselie fijnhakken, de paprika's in blokjes snijden.

    Olijfolie verhitten in een diepe pan (zo mogelijk een echte paëllapan) en hierin de groenten en kruiderijen aanstoven.

    Kruiden.

    Op het laatst het basilicum, tijm en laurier toevoegen.

    De tomaten even laten schrikken in heet water, ze afkoelen in koud water, pellen, het vruchtvlees grof hakken, bij de groentemengeling voegen en laten meestoven.

    De rijst gaarkoken in de kippenbouillon, met het saffraanpoeder.

    Al het vocht moet zijn opgeslorpt.

    De rijst door de groenten mengen.

    De mosselen, roodbaarsblokjes en Sint-Jakobsnoten door de groenten mengen en 15 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden plaatsen.

    Voor het opdienen de bereiding besprenkelen met het sap van 1 citroen, garneren met dragon, de mosselen in hun schelp, de garnalen en de langoustines.

    Serveren in de pan.

     

     

    Mousse van witte chocolade en geitenkaas verrijkt met radijs

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g chocolade (witte chocolade)
    2 dl room
    100 g geitenkaas (vers)
    1 blaadje gelatine (van 3 g)
    20 g chocoladeschilfers
    2.5 dl room
    3 eiwitten
    1 zakje vanillesuiker
    25 g pistachenoten (gepeld)
    1 bosje radijsjes

     

    Smelt de witte chocolade au bain marie.

    Verwarm de room en roer er de gesmolten chocolade en de geitenkaas door.

    Roer tot een glad mengsel.

    Week het gelatineblaadje even in koud water, knijp het uit en los dit op in het lauwe mengsel.

    Roer het mengsel koud in een kom op ijswater.

    Klop de room op.

    Klop de eiwitten met de suiker tot sneeuw.

    Voeg de opgeklopte room en de eiwitten geleidelijk toe aan het chocolademengsel.

    Zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft.

    Roer de chocoladeschilfers en de gemalen pistachenoten erdoorheen en garneer het geheel met in plakjes gesneden radijzen.

     

    27-03-2006 om 10:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    27-03-2006 om 09:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kipfilet met champignons

     

    Ingrediënten

    4 enkele kipfilets

    peper

    zout

    1 ui

    200 gr. champignons

    4 plakken ontbijtspek

    1 dl bouillon

    Wrijf 4 enkele kipfilets in met peper en zout en leg ze in een ovenvaste schaal.
    Bedek de kip met 1 in ringen gesneden ui, 200 gr. in plakken gesneden champignons en 4 plakken ontbijtspek.
    Giet er 1 dl bouillon over en zet de schaal 35 minuten in een hete oven van 200C.

     

    26-03-2006 om 18:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    26-03-2006 om 18:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Indiase tandoorikip

    hoofdgerecht voor 4 personen
    4 kipfilets
    1 el tandooripasta, Patak’s
    2 el (volle) yoghurt
    1 el olijfolie

    Meng de tandooripasta, yoghurt en olie en bestrijk hiermee de kipfilets rijkelijk.

    Laat minstens 2 uur marineren.

    Leg de kipfilets op een ingevette bakplaat en zet 20 minuten onder een hete grill (of bak ze op de barbecue).

    Draai de kipfilets halverwege de baktijd om.

     

    26-03-2006 om 16:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26-03-2006 om 16:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Krenten bolletjes

     

    Ingrediënten voor ongeveer 10 stuks:

    500g All-in Bruin bloem
    275 ml koud water
    rozijntjes naar believen (grofgehakt)

     

    Bereiding

    Meng het all in bloem met het water en kneed dit 20 minuten met de hand of in de broodmachine.


    Leg het deeg in een plastic kom en dek af met een keukenhanddoek, laat 30 minuten rijzen op een warme plaats (oven op 40°).


    Meng er nu de rozijntjes onder en verdeel in stukjes van 50 gram, vorm hiermee bolletjes en schik deze op een ovenplaat met boterpapier.


    Dek weer af en laat nogmaals 30 minuten rijzen.


    Verwarm de oven voor op 190°.


    Bak de krenten bolletjes tenslotte zo'n 15 tot 20 minuten (naar wens) in de voorverwarmde oven.

    26-03-2006 om 14:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    26-03-2006 om 14:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Salade van wilde rijst met noten, kip en rozijnen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    140 g rijst
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    400 g kippenfilet
    40 g boter (bakboter)
    20 g amandelschilfers
    20 g walnoten
    20 g hazelnoten
    40 g rozijntjes
    100 cl kokosmelk
    zout
    peper
    kaneelpoeder
    12 dadels
    0.5 ui (rood)
    0.5 tomaat
    4 sprietjes bieslook
    10 g kokosnoot (geraspt)

     

    Kook de rijst in gezouten water met olijfolie.

    Laat uitlekken in een vergiet, spoel overvloedig onder koud water en laat goed uitlekken.

    Fruit de kipfilets in boter en laat ze gaar bakken.

    Snijd in grote repen.

    Rooster de amandelschilfers, walnoten en hazelnoten lichtjes onder de grill.

    Meng de wilde rijst met de repen kip en de rozijnen.

    Voeg dan de noten toe.

    Roer de kokosmelk door deze salade en breng op smaak met peper, zout en een weinig kaneelpoeder.

    Maak de krulandijvie schoon en verdeel de blaadjes over de borden.

    Schep hierop een hoopje salade.

    Ontvel de tomaat en verwijder de pitten.

    Snijd in dunne reepjes.

    Pel de ui en snijd in flinterdunne snippers.

    Garneer de salade met dadels en snippers rode ui.

    Schik op de top van de salade enkele reepjes tomatenvlees en bieslook.

    Bestrooi alles lichtjes met kokospoeder.

     

     

    Pannetje van roodbaars met kerrie

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g roodbaarsfilet
    1 ui
    1 teentje knoflook
    8 lente-uitjes
    1 paprika (rood)
    5 dl visfumet
    2.5 dl room
    40 g bloem (tarwebloem)
    35 g boter (bakboter)
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    2 theelepels kerriepoeder
    1 mespuntje gemberpoeder
    peper
    zout

     

    De roodbaarsfilets spoelen, droogdeppen, op graatjes controleren en in grote dobbelstenen snijden.

    De kerrie mengen met het gemberpoeder en hiermee de stukken roodbaars bestrooien.

    De ui pellen en fijnsnijden, de knoflook persen en beide even aanstoven in boter.

    Daarna bestrooien met bloem en de visfumet samen met de room toevoegen.

    Aan de kook brengen en wat laten inkoken op een zacht vuurtje.

    De lente-uitjes schoonmaken en fijnsnijden, alsook de rode paprika.

    Beide ingrediënten aan de saus toevoegen en alles nog 5 minuutjes laten doorkoken.

    Op het einde van de bereiding de stukken vis toevoegen, de saus goed omroeren en nog 4 minuten verder laten sudderen op 'n zacht vuurtje.

    Op smaak brengen met peper, zout en eventueel kerrie.

    Op voorverwarmde borden serveren en garneren met steeltjes bieslook.

     

     

    Zwarte Woud-gebak met noten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eieren
    140 g suiker (griessuiker)
    100 g bloem (tarwebloem)
    5 g bakpoeder
    3.5 theelepels aardappelzetmeel
    2 eetlepels cacaopoeder
    35 g boter (geklaard)
    50 g boter (roomboter)
    3 dl room
    250 g chocolade (puur)
    2 cl grand-marnier
    0.5 eetlepel cacaopoeder
    50 g walnoten (gemalen)
    50 g poedersuiker
    25 g walnoten

     

    Maak een chocoladebiscuit: bestrijk een bakvorm met wat boter en bestuif met bloem.

    Klop de eieren met de suiker luchtig au bain marie.

    Blijf kloppen tot het geheel schuimig is en afgekoeld.

    Zeef de bloem met het bakpoeder, de aardappelbloem en het cacaopoeder en meng voorzichtig met het ei/suikermengsel.

    Roer de gesmolten boter er als laatste onder.

    Schep de massa in de vorm en bak gedurende 35 minuten op 180°C.

     

    Bereid de vulling: warm de boter en de helft van de slagroom op tot het kookpunt.

    Smelt de chocolade au bain marie en meng de gesmolten chocolade met de boterroom.

    Klop de andere helft van de room voor 3/4 op en meng ze er langzaam door.

     

    Bouw het gebak nu op.

    Leg op de bodem een eerste laag chocoladebiscuit.

    Besprenkel deze met Grand Marnier, en bestrooi met cacaopoeder.

    Lepel er daarna een laagje vulling op.

    Leg er gehakte walnoten op.

    Bedek de walnoten met een nieuw laagje vulling.

    Bedek de vulling met een laatste laag chocoladebiscuit en besprenkel weer met Grand Marnier en bestrooi weer met cacaopoeder.

    Bedek bovenaan met een dun laagje van de vulling en werk af met een kam.

    Snijd op de gewenste grootte en werk af met poedersuiker en walnoten.

     

    26-03-2006 om 14:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26-03-2006 om 13:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Mihoen met gemarineerde biefreepjes

     

    Ingrediënten voor 2 personen

    200 gram biefstuk

    150 gram mihoen

    3 eetl. olie

    1 struikje broccoli

    2 bosuitjes

    2 eetl. grof gehakte pinda's
    voor de marinade:

    1 eetl. sojasaus

    2 eetl. tomatenketchup

    1 eetl. sesamolie

    1 eetl. citroensap

    2 theel. gembersiroop

    1/2 theel. sambal

     

    Bereidingstijd: 20-30 minuten
    Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar.

    Overgiet de miehoen in een kom met kokend water en behandel verder als op de verpakking staat aangegeven.

    Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in plakjes van 0,5 cm dik.

    Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes.

     

    Bestrijk het vlees dun met olie.

    Verhit de wok of de koekenpan op hoog vuur en bak het vlees aan beide kanten bruin.

    Laat het iets afkoelen, snijd in reepjes en overgiet met de marinade.

     

    Verhit de resterende olie in de wok en roerbak de broccoli 2 minuten.

    Giet een scheutje water in de pan, zet een deksel op de wok en laat de broccoli in een paar minuten gaar stomen.

     

    Schep het vlees met de marinade door de broccoli.

    Voeg de uitgelekte miehoen toe en schep goed door.

    Bestrooi voor het serveren met de bosuitjes en de pinda's.

     

    25-03-2006 om 20:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    25-03-2006 om 20:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Noedels met roergebakken Oosterse groenten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 noedels (kant-en-klaar verkrijgbaar bij uw Keurslager)

    1 rode paprika

    250 g sperzieboontjes

    3 wortels

    100 g taugé

    2 el vloeibare boter

    2 el zonnebloemolie

    2 tenen knoflook, fijngehakt

    250 g Sjanghai paksoi

    1/2 rode peper, fijngehakt

    2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt

    1 el Japanse sojasaus

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Was de paprika, boontjes en wortels en snijd ze in stukjes: de paprika in vieren, zaadlijst eruit, dan de kwarten in dunne reepjes snijden.

    De sperziebonen toppen en vervolgens doormidden snijden.

    De wortels schillen met dunschiller, doormidden en in reepjes snijden.

    En de taugé wassen en laten uitlekken.

     

    Verwarm de boter in een koekenpan en braad de noedels rondom aan.

    Bak ze in circa 20 minuten gaar door ze op matig vuur regelmatig om te keren en voeg na 10 minuten een scheutje water toe zodat ze iets beter gaar worden.

     

    Verwarm ondertussen in een wok de olie en begin met het roerbakken van de boontjes, circa een minuut.

    Dan achtereenvolgens de wortel en paprikareepjes, knoflook, de in reepjes gesneden paksoi (behalve de bladeren), peper, en gember nog een minuut.

    Giet de sojasaus erover en roer even goed om.

    Vlak voor het opdienen van het vlees kunnen de bladeren van de paksoi en taugé erbij.

    Deze hoeven alleen even omgeroerd te worden.

    Serveer de groenten met de noedels en eventueel nog extra pindasaus.

     

    25-03-2006 om 14:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    25-03-2006 om 14:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    25-03-2006 om 09:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Goed gevulde kippensoep

     

    Ingrediënten

    1 diepvrieskip
    500 gr. soepgroenten (grof)
    Vermicelli
    1 pakje kippensoep

     

    Kook de kip 1 uur in 2 ltr. water.

    Afkoelen en uit elkaar pluizen.

    Dan in hetzelfde water terugdoen.

    Pakje soep erbij en de vermicelli en de soepgroenten.

    Nog even laten koken.

     

    25-03-2006 om 09:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    25-03-2006 om 09:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Tomatenmousse met koriander en scampi

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 tomaten
    1 ui
    1 courgette
    30 g boter (bakboter)
    1 teentje knoflook
    2 takjes koriander
    2 eieren
    1 dl room
    0.5 citroen
    12 scampi
    peper
    zout
    0.25 krop krulsla

     

    De tomaten pellen, in partjes snijden, ontpitten, goed laten uitlekken en het vruchtvlees in blokjes snijden.

    Enkele tomaatreepjes apart houden voor de garnering.

    De courgette in zeer kleine blokjes verdelen.

    De ui fijnhakken en fruiten in de hete boter.

    De blokjes tomaat en courgette toevoegen alsook de geperste knoflook en de verse koriander. Gedurende 10 minuten laten stoven en dan het mengsel door een molentje draaien.

    De eieren en de room toevoegen, op smaak brengen met peper en zout en opkloppen tot een glad en luchtig mengsel.

    Verdelen over ingeboterde vuurvaste vormpjes en deze au bain-marie 15 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 160 graden.

    Laten afkoelen en de mousse voorzichtig uit de vormpjes halen.

    De scampi pellen, overlangs in tweeën snijden, besprenkelen met citroensap en heel kort laten garen in een stoompan.

    Op ieder bord een tomatenmousse schikken en 6 halve scampi.

    Afwerken met krulsla, plakjes koriander en reepjes tomaat.

    Opdienen met een vinaigrettesaus.

     

     

    Heilbot met sinaasappelsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g heilbotfilet
    2 sinaasappelen
    5 sjalotten
    20 g boter (bakboter)
    1.25 dl sinaasappelsap
    2 dl room
    1.5 dl wijn (wit/droog)
    5 g suiker
    2 takjes dille
    peper
    zout

     

    De helft van de sinaasappelen persen, de rest dik schillen en in schijven snijden.

    De sjalotten pellen, fijnhakken en in boter glazig fruiten.

    Blussen met het sinaasappelsap, room en wijn bijvoegen en tot de helft laten inkoken.

    Op smaak brengen met zout, peper en suiker.

    De vis in de hete, niet meer kokende saus laten pocheren.

    Enkele van de ontvelde sinaasappelpartjes mee laten opwarmen.

    De vis op een verwarmde schotel schikken, overgieten met de saus.

    Versieren met sinaasappelpartjes en takjes dille.

     

     

    Mattentaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    50 dl melk (vol)
    450 g suiker
    11 eieren
    600 g bladerdeeg
    10 g boter (bakboter)
    25 dl karnemelk

     

    Breng de melk aan de kook en voeg er de koude karnemelk bij.

    Giet de gestremde melk in een neteldoek en bind de massa op.

    Laat een nacht uitlekken en drogen.

    Zo bekomt u een bol matten.

    Pureer de droge matten in een roerzeef.

    Meng de matten met de suiker en 10 eierdooiers tot een homogeen geheel.

    Klop het eiwit tot sneeuw en spatel onder de matten.

    Vet de taartvorm in met boter en bedek de bodem met een vel bladerdeeg van ongeveer 3 mm dikte.

    Druk flink aan en doorprik met een vork.

    Schep de matten op het bladerdeeg, bestrijk de randen met 1 losgeklopt ei en dek af met een tweede vel bladerdeeg.

    Druk de randen stevig aan.

    Knip met een schaar kerfjes in het deksel van de taart en bestrijk met de rest van het losgeklopte ei.

    Laat de taart 1 uur rusten en bak ze dan goudbruin in 75 minuten op 250°C.

     

    25-03-2006 om 09:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    25-03-2006 om 08:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Ouderwetse boeren groentesoep met rundvlees en kip

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    600 g. soepvlees met been en merg
    2 kippenpoten
    80 g. prei
    80 g. wortel
    80 g. knolselderij
    1 liter runder- of kippenbouillon
    2 eetlepels gehakte peterselie
    1 eetlepel bladselderij
    1 eetlepel bieslook
    100 g. geraspte kaas
    3 witte boterhammen zonder korst
    1 eetlepel olijfolie
    zout en versgemalen peper

     

    Doe de kippenpoten en het soepvlees in een pan met heet water, zodat ze net onder staan, en breng deze aan de kook.

    Giet daarna het water af en koel het vlees af onder koud water.

    Zet het vlees opnieuw op in bouillon.

    Breng het geheel aan de kook en schuim de bouillon af met een schuimspaan.

    Laat het vlees op laag vuur zachtjes trekken tot het vlees gaar is.

    Voor de kippenpoten zal dit ca. 15 minuten zijn.

    Haal ze daarna uit de pan en laat het soepvlees nog ca. 45 minuten doorgaren.

    Laat het vlees afkoelen.

    Snijd het vervolgens in middelgrote blokjes.

    Voeg daarna de kruiden en de in blokjes gesneden groenten toe aan de bouillon en laat deze zachtjes meetrekken tot ze beetgaar zijn.
    Breng de soep op smaak met peper en zout. Voeg op het laatste moment het vlees toe.
    Snijd de boterhammen in blokjes (croutons) en bak dit goudbruin in een koekenpan met olijfolie.
    Serveer de kaas en de croutons apart.

     

    24-03-2006 om 19:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!