Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    25-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Noedels met roergebakken Oosterse groenten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 noedels (kant-en-klaar verkrijgbaar bij uw Keurslager)

    1 rode paprika

    250 g sperzieboontjes

    3 wortels

    100 g taugé

    2 el vloeibare boter

    2 el zonnebloemolie

    2 tenen knoflook, fijngehakt

    250 g Sjanghai paksoi

    1/2 rode peper, fijngehakt

    2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt

    1 el Japanse sojasaus

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Was de paprika, boontjes en wortels en snijd ze in stukjes: de paprika in vieren, zaadlijst eruit, dan de kwarten in dunne reepjes snijden.

    De sperziebonen toppen en vervolgens doormidden snijden.

    De wortels schillen met dunschiller, doormidden en in reepjes snijden.

    En de taugé wassen en laten uitlekken.

     

    Verwarm de boter in een koekenpan en braad de noedels rondom aan.

    Bak ze in circa 20 minuten gaar door ze op matig vuur regelmatig om te keren en voeg na 10 minuten een scheutje water toe zodat ze iets beter gaar worden.

     

    Verwarm ondertussen in een wok de olie en begin met het roerbakken van de boontjes, circa een minuut.

    Dan achtereenvolgens de wortel en paprikareepjes, knoflook, de in reepjes gesneden paksoi (behalve de bladeren), peper, en gember nog een minuut.

    Giet de sojasaus erover en roer even goed om.

    Vlak voor het opdienen van het vlees kunnen de bladeren van de paksoi en taugé erbij.

    Deze hoeven alleen even omgeroerd te worden.

    Serveer de groenten met de noedels en eventueel nog extra pindasaus.

     

    25-03-2006 om 14:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    25-03-2006 om 14:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    25-03-2006 om 09:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Goed gevulde kippensoep

     

    Ingrediënten

    1 diepvrieskip
    500 gr. soepgroenten (grof)
    Vermicelli
    1 pakje kippensoep

     

    Kook de kip 1 uur in 2 ltr. water.

    Afkoelen en uit elkaar pluizen.

    Dan in hetzelfde water terugdoen.

    Pakje soep erbij en de vermicelli en de soepgroenten.

    Nog even laten koken.

     

    25-03-2006 om 09:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    25-03-2006 om 09:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Tomatenmousse met koriander en scampi

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 tomaten
    1 ui
    1 courgette
    30 g boter (bakboter)
    1 teentje knoflook
    2 takjes koriander
    2 eieren
    1 dl room
    0.5 citroen
    12 scampi
    peper
    zout
    0.25 krop krulsla

     

    De tomaten pellen, in partjes snijden, ontpitten, goed laten uitlekken en het vruchtvlees in blokjes snijden.

    Enkele tomaatreepjes apart houden voor de garnering.

    De courgette in zeer kleine blokjes verdelen.

    De ui fijnhakken en fruiten in de hete boter.

    De blokjes tomaat en courgette toevoegen alsook de geperste knoflook en de verse koriander. Gedurende 10 minuten laten stoven en dan het mengsel door een molentje draaien.

    De eieren en de room toevoegen, op smaak brengen met peper en zout en opkloppen tot een glad en luchtig mengsel.

    Verdelen over ingeboterde vuurvaste vormpjes en deze au bain-marie 15 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 160 graden.

    Laten afkoelen en de mousse voorzichtig uit de vormpjes halen.

    De scampi pellen, overlangs in tweeën snijden, besprenkelen met citroensap en heel kort laten garen in een stoompan.

    Op ieder bord een tomatenmousse schikken en 6 halve scampi.

    Afwerken met krulsla, plakjes koriander en reepjes tomaat.

    Opdienen met een vinaigrettesaus.

     

     

    Heilbot met sinaasappelsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g heilbotfilet
    2 sinaasappelen
    5 sjalotten
    20 g boter (bakboter)
    1.25 dl sinaasappelsap
    2 dl room
    1.5 dl wijn (wit/droog)
    5 g suiker
    2 takjes dille
    peper
    zout

     

    De helft van de sinaasappelen persen, de rest dik schillen en in schijven snijden.

    De sjalotten pellen, fijnhakken en in boter glazig fruiten.

    Blussen met het sinaasappelsap, room en wijn bijvoegen en tot de helft laten inkoken.

    Op smaak brengen met zout, peper en suiker.

    De vis in de hete, niet meer kokende saus laten pocheren.

    Enkele van de ontvelde sinaasappelpartjes mee laten opwarmen.

    De vis op een verwarmde schotel schikken, overgieten met de saus.

    Versieren met sinaasappelpartjes en takjes dille.

     

     

    Mattentaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    50 dl melk (vol)
    450 g suiker
    11 eieren
    600 g bladerdeeg
    10 g boter (bakboter)
    25 dl karnemelk

     

    Breng de melk aan de kook en voeg er de koude karnemelk bij.

    Giet de gestremde melk in een neteldoek en bind de massa op.

    Laat een nacht uitlekken en drogen.

    Zo bekomt u een bol matten.

    Pureer de droge matten in een roerzeef.

    Meng de matten met de suiker en 10 eierdooiers tot een homogeen geheel.

    Klop het eiwit tot sneeuw en spatel onder de matten.

    Vet de taartvorm in met boter en bedek de bodem met een vel bladerdeeg van ongeveer 3 mm dikte.

    Druk flink aan en doorprik met een vork.

    Schep de matten op het bladerdeeg, bestrijk de randen met 1 losgeklopt ei en dek af met een tweede vel bladerdeeg.

    Druk de randen stevig aan.

    Knip met een schaar kerfjes in het deksel van de taart en bestrijk met de rest van het losgeklopte ei.

    Laat de taart 1 uur rusten en bak ze dan goudbruin in 75 minuten op 250°C.

     

    25-03-2006 om 09:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    25-03-2006 om 08:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Ouderwetse boeren groentesoep met rundvlees en kip

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    600 g. soepvlees met been en merg
    2 kippenpoten
    80 g. prei
    80 g. wortel
    80 g. knolselderij
    1 liter runder- of kippenbouillon
    2 eetlepels gehakte peterselie
    1 eetlepel bladselderij
    1 eetlepel bieslook
    100 g. geraspte kaas
    3 witte boterhammen zonder korst
    1 eetlepel olijfolie
    zout en versgemalen peper

     

    Doe de kippenpoten en het soepvlees in een pan met heet water, zodat ze net onder staan, en breng deze aan de kook.

    Giet daarna het water af en koel het vlees af onder koud water.

    Zet het vlees opnieuw op in bouillon.

    Breng het geheel aan de kook en schuim de bouillon af met een schuimspaan.

    Laat het vlees op laag vuur zachtjes trekken tot het vlees gaar is.

    Voor de kippenpoten zal dit ca. 15 minuten zijn.

    Haal ze daarna uit de pan en laat het soepvlees nog ca. 45 minuten doorgaren.

    Laat het vlees afkoelen.

    Snijd het vervolgens in middelgrote blokjes.

    Voeg daarna de kruiden en de in blokjes gesneden groenten toe aan de bouillon en laat deze zachtjes meetrekken tot ze beetgaar zijn.
    Breng de soep op smaak met peper en zout. Voeg op het laatste moment het vlees toe.
    Snijd de boterhammen in blokjes (croutons) en bak dit goudbruin in een koekenpan met olijfolie.
    Serveer de kaas en de croutons apart.

     

    24-03-2006 om 19:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gevulde inktvisjes

     

    Tapa voor 4 personen

    16 inktvistubes, (diepvries)
    150g rijst
    1 tomaat, ontpit, ontvelt en in stukjes
    1 rode paprika, ontpit en in kleine blokjes
    1 sjalotje, fijngesnipperd
    2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
    1 dl visbouillon
    100g grijze garnalen, grofgehakt
    saffraan
    1 doosje tomato frito
    1 rode ui, 1 Spaans pepertje, handvol verse peterselie (fijngehakt)
    zwarte peper en wat zout

     

    Bereiding

    Kook de rijst gaar, stoof de sjalot, knoflook, tomaat en paprika aan in wat olijfolie, bevochtig met de bouillon en laat zachtjes gaarsudderen.

    Meng er de rijst, saffraan en garnalen door en laat afkoelen.


    Kook de ontdooide inktvistubes 5 minuten in lichtjes gezouten water, laat uitlekken.


    Vul de tubes met het rijstmengsel en steek vast met een cocktailprikker.

    Verdeel in één of meerdere ovenschotel(s). 


    Fruit de ui en het Spaans pepertje aan in olijfolie en giet er vervolgens de tomato frito bij, bevochtig met een weinig water om de saus iets vloeibaarder te maken.

    Werk af met de peterselie.


    Giet deze saus over de gevulde inktvisjes en plaats in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 20 minuten.

    24-03-2006 om 16:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Roergebakken boerenkool met spek, appel en komijn

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    500 g. voorgesneden boerenkool
    500 g. speklappen zonder zwoerd
    2 in ringen gesneden uien
    2 appels, geschild en in dunne partjes gesneden
    1 theelepel komijnzaadjes
    2 eetlepels plantaardige olie
    zout en versgemalen zwarte peper
    2 eetlepels roomboter

     

    Snijd de speklappen in reepjes en bak dit goudbruin en krokant in 1 eetlepel olie in een braadpan.

    Schep ze daarna uit de pan en houd ze warm tot gebruik.

    Bak vervolgens de uien in de rest van de olie en voeg daarna ook de boerenkool toe en roerbak het mengsel op hoog vuur in ca.15 minuten.
    Voeg op het laatste moment appelpartjes en spekblokjes toe.

    Kruid het gerecht met komijnzaadjes en breng het eventueel op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de roomboter toe en laat deze even meestoven.

     

    24-03-2006 om 13:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Aardappelhapje met paterskaas

     

    Kaas: Petrus


    Ingrediënten voor 4 personen

    8 aardappelen (Nicola)

    1 tomaat

    10 g boter

    250 g Petrus

    4 takjes dille

    zout en peper

     

    Bereiding:

    De aardappelen wassen, maar niet schillen.

    Doorprikken met een vork en in een ovenplaat schikken op een laagje zout, zodat ze niet kantelen.

    In een hete oven laten gaar worden gedurende ongeveer 25 minuten.

    Een deksel van elke aardappel snijden.

    De kern uithollen met een theelepeltje.

    De holte opvullen met in blokjes gesneden paterskaas.

    Bovenop een plakje kaas leggen als deksel.

    De aardappelen in een warme oven zetten tot de kaas gesmolten is.

    Ondertussen de tomaat pellen en ontpitten.

    Het tomatenvlees in blokjes snijden en kort aanstoven in boter.

    Kruiden met peper en wat zout.

    De aardappelen uit de oven halen.

    De gesmolten kaas versieren met een toefje tomaat en een fris takje dille.

     

    Serveertip:

    Opdienen op een klein bordje met een theelepeltje.

    24-03-2006 om 10:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Lenteslaatje met gerookte zalm

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 plakjes zalm (gerookt)
    4 sneetjes spek (gerookt)
    120 g saladeassortiment
    1 bakje tuinkers
    250 g champignons
    4 sneetjes wit brood
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
    1 cl arachideolie
    peper
    zeezout
    1 cl wijnazijn (wit)
    2 cl olijfolie (extra vierge)

     

    De verschillende slasoorten spoelen, drogen in een slacentrifuge en in fijne reepjes snijden. De tuinkers spoelen en door de fijngesneden sla mengen.

    De olijfolie en wijnazijn erdoor mengen en op smaak brengen met peper en zout.

    De champignons schoonmaken en in plakjes snijden.

    De gerookte zalm in fijne reepjes snijden.

    Het gerookte spek in blokjes snijden.

    De korstjes van het brood verwijderen, het brood in blokjes snijden, goudbruine croûtons bakken in de arachideolie en warm houden.

    Het spek krokant bakken in een pan met antikleeflaag. In dezelfde pan de champignons bakken.

    De sla over borden verdelen.

    De spekblokjes, de gebakken champignons en de croûtons over de groenten verspreiden en er vervolgens de zalmreepjes op schikken.

    Garneren met gehakt bieslook en enkele hele bieslooksteeltjes.

    Dadelijk serveren.

     

     

    Mignongebraad met waterkers

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g mignongebraad
    5 dl wijn (wit/droog)
    12 sjalotten
    2 bakjes waterkers
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    5 eetlepels kippenbouillon
    2 dl room
    500 g prinsessenboontjes
    2 wortelen
    150 g boter (bakboter)
    10 g poedersuiker
    peper
    zout
    0.5 dl water
    5 cl azijn
    5 eierdooiers
    15 g boter (roomboter)
    2 eetlepels citroensap

     

    Het gebraad aan alle kanten dichtschroeien in hete boter en vervolgens kruiden met peper en zout.

    In een goed voorverwarmde oven zetten op 190 graden en 20 minuten laten braden.

    De witte wijn laten inkoken met gehakt bieslook, waterkers en sjalotten.

    Bijkruiden.

    De prinsessenbonen beetgaar koken en laten uitlekken in een vergiet.

    De boontjes bij het mengsel van sjalotten, bieslook en waterkers voegen.

    Ondertussen de wortelen gaarkoken, laten uitlekken in een vergiet en glaceren in boter met poedersuiker.

    De groenten warm houden.

    Het gebraad uit de oven nemen en afgedekt 10 minuten laten rusten.

    Hollandse saus bereiden.

    Water, azijn en citroensap laten inkoken.

    De eierdooiers toevoegen op een zacht vuur, onder voortdurend kloppen.

    In een dun straaltje de gesmolten boter toevoegen.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    De kippenbouillon met de room voor de helft inkoken en er de Hollandse saus doorroeren. Warm houden (niet meer laten koken).

    Het gebraad in mooie plakken snijden en op warme borden schikken.

    Overgieten met saus en serveren met de groenten.

     

     

    Ma’mounia

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g suiker
    6 dl water
    4 eetlepels citroensap
    100 g boter (roomboter)
    175 g griesmeel
    kaneelpoeder
    1 dl room
    80 g amandelschilfers

     

    Los de suiker op in het water en citroensap en laat in een kwartier tot siroop koken.

    Laat het griesmeel heel licht kleuren in de gesmolten boter en voeg dan de suikersiroop toe. Laat kort sudderen en laat daarna afkoelen.

    Giet over in mooie glazen schaaltjes, versier met opgeklopte slagroom en amandelschilfers en bestuif met kaneel.

     

    24-03-2006 om 09:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Shoarma met andijvie

     

    Ingrediënten

    aardappelen 1 1/2 kilo

    struik andijvie van rond de 500 gram

    shoarmavlees ong. 500 gram

    Aardappelen schillen, in ongeveer gelijke stukken snijden en koken met een beetje zout.

    Ondertussen de andijvie ook in fijne reepjes snijden en het shoarmavlees even 10 min. rondom roerbakken en gaar maken.
    Aardappels afgieten, fijnstampen en met vocht of melk en klontje boter tot puree maken.

    Eventueel nog wat peper en/of nootmuskaat toevoegen en dan andijvie en shoarma vlees erdoor roeren.

     

    23-03-2006 om 18:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Corsendonk met chutney

     

    Kaas: Corsendonk


    Ingrediënten:

    Perenchutney:

    een peer

    1/2 citroen

    2 el witte wijn

    2 el suiker

    kaneel

    Vijgenchutney:

    100 g gedroogde vijgen

    1 dl porto

    1/2 sinaasappel

    1 dl bruine suiker

    2 kruidnagels

     

    Bereiding:

    Perenchutney: Schil 1 peer, snij ze in blokjes en besprenkel ze met het sap van een 1/2 citroen.

    Breng aan de kook met 2 el witte wijn en 2 el suiker.

    Laat op een zacht vuurtje indikken en kruid met kaneel.

    Laten afkoelen.

     

    Vijgenchutney: Snij 100 g gedroogde vijgen in vier.

    Laat ze 1 uur weken in 1 dl porto en het sap van een 1/2 sinaasappel.

    Breng aan de kook, voeg 1 dl bruine suiker en 2 kruidnagels toe.

    Laat ongeveer 1 uur op een zacht vuurtje indikken.

    Laten afkoelen.

     

    Serveertip:

    Corsendonk en deze chutneys vragen om een fruitige lichtzoete wijn waarbij een fris zuurtje niet mag ontbreken.

    23-03-2006 om 17:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Spaghetti met speklapjes

     

    Ingrediënten

    350 gr. speklappen

    400 gr. gesneden bamigroenten

    450 gr. spaghetti

    sambal

    ketjap

    augurken

     

    Snijd de speklappen in kleine blokjes.

    Bak deze blokjes uit in een pan (wok) zonder olie.

    Ondertussen moet ook de spaghetti opgezet worden.

    Deze moet meestal zo'n minuut of 8 gekookt worden.

    Wanneer de speklapblokjes gaar uitgebakken zijn de bamigroente erbij doen.

    De bamigroente en de speklapblokjes door elkaar roeren.

    De afgegoten spaghetti erbij doen en deze door de groenten en het vlees scheppen.

    Serveren met sambal, ketjap en augurken.

     

    23-03-2006 om 14:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Broccoli in Hollandse saus

     

    Ingrediënten

    800 gram broccoli
    3 eidooiers
    5 eetlepels water
    1/2 citroen
    150 gram boter
    zout en cayennepeper

     

    Een pan met ruim water een theelepel zout aan de kook brengen.
    Broccoli wassen en in niet te kleine roosjes verdelen.
    De broccoliroosjes 10 minuten zachtjes laten koken en laten uitlekken.
    Ondertussen de saus bereiden:
    Boter laten smelten en warm worden tot ze helder ziet.
    Eidooiers met water en citroensap loskloppen met een garde.
    Op een zacht vuurtje de eidooiers tot een stevig en vast schuim kloppen.
    Van het vuur weg de gesmolten boter beetje bij beetje door het eidooierschuim kloppen.
    Let erop dat je het onderste gedeelte van de gesmolten boter (waterig bezinksel) niet mee gebruikt.
    De saus op smaak brengen met zout, cayennepeper en eventueel nog wat citroensap.
    De broccoli in een schaal doen en overgieten met de saus.

     

    23-03-2006 om 09:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kippensoep

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 drumsticks (kippenonderbouten)
    20 dl water
    1 kruidentuiltje
    2 uien
    2 wortelen
    2 stengels bleekselderij
    2 preiwitten
    2 sjalotten
    2 aardappelen (Bintje)
    1.5 dl room
    peper
    zout

     

    Het water aan de kook brengen met de onderbouten (drumsticks) en afschuimen.

    Het kruidentuiltje en de grofgesneden uien, wortelen en selderij toevoegen.

    Kruiden met peper en zout en op een laag vuurtje een uur laten pruttelen.

    Door een zeef gieten en laten afkoelen.

    De vetlaag van de afgekoelde bouillon verwijderen.

    De fijngehakte prei, sjalotten en heel klein gesneden aardappelen toevoegen en laten gaarkoken.

    Pureren met de staafmixer, het vlees van de onderbouten toevoegen en de room erdoor roeren. Meteen serveren.

     

     

    Kalfskotelet met courgettepuree

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 kalfskoteletten
    1 courgette
    1 tomaat
    8 blaadjes basilicum
    1 dl vleesbouillon
    2 dl room
    peper
    zout
    35 g boter (bakboter)

     

    De kalfskoteletten mooi gaar en goudbruin bakken in de boter en warm houden.

    De courgette schillen en ontpitten.

    De tomaat onderdompelen in kokend water, ontvellen en ontpitten.

    De courgette en de tomaat in stukjes snijden en pureren met de mixer.

    Basilicum, bouillon, peper en zout toevoegen en fijnmalen.

    Overgieten in een pannetje en verwarmen.

    De verse room toevoegen en zachtjes laten indikken zonder te koken.

    Het vlees op warme borden schikken en overgieten met de saus. Serveren met aardappelpuree.

     

     

    Macaronigebak

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g macaroni
    10 dl melk (halfvol)
    125 g rozijntjes
    3 eieren
    75 g suiker
    1 zakje vanillesuiker

     

    Een kookpan omspoelen met koud water.

    Daarin de melk gieten en aan de kook brengen.

    De macaroni, de afgespoelde rozijnen, de suiker en de vanillesuiker bijvoegen.

    Goed roeren om aanbranden te voorkomen.

    Van het vuur nemen.

    De eieren luchtig door elkaar kloppen en ze bij de macaronimelk voegen.

    Goed roeren.

    Een vuurvaste schaal insmeren met boter.

    Hierin de bereiding gieten.

    Gedurende 40 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 190 graden.

    Laten afkoelen alvorens te serveren.

     

    23-03-2006 om 09:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Pollo al Andaluz (kip uit Andalusië)

    Ingrediënten voor 4 personen:

    1 grote braadkip
    1 rode ui

    2 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
    2,5 dl droge witte wijn

    2,5 dl kippenbouillon
    1 el verse peterselie

    1 el verse koriander

    1 el verse gember (fijngehakt)
    snuifje komijn

    nootmuskaat

    saffraan
    100 amandelen
    1 el honing
    bloem
    olijfolie
    peper & zout

     

    Bereiding

    Snijd de kip in stukken en braad deze aan in olijfolie, strooi de ui en knoflook bij het vlees en laat even meestoven.


    Strooi wat bloem over de kippenstukken en laat even verder bakken.


    Voeg nu de saffraan, peterselie, koriander, gember, nootmuskaat en komijn toe en meng voorzichtig, blus vervolgens met de witte wijn en kippenbouillon.

    Breng aan de kook.


    Draai het vuur zeer zachtjes en laat in een uurtje gaar worden.


    Bak ondertussen de amandelen goudbruin in een weinig olijfolie, voeg de honig toe en laat karameliseren.


    Serveer de kip in diepe borden, overgiet met het kookvocht en werk af met de amandelen.


    Lekker met rijst.

    22-03-2006 om 12:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Boerenkoolstamppot met cashewnoten en champignons

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    1 1/2 kg kruimige aardappelen
    700 g. gesneden boerenkool
    2 fijngesneden uien
    350 g. champignons of andere paddestoelen
    1 eetlepel boter
    1 dl. warme melk
    zout en versgemalen peper
    1 eetlepel mosterd
    150 g. gezouten cashewnoten

     

    Bereidingstijd: 35 minuten

    Zet de boerenkool op in een bodempje water en zout.

    Breng de boerenkool aan de kook en laat deze onder een deksel in ca. 10 minuten gaar worden.

    Schil en was de aardappelen en snijdt ze in gelijke stukken.

    Kook de aardappelen gaar in ca. 20 minuten.

    Giet ze af en laat ze op laag vuur even droogstomen.

    Schep nu de boerenkool met zo min mogelijk vocht bij de aardappelen en stamp het geheel goed door elkaar.

    Voeg zoveel melk toe dat een smeuïge stamppot ontstaat.
    Bak vervolgens de champignons samen met de uien in boter goudbruin en voeg op het laatste moment de cashewnoten toe en laat deze even meewarmen.

    Voeg dit mengsel toe aan de stamppot.

    Breng indien nodig de stamppot op smaak met zout, versgemalen peper en een lepel mosterd. Serveer de stamppot direct.

     

    22-03-2006 om 11:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Rauwkost-pita

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 pitabroodjes
    1 krop ijsbergsla
    3 tomaten
    0.5 komkommer
    0.5 paprika (geel)
    0.5 paprika (rood)
    1 ui (rood)
    2 pijpuitjes
    50 g fetakaas
    0.4 dl yoghurt (mager)
    2 eetlepels mayonaise
    0.5 eetlepel basilicum (fijngehakt)

     

    Maak de fetasaus: mix de feta met de helft van de yoghurt.

    Meng dan met de mayonaise, de rest van de yoghurt en het basilicum.

     

    Maak de groenten schoon.

    Snij de sla in reepjes.

    Snipper de ui en de pijpui.

    Snij de paprika, de komkommer en de tomaten in kleine stukjes.

    Warm de broodjes in de oven.

    Vul de warme broodjes met de rauwkost en serveer de fetasaus apart.

     

     

    Pastagratin

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g pasta
    2 uien
    2 dl tomatensaus
    2 eetlepels pesto
    1 dl room
    100 g emmental (geraspt)
    1 theelepel Provençaalse kruiden
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    zout
    15 eetlepels yoghurt (vol)
    3 wortelen

     

    Snipper de ui en snij de wortelen in lucifers.

    Verwarm de olie en fruit de ui.

    Voeg de wortelen, de kruiden en een bodempje water toe.

    Laat het geheel verder gaarstoven.

    Kook de pasta beetgaar.

    Schep de pasta en groenten in een ovenschotel en roer de overige ingrediënten er voorzichtig door.

    Breng zo nodig verder op smaak.

    Plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven (200°C) en laat de laatste minuten de schotel ook gratineren.

     

    Tip: als u een rest gekookte pasta kwijt wil, kan u deze pasta in dit gerecht verwerken.

     

     

    Kaasje met pompelmoes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g brie
    4 pompelmoezen (roze)
    200 g kaas (zachte met witte korst)
    2 eierdooiers
    2 dl room
    peper
    zout
    1 cl citroenjenever

     

    Schil de pompelmoezen en snijd met een scherp mesje zoveel mogelijk de witte vliesjes weg tot aan het vruchtvlees.

    Verdeel de vruchten in partjes en schik ze in stervorm in individuele vuurvaste schaaltjes.

    Snijd voorzichtig de witte korst van de kaas weg en verdeel de kaas in stukken van 5 cm hoog.

    Leg ze in het midden op de pompelmoessterren.

    Klop de eierdooiers op met de room, peper en zout en de drank.

    Giet dit beslag rondom de kaas over de partjes pompelmoes.

    Zet de schaaltjes in een voorverwarmde oven van 220°C en laat 10 minuten gratineren. Bestrooi de kaas net voor het opdienen met peper.

     

    22-03-2006 om 11:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!