Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    24-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Lenteslaatje met gerookte zalmxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 plakjes zalm (gerookt)
    4 sneetjes spek (gerookt)
    120 g saladeassortiment
    1 bakje tuinkers
    250 g champignons
    4 sneetjes wit brood
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
    1 cl arachideolie
    peper
    zeezout
    1 cl wijnazijn (wit)
    2 cl olijfolie (extra vierge)

     

    De verschillende slasoorten spoelen, drogen in een slacentrifuge en in fijne reepjes snijden. De tuinkers spoelen en door de fijngesneden sla mengen.

    De olijfolie en wijnazijn erdoor mengen en op smaak brengen met peper en zout.

    De champignons schoonmaken en in plakjes snijden.

    De gerookte zalm in fijne reepjes snijden.

    Het gerookte spek in blokjes snijden.

    De korstjes van het brood verwijderen, het brood in blokjes snijden, goudbruine croûtons bakken in de arachideolie en warm houden.

    Het spek krokant bakken in een pan met antikleeflaag. In dezelfde pan de champignons bakken.

    De sla over borden verdelen.

    De spekblokjes, de gebakken champignons en de croûtons over de groenten verspreiden en er vervolgens de zalmreepjes op schikken.

    Garneren met gehakt bieslook en enkele hele bieslooksteeltjes.

    Dadelijk serveren.

     

     

    Mignongebraad met waterkers

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g mignongebraad
    5 dl wijn (wit/droog)
    12 sjalotten
    2 bakjes waterkers
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    5 eetlepels kippenbouillon
    2 dl room
    500 g prinsessenboontjes
    2 wortelen
    150 g boter (bakboter)
    10 g poedersuiker
    peper
    zout
    0.5 dl water
    5 cl azijn
    5 eierdooiers
    15 g boter (roomboter)
    2 eetlepels citroensap

     

    Het gebraad aan alle kanten dichtschroeien in hete boter en vervolgens kruiden met peper en zout.

    In een goed voorverwarmde oven zetten op 190 graden en 20 minuten laten braden.

    De witte wijn laten inkoken met gehakt bieslook, waterkers en sjalotten.

    Bijkruiden.

    De prinsessenbonen beetgaar koken en laten uitlekken in een vergiet.

    De boontjes bij het mengsel van sjalotten, bieslook en waterkers voegen.

    Ondertussen de wortelen gaarkoken, laten uitlekken in een vergiet en glaceren in boter met poedersuiker.

    De groenten warm houden.

    Het gebraad uit de oven nemen en afgedekt 10 minuten laten rusten.

    Hollandse saus bereiden.

    Water, azijn en citroensap laten inkoken.

    De eierdooiers toevoegen op een zacht vuur, onder voortdurend kloppen.

    In een dun straaltje de gesmolten boter toevoegen.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    De kippenbouillon met de room voor de helft inkoken en er de Hollandse saus doorroeren. Warm houden (niet meer laten koken).

    Het gebraad in mooie plakken snijden en op warme borden schikken.

    Overgieten met saus en serveren met de groenten.

     

     

    Ma’mounia

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g suiker
    6 dl water
    4 eetlepels citroensap
    100 g boter (roomboter)
    175 g griesmeel
    kaneelpoeder
    1 dl room
    80 g amandelschilfers

     

    Los de suiker op in het water en citroensap en laat in een kwartier tot siroop koken.

    Laat het griesmeel heel licht kleuren in de gesmolten boter en voeg dan de suikersiroop toe. Laat kort sudderen en laat daarna afkoelen.

    Giet over in mooie glazen schaaltjes, versier met opgeklopte slagroom en amandelschilfers en bestuif met kaneel.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!