Kippensoepxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
8 drumsticks (kippenonderbouten) 20 dl water 1 kruidentuiltje 2 uien 2 wortelen 2 stengels bleekselderij 2 preiwitten 2 sjalotten 2 aardappelen (Bintje) 1.5 dl room peper zout
Het water aan de kook brengen met de onderbouten (drumsticks) en afschuimen.
Het kruidentuiltje en de grofgesneden uien, wortelen en selderij toevoegen.
Kruiden met peper en zout en op een laag vuurtje een uur laten pruttelen.
Door een zeef gieten en laten afkoelen.
De vetlaag van de afgekoelde bouillon verwijderen.
De fijngehakte prei, sjalotten en heel klein gesneden aardappelen toevoegen en laten gaarkoken.
Pureren met de staafmixer, het vlees van de onderbouten toevoegen en de room erdoor roeren. Meteen serveren.
Kalfskotelet met courgettepuree
Ingrediënten voor 4 personen
4 kalfskoteletten 1 courgette 1 tomaat 8 blaadjes basilicum 1 dl vleesbouillon 2 dl room peper zout 35 g boter (bakboter)
De kalfskoteletten mooi gaar en goudbruin bakken in de boter en warm houden.
De courgette schillen en ontpitten.
De tomaat onderdompelen in kokend water, ontvellen en ontpitten.
De courgette en de tomaat in stukjes snijden en pureren met de mixer.
Basilicum, bouillon, peper en zout toevoegen en fijnmalen.
Overgieten in een pannetje en verwarmen.
De verse room toevoegen en zachtjes laten indikken zonder te koken.
Het vlees op warme borden schikken en overgieten met de saus. Serveren met aardappelpuree.
Macaronigebak
Ingrediënten voor 4 personen
150 g macaroni 10 dl melk (halfvol) 125 g rozijntjes 3 eieren 75 g suiker 1 zakje vanillesuiker
Een kookpan omspoelen met koud water.
Daarin de melk gieten en aan de kook brengen.
De macaroni, de afgespoelde rozijnen, de suiker en de vanillesuiker bijvoegen.
Goed roeren om aanbranden te voorkomen.
Van het vuur nemen.
De eieren luchtig door elkaar kloppen en ze bij de macaronimelk voegen.
Goed roeren.
Een vuurvaste schaal insmeren met boter.
Hierin de bereiding gieten.
Gedurende 40 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 190 graden.
Laten afkoelen alvorens te serveren.
|