Gevulde inktvisjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Tapa voor 4 personen
16 inktvistubes, (diepvries) 150g rijst 1 tomaat, ontpit, ontvelt en in stukjes 1 rode paprika, ontpit en in kleine blokjes 1 sjalotje, fijngesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd 1 dl visbouillon 100g grijze garnalen, grofgehakt saffraan 1 doosje tomato frito 1 rode ui, 1 Spaans pepertje, handvol verse peterselie (fijngehakt) zwarte peper en wat zout
Bereiding
Kook de rijst gaar, stoof de sjalot, knoflook, tomaat en paprika aan in wat olijfolie, bevochtig met de bouillon en laat zachtjes gaarsudderen.
Meng er de rijst, saffraan en garnalen door en laat afkoelen.
Kook de ontdooide inktvistubes 5 minuten in lichtjes gezouten water, laat uitlekken.
Vul de tubes met het rijstmengsel en steek vast met een cocktailprikker.
Verdeel in één of meerdere ovenschotel(s).
Fruit de ui en het Spaans pepertje aan in olijfolie en giet er vervolgens de tomato frito bij, bevochtig met een weinig water om de saus iets vloeibaarder te maken.
Werk af met de peterselie.
Giet deze saus over de gevulde inktvisjes en plaats in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 20 minuten.
|