Corsendonk met chutneyxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Kaas: Corsendonk
Ingrediënten:
Perenchutney:
een peer
1/2 citroen
2 el witte wijn
2 el suiker
kaneel
Vijgenchutney:
100 g gedroogde vijgen
1 dl porto
1/2 sinaasappel
1 dl bruine suiker
2 kruidnagels
Bereiding:
Perenchutney: Schil 1 peer, snij ze in blokjes en besprenkel ze met het sap van een 1/2 citroen.
Breng aan de kook met 2 el witte wijn en 2 el suiker.
Laat op een zacht vuurtje indikken en kruid met kaneel.
Laten afkoelen.
Vijgenchutney: Snij 100 g gedroogde vijgen in vier.
Laat ze 1 uur weken in 1 dl porto en het sap van een 1/2 sinaasappel.
Breng aan de kook, voeg 1 dl bruine suiker en 2 kruidnagels toe.
Laat ongeveer 1 uur op een zacht vuurtje indikken.
Laten afkoelen.
Serveertip:
Corsendonk en deze chutneys vragen om een fruitige lichtzoete wijn waarbij een fris zuurtje niet mag ontbreken.
|