| 
					
					 Corsendonk met chutneyxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> 
  
Kaas: Corsendonk  
 Ingrediënten: 
Perenchutney:  
een peer 
1/2 citroen 
2 el witte wijn 
2 el suiker 
kaneel  
Vijgenchutney:  
100 g gedroogde vijgen 
1 dl porto 
1/2 sinaasappel 
1 dl bruine suiker 
2 kruidnagels  
  
Bereiding: 
Perenchutney: Schil 1 peer, snij ze in blokjes en besprenkel ze met het sap van een 1/2 citroen.  
Breng aan de kook met 2 el witte wijn en 2 el suiker.  
Laat op een zacht vuurtje indikken en kruid met kaneel.  
Laten afkoelen.  
  
Vijgenchutney: Snij 100 g gedroogde vijgen in vier.  
Laat ze 1 uur weken in 1 dl porto en het sap van een 1/2 sinaasappel.  
Breng aan de kook, voeg 1 dl bruine suiker en 2 kruidnagels toe.  
Laat ongeveer 1 uur op een zacht vuurtje indikken.  
Laten afkoelen. 
  
Serveertip: 
Corsendonk en deze chutneys vragen om een fruitige lichtzoete wijn waarbij een fris zuurtje niet mag ontbreken. 
					
 
					
					
					 |