Rauwkost-pitaxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
4 pitabroodjes 1 krop ijsbergsla 3 tomaten 0.5 komkommer 0.5 paprika (geel) 0.5 paprika (rood) 1 ui (rood) 2 pijpuitjes 50 g fetakaas 0.4 dl yoghurt (mager) 2 eetlepels mayonaise 0.5 eetlepel basilicum (fijngehakt)
Maak de fetasaus: mix de feta met de helft van de yoghurt.
Meng dan met de mayonaise, de rest van de yoghurt en het basilicum.
Maak de groenten schoon.
Snij de sla in reepjes.
Snipper de ui en de pijpui.
Snij de paprika, de komkommer en de tomaten in kleine stukjes.
Warm de broodjes in de oven.
Vul de warme broodjes met de rauwkost en serveer de fetasaus apart.
Pastagratin
Ingrediënten voor 4 personen
400 g pasta 2 uien 2 dl tomatensaus 2 eetlepels pesto 1 dl room 100 g emmental (geraspt) 1 theelepel Provençaalse kruiden 1 cl olijfolie (extra vierge) peper zout 15 eetlepels yoghurt (vol) 3 wortelen
Snipper de ui en snij de wortelen in lucifers.
Verwarm de olie en fruit de ui.
Voeg de wortelen, de kruiden en een bodempje water toe.
Laat het geheel verder gaarstoven.
Kook de pasta beetgaar.
Schep de pasta en groenten in een ovenschotel en roer de overige ingrediënten er voorzichtig door.
Breng zo nodig verder op smaak.
Plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven (200°C) en laat de laatste minuten de schotel ook gratineren.
Tip: als u een rest gekookte pasta kwijt wil, kan u deze pasta in dit gerecht verwerken.
Kaasje met pompelmoes
Ingrediënten voor 4 personen
200 g brie 4 pompelmoezen (roze) 200 g kaas (zachte met witte korst) 2 eierdooiers 2 dl room peper zout 1 cl citroenjenever
Schil de pompelmoezen en snijd met een scherp mesje zoveel mogelijk de witte vliesjes weg tot aan het vruchtvlees.
Verdeel de vruchten in partjes en schik ze in stervorm in individuele vuurvaste schaaltjes.
Snijd voorzichtig de witte korst van de kaas weg en verdeel de kaas in stukken van 5 cm hoog.
Leg ze in het midden op de pompelmoessterren.
Klop de eierdooiers op met de room, peper en zout en de drank.
Giet dit beslag rondom de kaas over de partjes pompelmoes.
Zet de schaaltjes in een voorverwarmde oven van 220°C en laat 10 minuten gratineren. Bestrooi de kaas net voor het opdienen met peper.
|