Roergebakken boerenkool met spek, appel en komijnxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen 500 g. voorgesneden boerenkool 500 g. speklappen zonder zwoerd 2 in ringen gesneden uien 2 appels, geschild en in dunne partjes gesneden 1 theelepel komijnzaadjes 2 eetlepels plantaardige olie zout en versgemalen zwarte peper 2 eetlepels roomboter
Snijd de speklappen in reepjes en bak dit goudbruin en krokant in 1 eetlepel olie in een braadpan.
Schep ze daarna uit de pan en houd ze warm tot gebruik.
Bak vervolgens de uien in de rest van de olie en voeg daarna ook de boerenkool toe en roerbak het mengsel op hoog vuur in ca.15 minuten. Voeg op het laatste moment appelpartjes en spekblokjes toe.
Kruid het gerecht met komijnzaadjes en breng het eventueel op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de roomboter toe en laat deze even meestoven.
|