Pollo al Andaluz (kip uit Andalusië)
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen:
1 grote braadkip 1 rode ui
2 teentjes knoflook (fijngesnipperd) 2,5 dl droge witte wijn
2,5 dl kippenbouillon 1 el verse peterselie
1 el verse koriander
1 el verse gember (fijngehakt) snuifje komijn
nootmuskaat
saffraan 100 amandelen 1 el honing bloem olijfolie peper & zout
Bereiding
Snijd de kip in stukken en braad deze aan in olijfolie, strooi de ui en knoflook bij het vlees en laat even meestoven.
Strooi wat bloem over de kippenstukken en laat even verder bakken.
Voeg nu de saffraan, peterselie, koriander, gember, nootmuskaat en komijn toe en meng voorzichtig, blus vervolgens met de witte wijn en kippenbouillon.
Breng aan de kook.
Draai het vuur zeer zachtjes en laat in een uurtje gaar worden.
Bak ondertussen de amandelen goudbruin in een weinig olijfolie, voeg de honig toe en laat karameliseren.
Serveer de kip in diepe borden, overgiet met het kookvocht en werk af met de amandelen.
Lekker met rijst.
|