Boerenkoolstamppot met cashewnoten en champignonsxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen 1 1/2 kg kruimige aardappelen 700 g. gesneden boerenkool 2 fijngesneden uien 350 g. champignons of andere paddestoelen 1 eetlepel boter 1 dl. warme melk zout en versgemalen peper 1 eetlepel mosterd 150 g. gezouten cashewnoten
Bereidingstijd: 35 minuten
Zet de boerenkool op in een bodempje water en zout.
Breng de boerenkool aan de kook en laat deze onder een deksel in ca. 10 minuten gaar worden.
Schil en was de aardappelen en snijdt ze in gelijke stukken.
Kook de aardappelen gaar in ca. 20 minuten.
Giet ze af en laat ze op laag vuur even droogstomen.
Schep nu de boerenkool met zo min mogelijk vocht bij de aardappelen en stamp het geheel goed door elkaar.
Voeg zoveel melk toe dat een smeuïge stamppot ontstaat. Bak vervolgens de champignons samen met de uien in boter goudbruin en voeg op het laatste moment de cashewnoten toe en laat deze even meewarmen.
Voeg dit mengsel toe aan de stamppot.
Breng indien nodig de stamppot op smaak met zout, versgemalen peper en een lepel mosterd. Serveer de stamppot direct.
|