Ouderwetse boeren groentesoep met rundvlees en kipxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen 600 g. soepvlees met been en merg 2 kippenpoten 80 g. prei 80 g. wortel 80 g. knolselderij 1 liter runder- of kippenbouillon 2 eetlepels gehakte peterselie 1 eetlepel bladselderij 1 eetlepel bieslook 100 g. geraspte kaas 3 witte boterhammen zonder korst 1 eetlepel olijfolie zout en versgemalen peper
Doe de kippenpoten en het soepvlees in een pan met heet water, zodat ze net onder staan, en breng deze aan de kook.
Giet daarna het water af en koel het vlees af onder koud water.
Zet het vlees opnieuw op in bouillon.
Breng het geheel aan de kook en schuim de bouillon af met een schuimspaan.
Laat het vlees op laag vuur zachtjes trekken tot het vlees gaar is.
Voor de kippenpoten zal dit ca. 15 minuten zijn.
Haal ze daarna uit de pan en laat het soepvlees nog ca. 45 minuten doorgaren.
Laat het vlees afkoelen.
Snijd het vervolgens in middelgrote blokjes.
Voeg daarna de kruiden en de in blokjes gesneden groenten toe aan de bouillon en laat deze zachtjes meetrekken tot ze beetgaar zijn. Breng de soep op smaak met peper en zout. Voeg op het laatste moment het vlees toe. Snijd de boterhammen in blokjes (croutons) en bak dit goudbruin in een koekenpan met olijfolie. Serveer de kaas en de croutons apart.
|