Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Wij hebben vandaag hier wat meegemaakt. In de loop van de namiddag begon het hier meer en meer naar gas te ruiken. Er is dan gebeld naar de gasmaatschappij die dan iemand hebben laten komen om een eventueel gaslek op te sporen. Dat werd dan ook gevonden, aan de gaskachel in de keuken waar een lek was ontstaan bij het kraantje om het gas af te sluiten. Meteen werd de gasmeter verzegeld. Morgen komt iemand het lek herstellen en daarna komt dan die meneer van de gasmaatschappij om de gasmeter weer in gebruik te stellen. Ik was er echt niet goed van. Ik was die rare geur al heel vroeg in de morgen gewaar maar hoe maak je als papegaai zoiets duidelijk. Het is pas wanneer ik en Sjako er maar slaperig bijzaten dat men zich zorgen ging maken. Nadat in de namiddag de oorzaak aan het licht kwam is men met ons zo snel mogelijk naar de dierenarts gereden. Daarbij dank ik dan ook onze gebuur voor de aangeboden hulp. Bij de veearts werden wij grondig gecontroleerd en kregen wij extra zuurstof toegediend. Dat is maar een rare bedoening hoor. Op het moment ben ik nog niet helemaal zoals het moet maar morgen is alles wel weer o.k. Nu krijgen wij wel heel veel aandacht. Maar het liefst van al wil ik dit toch niet meer meemaken. Na de reparaties en het terug in dienst stellen van de gasmeter plaatsen wij weer nieuwe recepten. Graag tot morgen.
De wortel, de ui en de bleekselderij heel fijn snijden.
Het vlees, verdeeld in dunne lapjes van 150 gram elk, kruiden met zout en peper en bestrijken met mosterd.
Op elk runderlapje 1 plak spek leggen.
Een paar eetlepels gesnipperde ui apart houden, de rest smoren in de helft van de geklaarde boter en verdelen over het vlees.
De augurken op de blinde vinken leggen.
Dichtrollen en vastbinden met keukengaren.
De blinde vinken aan alle kanten laten bruinen in de rest van de boter.
Uit de pan halen.
De fijngesneden wortel, bleekselderij en de rest van de ui fruiten in de stoofpan.
De tomaat in stukjes snijden en bij de groenten voegen.
Overgieten met wijn en laten inkoken.
Nog een beetje wijn bijvoegen en opnieuw laten indampen.
Bestuiven met bloem en even laten indikken.
De bruine fond erbij gieten en de blinde vinken opnieuw in de stoofpan leggen samen met de tuinkruiden en de knoflook.
Het vlees moet net onderstaan.
Het deksel op de pan leggen en ongeveer 1 uur zachtjes laten sudderen.
De blinde vinken uit de pan halen, het keukengaren verwijderen en in een diepe schaal leggen. Proeven of de saus voldoende gekruid is, zeven en over het vlees gieten.
Dadelijk opdienen met broccoli.
Poffertjes met poedersuiker
Ingrediënten voor 4 personen
200 g boekweitmeel 60 g bloem 2 eetlepels blanke stroop 1.5 dl lauwwarme melk 1.25 dl bier 2 eieren poedersuiker
Vermeng de melk met de stroop, het bier en de eieren.
Voeg het boekweitmeel en de bloem toe en vermeng tot een glad beslag.
Verwarm een poffertjespan goed en vet in met olie.
Lepel het beslag in de gaatjes van de poffertjespan en bak de poffertjes aan beide kanten bruin.
Stapel de poffertjes op en bestrooi met poedersuiker.
Ingrediënten: 125 g magere spekreepjes 2 naanbroden 3 el olijfolie extra vierge 1 el mayonaise 3 el magere yoghurt 2 tl mosterd peper, zout 1 zak krulsla melange à 100 g 1 zak rucola à 75 g 1 zak jonge bladsla à 80 g ½ komkommer, in dunne plakjes 1 bosje radijsjes, in dunne plakjes 4 scharreleieren, hardgekookt, gepeld en in parten 3 el bieslook geknipt
Bereiding:
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit.
Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Klop een dressing van de olie, de mayonaise, de yoghurt, de mosterd en peper en zout naar smaak.
Meng de krulsla, de rucola, de bladsla, de komkommer en de radijs in een slakom.
Schep de dressing erdoor.
Verdeel de eiparten, de spekreepjes en de bieslook erover.
Italiaanse ovenschotel onder een laagje parmezaanse kaas
Benodigdheden voor 2 porties 1 el (olijf)olie 1 teentje knoflook, uitgeperst 300 g Stroganoff-gehakt 300 g Italiaanse roerbakmix 1 doosje Puree voor Ovenschotels 1 zakje parmezaanse kaas 1 tl gedroogde basilicum
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook al omscheppend 1 min. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Voeg de roerbakmix toe en roerbak tot de groentes zacht beginnen te worden. Bereid de puree zoals op het pakje staat. Roer de helft van de parmezaanse kaas en de gedroogde basilicum erdoor. Doe het groentemengsel met het vocht dat in de pan is overgebleven in een ovenschaal. Schep de puree erop, strijk hem glad en maak ribbeltjes met een vork. Bestrooi met de rest van de kaas en laat het gerecht in een half uurtje goudbruin en gaar worden.
Snijd de prei, selder, wortelen en ui in grove stukken, de knoflook fijn en stoof ze aan in boter en olijfolie, bevochtig met de bouillon en breng aan de kook.
Kruid de kippenboutjes royaal met peper en wat zout en laat ze mee gaar koken in de soep.
Neem het vlees uit de soep en hou warm.
Voeg tomatenpuree en dragon toe en mix de soep grof.
Breng op smaak en voeg tenslotte de doperwtjes toe, laat nog even zachtjes pruttelen.
Serveer de soep in kommetjes met elke keer een kippenboutje erin.
Bereidingstijd: 60 minuten Snijd het kalfsvlees in blokjes van ca. 3x3 cm of vraag de Keurslager dit voor u te doen. Snipper de uien en de knoflook.
Verhit de olie in een flinke stoofpan en laat de blokjes kalfsvlees in 2 of 3 porties omscheppend rondom kleuren.
Schep het vlees uit de pan en bestrooi met wat zout en peper.
Laat de ui, de knoflook en de salie omscheppend glazig fruiten.
Voeg de bloem en de tomatenpuree toe en laat goed roerend kort meebakken.
Voeg de wijn toe, breng roerend aan de kok en laat kort koken.
Voeg de fond toe, breng weer aan de kook, roer goed om en schep het vlees met het uitgelopen vocht door de saus.
Draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan ca. 1,5 uur stoven.
Halveer intussen de kerstomaatjes en snijd de uitgelekte zongedroogde tomaten in reepjes. Trek de basilicumblaadjes in reepjes (basilicum die met een mes wordt gesneden wordt zwart).
Roer 5 minuten voor het einde van de stooftijd de beide soorten tomaten en de helft van de basilicum door het kalfsvlees.
Breng het stoofpotje zonodig verder op smaak met wat zout, peper en een snufje suiker. Bestrooi met de resterende basilicum.
Lekker met pasta, bijvoorbeeld penne of met rijst.
Serveer er een frisse gemengde salade met komkommer bij.