Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    28-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Zuurkoolsesamkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g zuurkool (rauw)
    8 aardappelen (Charlotte)
    1 appel
    1 ui
    2 eieren
    peper
    zout
    2 eetlepels sesamzaadjes
    4 cl olijfolie (extra vierge)

     

    Schil de aardappelen en rasp ze.

    Schil de appel en snij in luciferdunne reepjes.

    Snij de ui en fruit in wat olie, neem uit de pan en meng met de aardappel, zuurkool, appel, peper, het zout en de eieren.

    Verwarm de oven voor op 175°C.

    Verhit nog wat olie in de pan.

    Neem steeds een flinke schep van het mengsel, druk een beetje plat in de pan en bak 2 minuten aan elke kant.

    Leg de koekjes op een ingevette bakplaat, bestrooi met sesamzaad en bak 15 minuten in de oven.

     

     

    Mexicaanse rijst

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g rijst (langkorrelrijst)
    7.5 dl groentebouillon
    1 ui
    2 tomaten
    1 wortel
    50 g erwtjes
    2 cl arachideolie
    1 takje koriander

     

    Kook de rijst bijna gaar in de bouillon.

    Dop de erwtjes en kook ze gaar.

    Ontvel de tomaten en hak ze fijn.

    Snij de wortel in dunne reepjes.

    Snipper de ui, fruit in wat olie en voeg de tomaat, de wortelen en de doperwtjes toe.

    Fruit even mee.

    Voeg de rijst toe, schep alles door elkaar en laat nog 5 minuten zachtjes doorwarmen.

    Garneer met de koriander.

     

     

    Carobmousse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g carob-chocolade
    2 eieren
    2 dl slagroom

     

    Hou 1/4 van de chocolade apart.

    Smelt de rest langzaam au bain marie.

    Scheid wit en dooiers van de eieren.

    Roer de dooiers los en voeg ze van het vuur bij de gesmolten carob.

    Klop eiwit en slagroom apart stijf.

    Schep beide voorzichtig door het mengsel.

    Verdeel over dessertschaaltjes en laat afkoelen in de koelkast.

    Rasp de rest van de carob.

    Serveer de mousse koel, gegarneerd met carobschilfers.

    28-03-2006 om 09:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    28-03-2006 om 09:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Italiaanse groentesoep

     

    Ingrediënten voor 6 personen:

    6 kippen drumsticks
    het wit van 2 preien
    5 wortelen
    5 stengels groene selder
    1 dikke rode ui
    3 teentjes knoflook
    100 doperwtjes, diepvries
    1 blikje tomatenpuree (70g)
    handvol dragonblaadjes, fijngesnipperd
    2 liter kippenbouillon, mag van blokjes
    zwarte peper en zout

     

    Bereiding

    Snijd de prei, selder, wortelen en ui in grove stukken, de knoflook fijn en stoof ze aan in boter en olijfolie, bevochtig met de bouillon en breng aan de kook.


    Kruid de kippenboutjes royaal met peper en wat zout en laat ze mee gaar koken in de soep.


    Neem het vlees uit de soep en hou warm.


    Voeg tomatenpuree en dragon toe en mix de soep grof.

    Breng op smaak en voeg tenslotte de doperwtjes toe, laat nog even zachtjes pruttelen.


    Serveer de soep in kommetjes met elke keer een kippenboutje erin.

    27-03-2006 om 18:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    27-03-2006 om 18:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kalfsstoofpot met drie soorten tomaten

     

    Ingrediënten voor 6 personen

    1 kg kalfsstoofvlees

    2 flinke uien

    2 teentjes knoflook

    4 eetl. olijfolie

    zout en versgemalen peper

    2 theel. verse salie

    1 volle eetl. bloem

    1 klein blikje tomatenpuree

    2 dl droge witte wijn

    4 dl kalfsfond uit een pot

    1 doosje kerstomaatjes

    2 eetl zongedroogde tomaten op olie

    1 bosje basilicum

    snufje suiker

     

    Bereidingstijd: 60 minuten
    Snijd het kalfsvlees in blokjes van ca. 3x3 cm of vraag de Keurslager dit voor u te doen. Snipper de uien en de knoflook.

    Verhit de olie in een flinke stoofpan en laat de blokjes kalfsvlees in 2 of 3 porties omscheppend rondom kleuren.

    Schep het vlees uit de pan en bestrooi met wat zout en peper.

    Laat de ui, de knoflook en de salie omscheppend glazig fruiten.

    Voeg de bloem en de tomatenpuree toe en laat goed roerend kort meebakken.

    Voeg de wijn toe, breng roerend aan de kok en laat kort koken.

    Voeg de fond toe, breng weer aan de kook, roer goed om en schep het vlees met het uitgelopen vocht door de saus.

    Draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan ca. 1,5 uur stoven.

     

    Halveer intussen de kerstomaatjes en snijd de uitgelekte zongedroogde tomaten in reepjes. Trek de basilicumblaadjes in reepjes (basilicum die met een mes wordt gesneden wordt zwart).

    Roer 5 minuten voor het einde van de stooftijd de beide soorten tomaten en de helft van de basilicum door het kalfsvlees.

    Breng het stoofpotje zonodig verder op smaak met wat zout, peper en een snufje suiker. Bestrooi met de resterende basilicum.

    Lekker met pasta, bijvoorbeeld penne of met rijst.

    Serveer er een frisse gemengde salade met komkommer bij.

     

    27-03-2006 om 12:52 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    27-03-2006 om 12:45 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Italiaanse aardappelen uit de oven

     

    Ingrediënten voor 2 personen:

    1 kilo iets bloemige aardappelen

    2 teentjes knoflook

    1 eetlepel (olijf)olie

    2 eetlepels Italiaanse keukenkruiden

    (grof) zout, versgemalen peper

     

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 225°C.
    Schil en was de aardappelen en snijd ze in partjes.

    Pel de knoflook en wrijf de aardappelen in met de knoflook.

    Vet een lage ovenschaal in en wrijf die ook in met de knoflook.

    Leg de aardappelpartjes in de schaal.

    Bestrooi ze met de kruiden, zout en peper.
    Laat de aardappeltjes in het midden van de oven in ongeveer 1 uur gaar worden.

     

    Tip(s):

    Veel sneller gaat het als u dit gerecht in een koekenpan met deksel bereidt.

    In plaats van het insmeren met de knoflookteentjes, kunt u de aardappeltjes ook bestrooien met knoflookpoeder

     

    27-03-2006 om 10:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    27-03-2006 om 10:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Vissoep met amandelen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g wijtingfilet
    250 g gamba's
    75 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    100 g ham
    100 g amandelschilfers
    20 eetlepels kippenbouillon
    2 uien
    1 ei (hardgekookt)
    50 g rijst
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    1 teentje knoflook
    1 g saffraandraadjes
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De uien pellen en fijnhakken.

    De knoflook pellen en fijnpletten.

    De wijtingfilets en de ham in lange smalle reepjes snijden.

    Het hardgekookte ei pletten en met de peterselie mengen.

    De helft van de fijngehakte ui glazig fruiten in olijfolie.

    De rijst, de amandelen en het grootste deel van de saffraandraadjes toevoegen en even meestoven.

    Overgieten met de kippenbouillon, aan de kook brengen en een twintigtal minuten laten sudderen op een zacht vuurtje.

    De soep op smaak brengen met peper en zout.

    De wijtingblokjes, de reepjes ham, de reuzengarnalen, de Noordzeegarnalen, de knoflook en de resterende ui fruiten in hete olijfolie.

    De gefruite wijtingblokjes, hamblokjes en zeevruchten over warme diepe borden verdelen en overgieten met hete soep.

    Bestrooien met het ei-peterseliemengsel en de randen van het bord garneren met de resterende saffraandraadjes en een apart gehouden kop van een reuzengarnaal.

     

     

    Paella 'del mar'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g roodbaarsfilet
    4 Sint-Jakobsnoten
    4 langoustines
    100 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    1 kg mosselen
    2 dl water
    4 dl wijn (wit/droog)
    4 tomaten
    2 stengels bleekselderij
    3 uien
    3 sjalotten
    1 Spaans pepertje (piment)
    2 teentjes knoflook
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 paprika (rood)
    1 paprika (groen)
    1 eetlepel basilicum (fijngehakt)
    1 takje tijm
    1 blaadje laurier
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    20 g boter (bakboter)
    250 g rijst
    8 eetlepels kippenbouillon
    2 potjes saffraanpoeder
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    Alle groenten en zeevruchten schoonmaken.

    De bleekselderij en een ui fijnsnijden en aanstoven in boter.

    De mosselen toevoegen, de pan afdekken en de mosselen laten openkoken.

    Geregeld opschudden.

    De mosselen uit hun schelp halen, enkele mooie exemplaren in hun schelp opzijhouden voor de garnering.

    Het water en de witte wijn aan de kook brengen, zout toevoegen en hierin de Sint-Jakobsnoten, de langoustines en de in blokjes gesneden roodbaarsfilet apart eventjes pocheren (3 tot 4 minuten).

    De uien, sjalotten, Spaanse peper en knoflook versnipperen.

    De peterselie fijnhakken, de paprika's in blokjes snijden.

    Olijfolie verhitten in een diepe pan (zo mogelijk een echte paëllapan) en hierin de groenten en kruiderijen aanstoven.

    Kruiden.

    Op het laatst het basilicum, tijm en laurier toevoegen.

    De tomaten even laten schrikken in heet water, ze afkoelen in koud water, pellen, het vruchtvlees grof hakken, bij de groentemengeling voegen en laten meestoven.

    De rijst gaarkoken in de kippenbouillon, met het saffraanpoeder.

    Al het vocht moet zijn opgeslorpt.

    De rijst door de groenten mengen.

    De mosselen, roodbaarsblokjes en Sint-Jakobsnoten door de groenten mengen en 15 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden plaatsen.

    Voor het opdienen de bereiding besprenkelen met het sap van 1 citroen, garneren met dragon, de mosselen in hun schelp, de garnalen en de langoustines.

    Serveren in de pan.

     

     

    Mousse van witte chocolade en geitenkaas verrijkt met radijs

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g chocolade (witte chocolade)
    2 dl room
    100 g geitenkaas (vers)
    1 blaadje gelatine (van 3 g)
    20 g chocoladeschilfers
    2.5 dl room
    3 eiwitten
    1 zakje vanillesuiker
    25 g pistachenoten (gepeld)
    1 bosje radijsjes

     

    Smelt de witte chocolade au bain marie.

    Verwarm de room en roer er de gesmolten chocolade en de geitenkaas door.

    Roer tot een glad mengsel.

    Week het gelatineblaadje even in koud water, knijp het uit en los dit op in het lauwe mengsel.

    Roer het mengsel koud in een kom op ijswater.

    Klop de room op.

    Klop de eiwitten met de suiker tot sneeuw.

    Voeg de opgeklopte room en de eiwitten geleidelijk toe aan het chocolademengsel.

    Zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft.

    Roer de chocoladeschilfers en de gemalen pistachenoten erdoorheen en garneer het geheel met in plakjes gesneden radijzen.

     

    27-03-2006 om 10:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    27-03-2006 om 09:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kipfilet met champignons

     

    Ingrediënten

    4 enkele kipfilets

    peper

    zout

    1 ui

    200 gr. champignons

    4 plakken ontbijtspek

    1 dl bouillon

    Wrijf 4 enkele kipfilets in met peper en zout en leg ze in een ovenvaste schaal.
    Bedek de kip met 1 in ringen gesneden ui, 200 gr. in plakken gesneden champignons en 4 plakken ontbijtspek.
    Giet er 1 dl bouillon over en zet de schaal 35 minuten in een hete oven van 200C.

     

    26-03-2006 om 18:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    26-03-2006 om 18:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Indiase tandoorikip

    hoofdgerecht voor 4 personen
    4 kipfilets
    1 el tandooripasta, Patak’s
    2 el (volle) yoghurt
    1 el olijfolie

    Meng de tandooripasta, yoghurt en olie en bestrijk hiermee de kipfilets rijkelijk.

    Laat minstens 2 uur marineren.

    Leg de kipfilets op een ingevette bakplaat en zet 20 minuten onder een hete grill (of bak ze op de barbecue).

    Draai de kipfilets halverwege de baktijd om.

     

    26-03-2006 om 16:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26-03-2006 om 16:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Krenten bolletjes

     

    Ingrediënten voor ongeveer 10 stuks:

    500g All-in Bruin bloem
    275 ml koud water
    rozijntjes naar believen (grofgehakt)

     

    Bereiding

    Meng het all in bloem met het water en kneed dit 20 minuten met de hand of in de broodmachine.


    Leg het deeg in een plastic kom en dek af met een keukenhanddoek, laat 30 minuten rijzen op een warme plaats (oven op 40°).


    Meng er nu de rozijntjes onder en verdeel in stukjes van 50 gram, vorm hiermee bolletjes en schik deze op een ovenplaat met boterpapier.


    Dek weer af en laat nogmaals 30 minuten rijzen.


    Verwarm de oven voor op 190°.


    Bak de krenten bolletjes tenslotte zo'n 15 tot 20 minuten (naar wens) in de voorverwarmde oven.

    26-03-2006 om 14:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    26-03-2006 om 14:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Salade van wilde rijst met noten, kip en rozijnen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    140 g rijst
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    400 g kippenfilet
    40 g boter (bakboter)
    20 g amandelschilfers
    20 g walnoten
    20 g hazelnoten
    40 g rozijntjes
    100 cl kokosmelk
    zout
    peper
    kaneelpoeder
    12 dadels
    0.5 ui (rood)
    0.5 tomaat
    4 sprietjes bieslook
    10 g kokosnoot (geraspt)

     

    Kook de rijst in gezouten water met olijfolie.

    Laat uitlekken in een vergiet, spoel overvloedig onder koud water en laat goed uitlekken.

    Fruit de kipfilets in boter en laat ze gaar bakken.

    Snijd in grote repen.

    Rooster de amandelschilfers, walnoten en hazelnoten lichtjes onder de grill.

    Meng de wilde rijst met de repen kip en de rozijnen.

    Voeg dan de noten toe.

    Roer de kokosmelk door deze salade en breng op smaak met peper, zout en een weinig kaneelpoeder.

    Maak de krulandijvie schoon en verdeel de blaadjes over de borden.

    Schep hierop een hoopje salade.

    Ontvel de tomaat en verwijder de pitten.

    Snijd in dunne reepjes.

    Pel de ui en snijd in flinterdunne snippers.

    Garneer de salade met dadels en snippers rode ui.

    Schik op de top van de salade enkele reepjes tomatenvlees en bieslook.

    Bestrooi alles lichtjes met kokospoeder.

     

     

    Pannetje van roodbaars met kerrie

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g roodbaarsfilet
    1 ui
    1 teentje knoflook
    8 lente-uitjes
    1 paprika (rood)
    5 dl visfumet
    2.5 dl room
    40 g bloem (tarwebloem)
    35 g boter (bakboter)
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    2 theelepels kerriepoeder
    1 mespuntje gemberpoeder
    peper
    zout

     

    De roodbaarsfilets spoelen, droogdeppen, op graatjes controleren en in grote dobbelstenen snijden.

    De kerrie mengen met het gemberpoeder en hiermee de stukken roodbaars bestrooien.

    De ui pellen en fijnsnijden, de knoflook persen en beide even aanstoven in boter.

    Daarna bestrooien met bloem en de visfumet samen met de room toevoegen.

    Aan de kook brengen en wat laten inkoken op een zacht vuurtje.

    De lente-uitjes schoonmaken en fijnsnijden, alsook de rode paprika.

    Beide ingrediënten aan de saus toevoegen en alles nog 5 minuutjes laten doorkoken.

    Op het einde van de bereiding de stukken vis toevoegen, de saus goed omroeren en nog 4 minuten verder laten sudderen op 'n zacht vuurtje.

    Op smaak brengen met peper, zout en eventueel kerrie.

    Op voorverwarmde borden serveren en garneren met steeltjes bieslook.

     

     

    Zwarte Woud-gebak met noten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eieren
    140 g suiker (griessuiker)
    100 g bloem (tarwebloem)
    5 g bakpoeder
    3.5 theelepels aardappelzetmeel
    2 eetlepels cacaopoeder
    35 g boter (geklaard)
    50 g boter (roomboter)
    3 dl room
    250 g chocolade (puur)
    2 cl grand-marnier
    0.5 eetlepel cacaopoeder
    50 g walnoten (gemalen)
    50 g poedersuiker
    25 g walnoten

     

    Maak een chocoladebiscuit: bestrijk een bakvorm met wat boter en bestuif met bloem.

    Klop de eieren met de suiker luchtig au bain marie.

    Blijf kloppen tot het geheel schuimig is en afgekoeld.

    Zeef de bloem met het bakpoeder, de aardappelbloem en het cacaopoeder en meng voorzichtig met het ei/suikermengsel.

    Roer de gesmolten boter er als laatste onder.

    Schep de massa in de vorm en bak gedurende 35 minuten op 180°C.

     

    Bereid de vulling: warm de boter en de helft van de slagroom op tot het kookpunt.

    Smelt de chocolade au bain marie en meng de gesmolten chocolade met de boterroom.

    Klop de andere helft van de room voor 3/4 op en meng ze er langzaam door.

     

    Bouw het gebak nu op.

    Leg op de bodem een eerste laag chocoladebiscuit.

    Besprenkel deze met Grand Marnier, en bestrooi met cacaopoeder.

    Lepel er daarna een laagje vulling op.

    Leg er gehakte walnoten op.

    Bedek de walnoten met een nieuw laagje vulling.

    Bedek de vulling met een laatste laag chocoladebiscuit en besprenkel weer met Grand Marnier en bestrooi weer met cacaopoeder.

    Bedek bovenaan met een dun laagje van de vulling en werk af met een kam.

    Snijd op de gewenste grootte en werk af met poedersuiker en walnoten.

     

    26-03-2006 om 14:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26-03-2006 om 13:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Mihoen met gemarineerde biefreepjes

     

    Ingrediënten voor 2 personen

    200 gram biefstuk

    150 gram mihoen

    3 eetl. olie

    1 struikje broccoli

    2 bosuitjes

    2 eetl. grof gehakte pinda's
    voor de marinade:

    1 eetl. sojasaus

    2 eetl. tomatenketchup

    1 eetl. sesamolie

    1 eetl. citroensap

    2 theel. gembersiroop

    1/2 theel. sambal

     

    Bereidingstijd: 20-30 minuten
    Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar.

    Overgiet de miehoen in een kom met kokend water en behandel verder als op de verpakking staat aangegeven.

    Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in plakjes van 0,5 cm dik.

    Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes.

     

    Bestrijk het vlees dun met olie.

    Verhit de wok of de koekenpan op hoog vuur en bak het vlees aan beide kanten bruin.

    Laat het iets afkoelen, snijd in reepjes en overgiet met de marinade.

     

    Verhit de resterende olie in de wok en roerbak de broccoli 2 minuten.

    Giet een scheutje water in de pan, zet een deksel op de wok en laat de broccoli in een paar minuten gaar stomen.

     

    Schep het vlees met de marinade door de broccoli.

    Voeg de uitgelekte miehoen toe en schep goed door.

    Bestrooi voor het serveren met de bosuitjes en de pinda's.

     

    25-03-2006 om 20:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    25-03-2006 om 20:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!