Italiaanse aardappelen uit de ovenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 2 personen:
1 kilo iets bloemige aardappelen
2 teentjes knoflook
1 eetlepel (olijf)olie
2 eetlepels Italiaanse keukenkruiden
(grof) zout, versgemalen peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C. Schil en was de aardappelen en snijd ze in partjes.
Pel de knoflook en wrijf de aardappelen in met de knoflook.
Vet een lage ovenschaal in en wrijf die ook in met de knoflook.
Leg de aardappelpartjes in de schaal.
Bestrooi ze met de kruiden, zout en peper. Laat de aardappeltjes in het midden van de oven in ongeveer 1 uur gaar worden.
Tip(s):
Veel sneller gaat het als u dit gerecht in een koekenpan met deksel bereidt.
In plaats van het insmeren met de knoflookteentjes, kunt u de aardappeltjes ook bestrooien met knoflookpoeder
|