Zuurkoolsesamkoekjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
250 g zuurkool (rauw) 8 aardappelen (Charlotte) 1 appel 1 ui 2 eieren peper zout 2 eetlepels sesamzaadjes 4 cl olijfolie (extra vierge)
Schil de aardappelen en rasp ze.
Schil de appel en snij in luciferdunne reepjes.
Snij de ui en fruit in wat olie, neem uit de pan en meng met de aardappel, zuurkool, appel, peper, het zout en de eieren.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Verhit nog wat olie in de pan.
Neem steeds een flinke schep van het mengsel, druk een beetje plat in de pan en bak 2 minuten aan elke kant.
Leg de koekjes op een ingevette bakplaat, bestrooi met sesamzaad en bak 15 minuten in de oven.
Mexicaanse rijst
Ingrediënten voor 4 personen
200 g rijst (langkorrelrijst) 7.5 dl groentebouillon 1 ui 2 tomaten 1 wortel 50 g erwtjes 2 cl arachideolie 1 takje koriander
Kook de rijst bijna gaar in de bouillon.
Dop de erwtjes en kook ze gaar.
Ontvel de tomaten en hak ze fijn.
Snij de wortel in dunne reepjes.
Snipper de ui, fruit in wat olie en voeg de tomaat, de wortelen en de doperwtjes toe.
Fruit even mee.
Voeg de rijst toe, schep alles door elkaar en laat nog 5 minuten zachtjes doorwarmen.
Garneer met de koriander.
Carobmousse
Ingrediënten voor 4 personen
100 g carob-chocolade 2 eieren 2 dl slagroom
Hou 1/4 van de chocolade apart.
Smelt de rest langzaam au bain marie.
Scheid wit en dooiers van de eieren.
Roer de dooiers los en voeg ze van het vuur bij de gesmolten carob.
Klop eiwit en slagroom apart stijf.
Schep beide voorzichtig door het mengsel.
Verdeel over dessertschaaltjes en laat afkoelen in de koelkast.
Rasp de rest van de carob.
Serveer de mousse koel, gegarneerd met carobschilfers.
|