Italiaanse groentesoepxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 6 personen:
6 kippen drumsticks het wit van 2 preien 5 wortelen 5 stengels groene selder 1 dikke rode ui 3 teentjes knoflook 100 doperwtjes, diepvries 1 blikje tomatenpuree (70g) handvol dragonblaadjes, fijngesnipperd 2 liter kippenbouillon, mag van blokjes zwarte peper en zout
Bereiding
Snijd de prei, selder, wortelen en ui in grove stukken, de knoflook fijn en stoof ze aan in boter en olijfolie, bevochtig met de bouillon en breng aan de kook.
Kruid de kippenboutjes royaal met peper en wat zout en laat ze mee gaar koken in de soep.
Neem het vlees uit de soep en hou warm.
Voeg tomatenpuree en dragon toe en mix de soep grof.
Breng op smaak en voeg tenslotte de doperwtjes toe, laat nog even zachtjes pruttelen.
Serveer de soep in kommetjes met elke keer een kippenboutje erin.
|