Pompoen met kaas en yoghurtxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Kaas: Nazareth Light
Ingrediënten:
300 g yoghurt
100 g Nazareth Light
100 g Brabander
500 g gehakt
50 g boter
1 eierdooier
2 uien
1 kg pompoen
250 g champignons
tijm en selderijzout
Bereiding:
Haal het vruchtvlees uit de pompoen, verwijder de pitjes en snij het in blokjes.
Pel en snipper de uien.
Maak de champignons schoon en snij ze in tweeën.
Leg enkele vlokjes boter in een vuurvaste schaal.
Verdeel daarover het gehakt, de stukjes pompoen, de ui en de champignons.
Strooi er wat tijm en selderijzout over.
Verwarm de oven voor op 200°C (stand 5).
Roer yoghurt, de beide geraspte kaassoorten, de eierdooier en wat selderijzout door elkaar. Giet deze saus over de schotel.
Dek alles af met aluminiumfolie en zet een half uur in de warme oven.
Haal de folie er af en laat een tiental minuten verder bakken.
Serveertip:
Geef er bruin brood met gezouten boter of aardappelpuree bij.
|