Pizza met konijnxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
1 vel pizzadeeg 2 cl olijfolie (extra vierge) 1 teentje knoflook 1 ui 450 g tomaten in blik 200 g konijnenfilet peper zout 1 mespuntje oregano (gedroogd) 0.5 theelepel Provençaalse kruiden 1 theelepel maïszetmeel 150 g mozzarellakaas
Het konijnenvlees gaarkoken in gezouten water, laten afkoelen en in reepjes snijden.
De olie verhitten en daarin de gehakte ui en de gesnipperde knoflook aanfruiten.
De tomaten erdoor roeren en op smaak brengen met peper, zout, oregano en Provençaalse kruiden.
Op een laag pitje laten sudderen gedurende 15 minuten en er dan de gare konijnenreepjes doorroeren.
Het zetmeel oplossen in een beetje water en daarmee de bereiding binden.
Goed laten indikken.
Een pizzabodem uitrollen tot een dikke plak van 0,5 centimeter en daarmee een ingevette taartvorm bekleden.
De vulling erop scheppen en bedekken met plakjes mozzarellakaas.
In een op 200 graden voorverwarmde oven laten bakken gedurende 20 tot 25 minuten tot de deegkorst mooi goudbruin en krokant is.
Blinde rundvinken
Ingrediënten voor 4 personen
600 g biefstuk (Meritus) 1 eetlepel mosterd 5 sneetjes spek (gezouten) 4 augurkjes (zoetzuur) 40 g boter (geklaard) 1 wortel 5 uien 1 stengel bleekselderij 1 tomaat 1.2 dl wijn (rood) 10 g bloem (tarwebloem) 3.3 dl bruine fond 1 takje tijm 0.5 eetlepel marjolein (fijngehakt) 5 blaadjes basilicum 1 teentje knoflook peper zout
De wortel, de ui en de bleekselderij heel fijn snijden.
Het vlees, verdeeld in dunne lapjes van 150 gram elk, kruiden met zout en peper en bestrijken met mosterd.
Op elk runderlapje 1 plak spek leggen.
Een paar eetlepels gesnipperde ui apart houden, de rest smoren in de helft van de geklaarde boter en verdelen over het vlees.
De augurken op de blinde vinken leggen.
Dichtrollen en vastbinden met keukengaren.
De blinde vinken aan alle kanten laten bruinen in de rest van de boter.
Uit de pan halen.
De fijngesneden wortel, bleekselderij en de rest van de ui fruiten in de stoofpan.
De tomaat in stukjes snijden en bij de groenten voegen.
Overgieten met wijn en laten inkoken.
Nog een beetje wijn bijvoegen en opnieuw laten indampen.
Bestuiven met bloem en even laten indikken.
De bruine fond erbij gieten en de blinde vinken opnieuw in de stoofpan leggen samen met de tuinkruiden en de knoflook.
Het vlees moet net onderstaan.
Het deksel op de pan leggen en ongeveer 1 uur zachtjes laten sudderen.
De blinde vinken uit de pan halen, het keukengaren verwijderen en in een diepe schaal leggen. Proeven of de saus voldoende gekruid is, zeven en over het vlees gieten.
Dadelijk opdienen met broccoli.
Poffertjes met poedersuiker
Ingrediënten voor 4 personen
200 g boekweitmeel 60 g bloem 2 eetlepels blanke stroop 1.5 dl lauwwarme melk 1.25 dl bier 2 eieren poedersuiker
Vermeng de melk met de stroop, het bier en de eieren.
Voeg het boekweitmeel en de bloem toe en vermeng tot een glad beslag.
Verwarm een poffertjespan goed en vet in met olie.
Lepel het beslag in de gaatjes van de poffertjespan en bak de poffertjes aan beide kanten bruin.
Stapel de poffertjes op en bestrooi met poedersuiker.
|