Ovenschotel van schol en courgettexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen 500g scholfilets citroensap 1kg kruimige aardappels 1dl melk zout peper nootmuskaat gehakte peterselie 2 sjalotjes 1 courgette olie 1 potje pestosaus 1 blik tomaatstukjes 150g geraspte kaas
Bereidingswijze: Snijd de scholfilets in repen, bestrooi ze met wat peper en zout en sprenkel er wat citroensap over.
Was de courgette en snijd deze in kleine blokjes.
Pel de sjalotjes en het knoflookteentje en snipper deze fijn.
Vet een ovenschaal in.
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Verhit wat olie in een pan en fruit hierin eventjes de courgette, sjalotjes en knoflook.
Schep dan de schol, de tomaatstukjes met het vocht en 2 eetlepels pestosaus erdoor.
Schep het vismengsel in de ovenschaal.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, nootmuskaat, peper en wat peterselie door.
Schep de aardappelpuree op het vismengsel en strooi er de geraspte kaas over.
Zet de schaal 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
|