Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
02-04-2006
recept
Gebakken witlof
Ingrediënten
750 gr. witlof
zout
2 eieren
4 el paneermeel
4 el geraspte kaas
boter om te bakken
Het witlof schoonmaken en koken in water met zout gedurende 10 minuten.
De struikjes zeer goed laten uitlekken.
De eieren loskloppen met 2 el water of melk en het paneermeel met de geraspte kaas vermengen.
De struikjes eerst door ei wentelen en vervolgens door paneermeel-kaasmengsel.
Ze in ruim boter in een koekenpan aan alle kanten bruin en knapperig bakken.
Taartje met tomaat, basilicum en lichtgebakken langoustines
Ingrediënten voor 4 personen
2 tomaten 250 g bladerdeeg olijfolie om te bakken 25 g boter (bakboter) 16 langoustines 1 sjalot 2 dl wijn (wit/droog) 5 cl wijnazijn (wit) 0.5 dl room 50 g boter (roomboter) 8 blaadjes basilicum peper zout
Maak van het bladerdeeg 4 schijven van 10 cm doorsnede.
Ontvel en ontpit de tomaten, snijd ze in tweeën en versnijd de helften in fijne plakjes.
Schik ze op de bladerdeegschijfjes, kruid met peper en zout en voeg enkele druppels olijfolie toe.
Bak dit gedurende 20 minuten in de oven op 180°C.
Bereid de saus: hak de sjalot fijn en laat ze met de witte wijn en de witte wijnazijn inkoken tot dit bijna droog is.
Voeg dan de room toe en werk dit op met boter.
Breng de saus op smaak met peper en zout en strooi de gehakte basilicumblaadjes erover.
Bak de langoustines lichtjes in boter en kruid ze.
Leg de langoustines op en rond de bladerdeegtaartjes en nappeer met de saus.
Gevulde tongscharfilets met kreeft
Ingrediënten voor 4 personen
4 tongscharren 1 preiwit 150 g rodekool 100 g sojascheuten 100 g oesterzwammen 1 potje saffraanpoeder 2.5 dl wijn (wit/droog) 2.5 dl room 2.5 dl visfumet 50 g kreeftenvlees 100 g boter (roomboter) cayennepeper peper zout 1 cl azijn 1 eetlepel citroensap 20 g boter (bakboter)
De prei in fijne julienne versnijden en blancheren.
Ook de rodekool versnijden en eveneens blancheren in gezouten water met azijn.
Ten slotte de sojascheuten blancheren in water met citroen.
De oesterzwammen afborstelen, in julienne versnijden en in een hete pan mooi bruin bakken in wat boter.
De tongscharfilets langs beide zijden met een fileermesje voorzichtig losmaken zonder ze eraf te trekken.
Zo komt de graat vrij.
Aan beide uiteinden de graat met behulp van een schaar losknippen en de filets binnenstebuiten draaien.
Kruiden met peper en zout, en pocheren in een weinig visfumet.
Uit de gepocheerde tongschar de graat verwijderen, zodat de vis zijn oorspronkelijke vorm behoudt.
Prei, rodekool, sojascheuten en oesterzwammen vermengen en opwarmen.
Voor de saus aan de ingekookte fumet de room en de saffraan toevoegen.
Kruiden met cayennepeper en zout, en ten slotte de saus afwerken met malse boter.
De borden overgieten met de saffraansaus en de tongschar erop leggen.
De vis opvullen met de groentjes.
Het kreeftenvlees even in wat boter laten bruinen en op de groenten schikken.
Millefeuille
Ingrediënten voor 4 personen
250 g bladerdeeg 1.5 dl room 20 g poedersuiker 5 dl melk (halfvol) 120 g suiker 0.5 stokje vanille 6 eierdooiers 2 theelepels maïszetmeel
Bereid de banketbakkersroom: kook de melk samen met de helft van de suiker en het vanillestokje.
Meng in een andere kom de eierdooiers, de andere helft van de suiker en het maïszetmeel. Giet dit laatste mengsel op de kokende melk en laat even opkoken.
Klop de room op.
Meng de banketbakkersroom met de opgeklopte room.
Bouw de millefeuille op in vier lagen bladerdeeg en drie lagen crème.
Bestrooi de taart met poedersuiker en karameliseer deze met een gloei-ijzer of de stang waarmee u crème brûlé maakt.
Eindelijk zijn de problemen achter de rug. De gaslekken waren te wijten aan de koppelingen van de gaskachels die niet goed waren aangesloten. Degene die de gaskachels hebben geplaatst mogen zich dus aan een uitbrander verwachten. Nu ja, het voornaamste is dat er geen grote ongelukken zijn gebeurd zodat wij dit voorval zo snel mogelijk kunnen vergeten. Nu kunnen wij weer lekker bezig zijn op ons blog en weer leuke blogwandelingen maken.
Wij hebben vandaag hier wat meegemaakt. In de loop van de namiddag begon het hier meer en meer naar gas te ruiken. Er is dan gebeld naar de gasmaatschappij die dan iemand hebben laten komen om een eventueel gaslek op te sporen. Dat werd dan ook gevonden, aan de gaskachel in de keuken waar een lek was ontstaan bij het kraantje om het gas af te sluiten. Meteen werd de gasmeter verzegeld. Morgen komt iemand het lek herstellen en daarna komt dan die meneer van de gasmaatschappij om de gasmeter weer in gebruik te stellen. Ik was er echt niet goed van. Ik was die rare geur al heel vroeg in de morgen gewaar maar hoe maak je als papegaai zoiets duidelijk. Het is pas wanneer ik en Sjako er maar slaperig bijzaten dat men zich zorgen ging maken. Nadat in de namiddag de oorzaak aan het licht kwam is men met ons zo snel mogelijk naar de dierenarts gereden. Daarbij dank ik dan ook onze gebuur voor de aangeboden hulp. Bij de veearts werden wij grondig gecontroleerd en kregen wij extra zuurstof toegediend. Dat is maar een rare bedoening hoor. Op het moment ben ik nog niet helemaal zoals het moet maar morgen is alles wel weer o.k. Nu krijgen wij wel heel veel aandacht. Maar het liefst van al wil ik dit toch niet meer meemaken. Na de reparaties en het terug in dienst stellen van de gasmeter plaatsen wij weer nieuwe recepten. Graag tot morgen.