Bloemkool-broccoli saladexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
1 klein bloemkooltje
zout
enkele schijfjes citroen
200 gr. broccoli
Voor de dressing:
1 hardgekookt ei
4 el olie
3 el azijn
snufje suiker
zout
peper
mespuntje mosterd
Het bloemkooltje schoonmaken en in roosjes verdelen.
De roosjes goed wassen en enkele minuten koken in water met zout en wat plakjes citroen.
De bloemkoolroosjes laten uitlekken en afkoelen.
De broccoli schoonmaken, wassen en 10 minuten koken in water met zout.
De broccoli laten uitlekken, afkoelen en wat kleiner snijden.
Bloemkool en broccoli door elkaar mengen.
De dressing maken door het ei met een vork te verkruimelen en de rest van de ingrediënten erbij te kloppen.
De dressing door de groenten mengen en de salade even koel wegzetten.
Lekker met gebakken aardappelen.
|