Andijvie au gratinxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
1 kg andijvie
zout
30 gr. boter
30 gr. bloem
2 1/2 dl melk
peper
100 gr. ontbijtspek
50 gr. geraspte
kaas
boter om in te vetten
De struiken andijvie wassen, in reepjes snijden en weer wassen.
De andijvie opzetten met aanhangend water, laten slinken en zout toevoegen.
De andijvie goed laten uitlekken.
Een sausje maken van de boter, de bloem en de melk.
Het sausje 5 minuten zachtjes laten koken, zout en peper naar smaak toevoegen en het sausje met de andijvie vermengen.
De andijvie overdoen in een beboterde ovenvaste schotel.
De plakjes ontbijtspek krullerig bakken in een koekenpan, op de andijvie leggen en de kaas erop strooien.
De andijvie onder een grill of in een hete oven laten gratineren.
|