Vleesreepjes met worteltjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
400 gr. varkensvleesreepjes
3 el olijfolie
Peper en zout
150 gr. sjalotjes, gepeld
500 gr. worteltjes, in schuine plakjes
2 el rode pesto
3 bosuitjes, in schuine ringetjes
1 1/2 dl koksroom
Bak de varkensvleesreepjes al omscheppend in de hete olie bruin.
Neem ze uit de pan en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Bak de sjalotten 7 minuten in het bakvet.
Voeg de worteltjes toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee.
Schep de pesto en het vlees erdoor en voeg 1 dl kokend water toe.
Stoof het vlees met de worteltjes in 7 minuten gaar.
Roer de bosuitjes en de koksroom erdoor en laat alles op een laag vuur nog 2 minuten koken.
Lekker met pasta.
|