Sardines met tomatensausxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
400 gr. sardines in olie
50 gr. boter
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree a 100 gr.
oregano
1 groene paprika
2 hardgekookte eieren
zure augurkjes en zure uitjes
Laat de sardines zeer goed uitlekken, verwijder de graten, snijd ze door en drapeer ze op een platte schotel. Smelt de boter en roer er de knoflook, de tomatenpuree en wat oregano door.
Laat het mengsel 10 minuten zachtjes doorkoken en laat daarna de saus afkoelen.
Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in reepjes.
Kook de paprika 5 minuten in weinig water met wat zout.
Laat de paprika goed uitlekken en afkoelen.
Pel de eieren en snijd ze in partjes.
Schenk de tomatensaus over de sardines en garneer de schotel met de reepjes paprika, de partjes ei en wat zure uitjes en augurkjes.
Serveer dit voorgerecht met stokbrood.
|