Rijstsalade met kip en bleekselderijxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
350 gr. zilvervliesrijst
zout
400 gr. kipfilet
2 1/2 dl kippenbouillon
125 ml bieslooksaus
4 zoetzure augurken, fijngehakt
5 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
1 gele paprika, in stukjes
3 tomaten, in partjes
50 gr. gezouten cashewnoten, grof gehakt
2 bosuitjes, in ringetjes
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in water met zout gaar.
Giet de rijst af en laat hem in een schaal afkoelen.
Schep de korrels regelmatig met een vork om.
Kook de kipfilet in de hete bouillon in 10 minuten gaar en laat hem in de bouillon afkoelen.
Pluk de kip in stukjes.
Schep de bieslooksaus met de augurken en 5 el bouillon door elkaar en schep de saus door de rijst.
Schep de kip, de bleekselderij, de paprika, de tomaten en de cashewnoten erdoor en strooi de bosui erover.
|