Gevulde kip met rabarber en rozijntjes
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 2 personen
1 braadkip van ongeveer 1200 g 2 rabarberstengels 40 g rozijntjes 4 blaadjes salie 1 takje rozemarijn olijfolie boter zwarte peper uit de molen en wat zout
Ontvel de rabarber en hak in stukjes, snipper de salieblaadjes fijn. Meng de rabarber met de salie en rozijntjes, kruid met zwarte peper en overgiet met een scheutje olijfolie.
Vul hiermee de kip op en maak de holte terug dicht met keukengaren of een cocktail prikker. Haal de blaadjes van het takje rozemarijn en hak ze fijn, vermeng ze vervolgens met wat olijfolie, peper en wat zout.
Wrijf hiermee de kip aan rondom in en laat even rusten.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°. Plaats een ovenschaal in de oven en doe hierin een flinke klont boter, als deze volledig is gesmolten legt U de kip op zijn zijkant hierop en bakt deze zo gedurende 1/3 van de volledige braadtijd, daarna weer voor dezelfde tijd aan de andere zijde en tenslotte met de borstkant naar boven tot het einde van de braadtijd. Snijd de kip mooi middendoor (met een gevogelteschaar) en serveer, bij voorkeur met *worteltjes, erwtjes en gestoomde kasteel aardappeltjes.
* Ik kookte de worteltjes in water met 3 el rietsuiker, het vormt zo een ideale combinatie bij de ietwat zure rabarber.
|