Konijnenslaatjexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
300 g konijnenfilet 150 g ham 0.5 paprika (groen) 0.5 paprika (rood) 8 augurkjes (zoetzuur) 100 g maïs (in blik) 3 aardappelen (Charlotte) 2 tomaten 2 eieren (hardgekookt) 150 g salade-assortiment 5 cl dragonazijn 6 cl arachideolie 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 3 cl olijfolie (extra vierge) peper zout
De aardappelen koken in de schil, afpellen en laten afkoelen.
De eieren in 10 minuten hard koken.
Het vlees in kleine dobbelsteentjes snijden, kruiden met peper en zout en ze in ongeveer 10 minuten gaarbakken in olijfolie.
Laten afkoelen.
Ondertussen de ham, de gekookte aardappelen, de schoongemaakte paprika's en de augurken in blokjes snijden.
Alles in een slakom mengen en er de maïs, de goudbruine stukjes konijn en de gehakte kruiden bijvoegen.
Een vinaigrette bereiden met dragonazijn en arachideolie en over het mengsel verdelen.
Op elk bord een bedje van gemengde sla schikken en hierop het mengsel verdelen.
Afwerken met schijfjes tomaat en kwartjes hardgekookt ei.
Mignonnettes met scampi en groentebeignets
Ingrediënten voor 4 personen
4 mignonnettes 12 scampi 1 ui 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) 0.5 courgette 2 wortelen 0.25 knolselder 300 g bloem (tarwebloem) zout 2 eieren 5 g suiker 2 cl maïskiemolie 20 cl pilsbier 50 g boter (bakboter) peper
De scampi bakken in boter met gehakte ui.
Een beignetbeslag maken met bloem, water, pilsbier, olie, eiwit en een snuifje zout.
Het vlees goudbruin bakken in hete boter.
Kruiden met peper en zout en warm houden onder aluminiumfolie.
De gewassen groenten in gelijke stukjes snijden en in het beignetbeslag dompelen (hiervoor kan een groentemengeling naar keuze worden gebruikt).
Goudbruin bakken in hete frituurolie en even laten uitlekken op keukenpapier.
De mignonnettes op warme borden schikken en garneren met scampi en groentebeignets. Serveren met puree of rijst.
Afwerken met een toefje peterselie.
Kaasje met pompelmoes
Ingrediënten voor 4 personen
200 g brie 4 pompelmoezen (roze) 200 g kaas (zachte met witte korst) 2 eierdooiers 2 dl room peper zout 1 cl citroenjenever
Schil de pompelmoezen en snijd met een scherp mesje zoveel mogelijk de witte vliesjes weg tot aan het vruchtvlees.
Verdeel de vruchten in partjes en schik ze in stervorm in individuele vuurvaste schaaltjes.
Snijd voorzichtig de witte korst van de kaas weg en verdeel de kaas in stukken van 5 cm hoog.
Leg ze in het midden op de pompelmoessterren.
Klop de eierdooiers op met de room, peper en zout en de drank.
Giet dit beslag rondom de kaas over de partjes pompelmoes.
Zet de schaaltjes in een voorverwarmde oven van 220°C en laat 10 minuten gratineren. Bestrooi de kaas net voor het opdienen met peper.
|