Asperges in gedroogde ham met raketsla en abrikozendressing xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 24 hapjes
500 g asperges 12 plakjes gedroogde ham of gerookte ham (afhankelijk van de grootte) 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel witte wijnazijn Peper en zout 4 gedroogde abrikozen 4 porties raketsla
Bereidingswijze:
Roer de olie, de azijn, de peper en het zout tot een saus.
Snipper de abrikozen met een scherp mes fijn en voeg ze toe aan de saus.
Snijd de plakken ham in tweeën.
Schil de asperges zorgvuldig.
Voeg de schillen bij wat water en breng dit aan de kook.
Kook of stoom de asperges in dit water beetgaar.
Snijd de asperges in stukken, iets kleiner dan de plakjes ham.
Verdeel de asperges over de plakken en pak ze zorgvuldig in.
Schik de sla op borden en verdeel er de pakjes over.
Lepel er de dressing bij en dien op.
Tip:
Als je de saus enkele uren of een dag op voorhand klaarmaakt, komt dat de smaak zeker ten goede.
|