Tomatenslaatje met mozzarellaxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
4 tomaten 1 rammenas 1 komkommer 2 bosjes radijsjes 1 bosje peterselie 1 krop sla 250 g mozzarellakaas 20 olijven (zwart) 2 takjes tijm 3 cl wijnazijn (wit) peper zout 2 teentjes knoflook 6 cl olijfolie (extra vierge) 10 sprietjes bieslook
Bereiding
De mozzarella in blokjes snijden.
De geschilde komkommer in dunne plakjes snijden en met kropsla, plakjes tomaat, rammenas en radijsjes op een serveerschotel schikken.
Bestrooien met versgehakte peterselie.
Daarop de mozzarella verdelen.
De ingrediënten voor de vinaigrette mengen en de saus over het slaatje gieten.
Garneren met zwarte olijven.
Kruidige linzenkoekjes
Ingrediënten voor 4 personen
125 g linzen 1 ui 1 teentje knoflook komijn (gemalen) 1 mespuntje korianderpoeder 0.5 theelepel kurkumapoeder 75 g bloem (tarwebloem) 50 g paneermeel 4 cl arachideolie
Bereiding
Kijk de linzen na op steentjes, spoel ze in een zeef en laat gedurende 15 minuten koken in water.
Laat uitlekken.
Snipper de ui en pers de knoflook.
Fruit de ui samen met de knoflook en de kruiden in een weinig olie.
Voeg van het vuur de linzen en de bloem toe.
Vorm balletjes en wentel door het paneermeel.
Verhit de rest van de olie.
Maak de balletjes in de pan met een vork plat en bak aan beide kanten bruin en krokant.
Appelflan met advocaat
Ingrediënten voor 4 personen
2 dl melk (halfvol) 1 stokje vanille 140 g boter (bakboter) 100 g bloem (tarwebloem) 4 eieren 2 appelen (Jonagold) 300 g suiker 40 cl advocaat
Bereiding
De melk aan de kook brengen samen met het vanillestokje.
De suiker toevoegen en goed mengen.
De appelen schillen, in stukjes snijden en lichtjes stoven in een klontje boter.
Gelijke delen bloem en zachte boter vermengen tot een homogene massa.
De kokende melk voorzichtig en al roerend bijvoegen.
Nog ongeveer 5 minuten op het vuur laten indikken en er één voor één de eierdooiers en vervolgens de gestoofde appelstukjes doorroeren.
De eiwitten tot stevig schuim kloppen en in de bereiding inwerken.
Een vuurvaste schaal met de rest van de boter insmeren, de bodem en de wanden met suiker bestrooien en daar de pudding ingieten (niet meer dan drievierde vullen).
Even laten opstijven en dan 40 minuten in de oven laten bakken in een warmwaterbad.
De pudding ontvormen, laten afkoelen en net voor het opdienen overgieten met advocaat.
|