Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    07-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Fricassee van primeurgroenten met gepocheerd eixml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    16 wortelen
    8 lente-uitjes
    200 g andijvie
    200 g spinazie
    100 g tuinbonen
    4 preistengels
    12 asperges
    100 g peultjes
    100 g erwtjes
    1 bloemkool
    4 eieren
    1 cl azijn
    100 g boter (roomboter)
    5 g suiker (griessuiker)
    2 bosjes peterselie
    nootmuskaat
    zout
    5 cl olijfolie (extra vierge)

     

    Bereiding

    Schil de wortelen en versnijd elke wortel in twee.

    Leg de wortelen naast elkaar in een pot met lage randen.

    Voeg wat water toe.

    Voeg ook een klontje boter toe, wat suiker en zout.

    Zet de pan op het vuur en laat op hoog vuur zonder deksel koken tot bijna alle vocht verdampt en opgenomen is.

    Dat duurt een goede 20 minuten.

    De wortelen zijn dan geglaceerd.

     

    Snijd het groen van de lente-ui en maak de ui schoon.

    Leg de witte uitjes in een klein pannetje met wat water, zout, een snuifje suiker en een klein klontje boter.

    Laat ook glaceren gedurende een zevental minuten.

     

    Zet een pot met gezouten water op een hoog vuur.

    Laat aan de kook komen.

    Blancheer hierin zonder deksel de schoongemaakte stukjes andijvie tot ze beetgaar zijn.

    Schep dan uit het kokende water en breng over in een pot met koud gezouten water.

     

    Bereid de tuinbonen, de erwtjes en de peultjes op dezelfde manier.

     

    Maak de prei schoon en snijd in stukken van 3 centimeter.

    Blancheer de preistukjes gedurende 10 minuten.

    Hou alle groenten apart.

     

    Kook de geschilde asperges gedurende een 7-tal minuten beetgaar in gezouten water.

    Schrik ze daarna af in gezouten koud water.

    Snijd de asperges daarna in grove stukken.

     

    Maak de bloemkool schoon en haal er de bloempjes af.

    Leg ze in een pot met een scheutje water, boter en wat zout. Zet op een zacht vuurtje en laat smoren zonder deksel.

    Laat gedurende een 20-tal minuten alle vocht verdampen.

    Zet dan het vuur onder de pot wat hoger en laat de bloemkoolroosjes licht bruinen in de boter. Rasp er wat nootmuskaat over. Houd apart.

     

    Bak de schoongemaakte spinazie op hoog vuur in wat boter.

    Roer voortdurend om alle vocht te laten verdampen.

     

    Zet een grote pot met water op het vuur.

    Laat aan de kook komen.

    Voeg een scheut azijn toe maar geen zout.

    Breek voorzichtig elk ei in een apart koffiekopje.

    Zorg ervoor dat u de dooier niet beschadigt.

    Zet het vuur onder de pot lager, zodat het water net niet kookt.

    Giet de eieren stuk voor stuk voorzichtig in het water en laat ze 3 minuten pocheren.

    Schep ze eruit met een schuimspaan en laat afkoelen in koud water.

     

    Zet een grote pot op het vuur en laat er een stevige klont boter in smelten.

    Breng alle groenten samen in de pot en laat zachtjes opwarmen.

    Meng er tenslotte een scheut olijfolie onder.

    Verdeel over warme borden.

     

    Warm de eitjes even op in heet gezouten water.

    Schik de gepocheerde eieren op de groenten.

    Werk af met fijngehakte platte peterselie.

     

     

    Biefstuk met peterselierisotto

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g biefstuk (Meritus)
    2 uien
    250 g basmati-rijst
    75 g boter (bakboter)
    4.5 dl vleesbouillon
    1 dl wijn (wit/droog)
    2 bosjes peterselie
    30 g Parmezaanse kaas
    peper
    zout

     

    Bereiding

    De ui schillen en snipperen.

    De bouillon aan de kook brengen.

    In een kookpan tweederde van de boter smelten.

    De uien glazig fruiten.

    De rijst toevoegen en omroeren.

    De bouillon bij de rijst voegen.

    Het deksel op de pan doen en 15 minuten laten sudderen zonder om te roeren.

    De peterselie spoelen, uitknijpen en fijnhakken.

     

    De witte wijn bij de rijst gieten.

    Nog 10 minuten laten gaarkoken.

    De resterende boter verhitten in een pan.

    Het vlees verdelen in 8 kleine biefstukken van gelijke grootte en 1 tot 2 minuten aan elke kant laten bakken.

    Het vlees tussen 2 diepe borden leggen om warm te houden.

    De bodem deglaceren met wat vleesbouillon en laten indampen.

     

    De peterselie en de helft van de Parmezaanse kaas door de rijst scheppen en verder op smaak brengen met zout en peper.

    Op voorverwarmde borden 2 biefstukken leggen.

    Bovenaan de peterselie-risotto schikken.

    De rijst bestrooien met de rest van de kaas.

    Het vlees bedekken met saus.

    De rest van de risotto apart serveren.

     

     

    Biscuit met eierpunch

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 eieren
    12 eierdooiers
    2 theelepels maïszetmeel
    4 dl melk (gecondenseerd)
    300 g poedersuiker
    280 g suiker
    240 g bloem (tarwebloem)
    vanille-extract
    1 dl alcohol
    15 g bakpoeder
    100 g hazelnoten (gemalen)
    50 g boter (roomboter)

     

    Bereiding

    Eerst de ingrediënten voor de biscuit mengen: klop de 12 eieren met de kristalsuiker en het vanille-extract luchtig op. 

    Spatel er de bloem, de maïzena, het bakpoeder en de gemalen noten door.

    Warm de oven voor op 180 °C. 

    Boter een ringvorm in en bestuif met bloem. 

    Het beslag in de vorm gieten, 15 minuten bakken in de oven van 180 °C. 

    Laat de biscuit op een rooster afkoelen.

     

    Meng intussen de 12 eigelen, de gecondenseerde melk, de bloemsuiker, de alcohol (bijvoorbeeld: advocaat, rum, cognac of amaretto) en het vanille-extract voor de eierpunch.

    Bestrijk hiermee de biscuit.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!