Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    09-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gegrilde kabeljauw met zalm

     

    Ingrediënten

    200 gr. kabeljauwfilet, ontdooid

    versgemalen peper

    zout

    1 el olie

    200 gr. gerookte zalm in reepjes

    1 zoetzure augurk in kleine blokjes

    2 el dille fijngehakt

     

    Dep de kabeljauw met keukenpapier goed droog.

    Snijd de stukken schuin middendoor, bestrijk ze met olie en bestrooi ze met peper en zout.

    Leg ze in een ovenvaste schaal en grill ze onder de hete grill in 7 minuten lichtbruin en gaar.

    Schep intussen de zalm met de augurk, de dille en peper naar smaak door elkaar.

    Verdeel het zalmmengsel over de borden en leg de gegrilde vis erop.

    Lekker met gebakken aardappelen en gekookte worteltjes.

    09-06-2006 om 12:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    09-06-2006 om 12:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Varkensschnitzel met roergebakken mie

     

    Ingrediënten

    500 gr. roerbakmie

    4 el olie

    4 varkensschnitzels met satévulling

    2 teentjes knoflook

    1/2 rood pepertje, zonder zaadjes en in ringetjes

    400 gr. oosterse roerbakmix

    3 el ketjap manis

    3 el gemalen kokos

     

    Bereid de mie.

    Verhit 2 el olie en bak de varkensschnitzels rondom bruin.

    Laat de schnitzels op een laag vuur in 6-8 minuten gaar worden.

    Fruit de knoflook en het pepertje 1 minuut in de rest van de olie.

    Voeg de roerbakmix toe en bak ze al omscheppend 2 minuten mee.

    Bak de uitgelekte mie al omscheppend 2 minuten mee.

    Roer de kruiden uit de roerbakmix, de ketjap en de kokos door het gerecht.

    Serveer de mie met de schnitzels.

    09-06-2006 om 09:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    09-06-2006 om 09:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Komkommersoep

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 komkommers
    2 uien
    30 g boter (bakboter)
    40 g bloem (tarwebloem)
    15 dl bouillon
    peper
    1 eetlepel dille (fijngehakt)
    paprikapoeder
    1 eierdooier
    0.5 dl room
    2 cl sherry (droog)

     

    De komkommers wassen en schillen.

    In de lengte doorsnijden, de pitten eruit schrapen en het vruchtvlees in kleine blokjes verdelen.

    De fijngesneden uien en de komkommers fruiten in de boter.

    Bestuiven met de bloem en aanlengen met de kippenbouillon.

    Laten doorkoken en de soep doorsteken.

    Op smaak brengen met peper, dille en paprikapoeder.

    In een warme soepterrine de eierdooier loskloppen met de room en overgieten met de soep. Vlak voor het opdienen de sherry erdoor roeren.

     

     

    Lamskoteletjes met gestoofde aubergines

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 aubergines
    4 tomaten
    35 g tomatenpuree
    20 g boter (bakboter)
    2 dl vleesbouillon
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout
    12 lamskoteletten
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    2 theelepels Provençaalse kruiden
    peper
    zout

     

    De groenten wassen en reinigen.

    De ui en de knoflook fijnsnipperen.

    De tomaten ontvellen en de pitjes verwijderen.

    De tomaten en de aubergines in stukjes snijden.

    De ui en knoflook in de boter laten fruiten.

    De aubergines toevoegen, alles dooreen roeren en een achttal minuten laten stoven.

    De tomaten, de tomatenpuree en de bouillon bijvoegen.

    Kruiden met peper en zout.

    Nog 3 minuten laten stoven.

    Afwerken met fijngehakte peterselie.

    Ondertussen de lamskoteletjes bakken in olijfolie en op smaak brengen met Provençaalse kruiden, peper en zout.

    Serveren met rijst.

     

     

    Kaasschotel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g Nazarethkaas
    150 g Beauvoorde
    150 g Chimay-kaas
    150 g Postelkaas
    150 g Affligemkaas
    150 g Trou d'Sottai
    150 g Oud Brugge
    150 g Château d'Arville

     

    De keuze tussen wijn en bier vormt soms een moeilijk dilemma.

    België telt nu eenmaal zoveel goede biersoorten die perfect harmoniëren met kaas van eigen bodem.

    Aan de andere kant houden Belgen ook van een glas goede wijn.

     

    Enkele biertips:

    Met een bier van lage gisting (type Pilsener) en met witbieren (type Witte van Hoegaarden), telkens koelkastkoel geserveerd, harmoniëren mooi alle kazen met hard zuivel (Breugelkaas, Malmédy Vieux Système, Nazareth, Pelgrim, Beauvoorde, ...) en kazen met een scherpe smaak (Bou d'Fagne, Herve, Brusselse kaas, ...).

     

    Bier van spontane gisting (geuze, faro en andere bieren op basis van lambik) is de ideale partner voor brood of toasts besmeerd met pittig gekruide verse kaas.

     

    Trappisten- en abdijbieren vragen als vanzelf om een paterskaas (Echte Loo, Chimay, Maredsous, Postel, Père Joseph, Grimbergen, Affligem, ...)

     

    Bij een glas bier van hoge gisting, dat rustig en met kleine teugjes dient gedronken te worden, passen vooral mooi gerijpte kazen met zacht zuivel (Remoudou, Trou d'Sottai, Wijnendale, Princ'Jean, ...), evenals alle oud belegen kazen met hard zuivel (Oud Brugge, Gouda, ...).

     

    Belgische blauwschimmelkazen harmoniëren terwille van het zoet-zuureffect dan weer uitstekend met eerder zoete en zurig-zoete bieren (kriek, vruchtenbieren, type Zulte, type Rodenbach, ...).

    09-06-2006 om 09:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    09-06-2006 om 08:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Rijstsalade met kip en bleekselderij

     

    Ingrediënten

    350 gr. zilvervliesrijst

    zout

    400 gr. kipfilet

    2 1/2 dl kippenbouillon

    125 ml bieslooksaus

    4 zoetzure augurken, fijngehakt

    5 stengels bleekselderij, in dunne plakjes

    1 gele paprika, in stukjes

    3 tomaten, in partjes

    50 gr. gezouten cashewnoten, grof gehakt

    2 bosuitjes, in ringetjes

     

    Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in water met zout gaar.

    Giet de rijst af en laat hem in een schaal afkoelen.

    Schep de korrels regelmatig met een vork om.

    Kook de kipfilet in de hete bouillon in 10 minuten gaar en laat hem in de bouillon afkoelen.

    Pluk de kip in stukjes.

    Schep de bieslooksaus met de augurken en 5 el bouillon door elkaar en schep de saus door de rijst.

    Schep de kip, de bleekselderij, de paprika, de tomaten en de cashewnoten erdoor en strooi de bosui erover.

    08-06-2006 om 12:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    08-06-2006 om 12:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Zabaione

     

    Ingrediënten

    6 eierdooiers

    6 el suiker

    1 dl Marsala

     

    Klop de eierdooiers schuimig.

    Voeg de suiker toe en blijf kloppen tot de massa lichtgeel van kleur is geworden.

    Voeg druppeltje voor druppeltje de Marsala toe en blijf kloppen tot alle wijn door de dooiermassa is opgenomen.

    Doe het mengsel in een pannetje en verwarm de zabaione au bain marie (in een waterbad).

    Blijf in de massa kloppen tot het mengsel zich bindt.
    Schenk de zabaione in glazen en serveer hem warm, lauw of koud.

    Natuurlijk drinken we bij dit Italiaanse maal een Italiaanse wijn.

    Barbera d'Alba is een geurige rode wijn, die onze maaltijd enige luister zal verlenen.

    08-06-2006 om 09:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Zabaione

     

    Ingrediënten

    6 eierdooiers

    6 el suiker

    1 dl Marsala

     

    Klop de eierdooiers schuimig.

    Voeg de suiker toe en blijf kloppen tot de massa lichtgeel van kleur is geworden.

    Voeg druppeltje voor druppeltje de Marsala toe en blijf kloppen tot alle wijn door de dooiermassa is opgenomen.

    Doe het mengsel in een pannetje en verwarm de zabaione au bain marie (in een waterbad).

    Blijf in de massa kloppen tot het mengsel zich bindt.
    Schenk de zabaione in glazen en serveer hem warm, lauw of koud.

    Natuurlijk drinken we bij dit Italiaanse maal een Italiaanse wijn.

    Barbera d'Alba is een geurige rode wijn, die onze maaltijd enige luister zal verlenen.

    08-06-2006 om 09:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    08-06-2006 om 08:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Brede hamlinten en asperges op zijn Vlaams

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 asperges
    150 g gedroogde ham
    2 eieren
    6 cl olijfolie (extra vierge)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    De geschilde asperges op de groenteschaaf in linten van ongeveer 1,5 millimeter dikte snijden en beetgaar koken in gezouten water.

    De sneetjes ham eveneens in lange repen snijden en ze vermengen met de gekookte en reeds lauwe aspergelinten.

    Deze in het midden van ronde borden schikken.

    De gekookte eieren prakken met een vork en er de olijfolie met de gehakte peterselie doormengen.

    De eiermengeling verder op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat en dit rondom de reepjes ham en de asperges verdelen.

     

     

    Filets van rode poon met een zuiderse venkelvinaigrette

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 rode ponen (van 500 g)
    1 venkelknol
    1 teentje knoflook
    2 sjalotten
    1 tomaat
    8 olijven (groen)
    8 olijven (zwart)
    1 citroen
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    10 cl zonnebloemolie
    10 cl balsamicoazijn
    1 eetlepel mosterd
    peper
    zeezout
    kiemen

     

    Snij de venkel in kleine blokjes.

    Bak de fijngehakte sjalotten en knoflook in een eetlepel olijfolie.

    Laat even sudderen en voeg er ook de venkelblokjes bij.

    Bak ongeveer 8 minuten zonder te laten kleuren en kruid met peper en zout.

    Laat de bereiding wat afkoelen.

    Pel de tomaat, verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes.

    Snij de olijven in kleine stukjes.

    Rasp wat schil van de citroen en blancheer kort.

    Voeg dit alles bij de venkelblokjes.

    Maak een vinaigrette door de mosterd te mengen met de azijn, het sap van een halve citroen, de 2 soorten olie, peper en zout.

    Giet 3/4 van de vinaigrette over de vis en meng de rest bij de venkelblokjes.

    Laat de vis ongeveer vier uren marineren.

    Leg hem daarna op een schotel en verwijder zo veel mogelijk de vinaigrette.

    Bak de vis, met de velkant eerst, in olijfolie.

    Leg de lauwe venkelvinaigrette op een bord en schik er de vis op.

    Versier met de kiemen, venkelkruid en citroenschijfjes.

    Lepel allerlaatst wat marinadevinaigrette bij.

     

     

    Bavarois met vruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 eierdooiers
    10 dl melk (halfvol)
    7 blaadjes gelatine (van 3 g)
    200 g suiker
    100 g aardbeien
    100 g druiven (ontpit)
    1 appel (Jonagold)
    50 g braambessen
    250 g frambozen
    30 g boter (bakboter)

     

    De melk opkoken met de suiker, de pan van het vuur nemen en er de losgeroerde eierdooiers doorkloppen samen met de vooraf in koud water geweekte gelatine.

    Een bavaroisvorm met boter bestrijken en daarin het schoongemaakte fruit leggen, behalve de frambozen.

    De warme eiercrème op de vruchten gieten en laten afkoelen.

    Vervolgens in de koelkast nog een paar uur laten opstijven.

    De bavarois in plakken snijden en serveren met een coulis van de gepureerde frambozen.

    08-06-2006 om 08:52 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    08-06-2006 om 08:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Sardines met tomatensaus

     

    Ingrediënten

    400 gr. sardines in olie

    50 gr. boter

    2 uitgeperste teentjes knoflook

    1 blikje tomatenpuree a 100 gr.

    oregano

    1 groene paprika

    2 hardgekookte eieren

    zure augurkjes en zure uitjes

     

    Laat de sardines zeer goed uitlekken, verwijder de graten, snijd ze door en drapeer ze op een platte schotel.
    Smelt de boter en roer er de knoflook, de tomatenpuree en wat oregano door.

    Laat het mengsel 10 minuten zachtjes doorkoken en laat daarna de saus afkoelen.

    Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in reepjes.

    Kook de paprika 5 minuten in weinig water met wat zout.

    Laat de paprika goed uitlekken en afkoelen.

    Pel de eieren en snijd ze in partjes.

    Schenk de tomatensaus over de sardines en garneer de schotel met de reepjes paprika, de partjes ei en wat zure uitjes en augurkjes.

    Serveer dit voorgerecht met stokbrood.

    07-06-2006 om 16:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    07-06-2006 om 16:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Maaltijdsalade met kip en grapefruit

     

    Ingrediënten

    2 el kerriepoeder

    versgemalen peper

    zout

    2 el olie

    300 gr. kipfilet, in reepjes

    75 gr. gepelde walnoten, grof gehakt

    3 rode grapefruits

    2 el mayonaise

    3 el magere yoghurt

    1 krop ijsbergsla, fijngesneden

     

    Roer het kerriepoeder met peper en zout naar smaak door de olie.

    Schep de kipreepjes erdoor en laat ze 15 minuten marineren.

    Rooster de walnoten in een droge koekenpan totdat ze gaan geuren.

    Schil de grapefruits dik, snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het uitlekkende sap op.

    Roer het sap met de mayonaise, de yoghurt en peper en zout naar smaak door elkaar.

    Bak de kipreepjes al omscheppend in 5 minuten bruin en helemaal gaar.

    Schep alle ingrediënten door elkaar.

    Lekker met warme broodjes.

    07-06-2006 om 13:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-06-2006 om 13:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kipfilet met paprikasaus

     

    4 enkele kipfilets

    peper en zout

    40 gr. boter

    1 sjalotje, gesnipperd

    1 rode paprika, in kleine stukjes

    1 pakje roomsaus voor groente en pasta

    1 el creme fraiche

     

    Wrijf de kipfilets in met peper en zout naar smaak en bak ze in 30 gr. van de boter rondom bruin en in 25 minuten helemaal gaar.

    Fruit de sjalot in de rest van de boter in 3 minuten goudgeel en glazig.

    Voeg de paprikastukjes toe en bak deze 2 minuten mee.

    Laat de paprika in 5 minuten op een laag vuur helemaal gaar smoren.

    Bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing.

    Schep het paprikamengsel en de creme fraiche erdoor en warm de saus kort door.

    Snijd de kipfilets in plakjes en lepel er een beetje van de saus over.

    Serveer de rest van de saus er apart bij.

    Lekker met rijst en doperwtjes.

    07-06-2006 om 09:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-06-2006 om 09:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Fricassee van primeurgroenten met gepocheerd ei

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    16 wortelen
    8 lente-uitjes
    200 g andijvie
    200 g spinazie
    100 g tuinbonen
    4 preistengels
    12 asperges
    100 g peultjes
    100 g erwtjes
    1 bloemkool
    4 eieren
    1 cl azijn
    100 g boter (roomboter)
    5 g suiker (griessuiker)
    2 bosjes peterselie
    nootmuskaat
    zout
    5 cl olijfolie (extra vierge)

     

    Bereiding

    Schil de wortelen en versnijd elke wortel in twee.

    Leg de wortelen naast elkaar in een pot met lage randen.

    Voeg wat water toe.

    Voeg ook een klontje boter toe, wat suiker en zout.

    Zet de pan op het vuur en laat op hoog vuur zonder deksel koken tot bijna alle vocht verdampt en opgenomen is.

    Dat duurt een goede 20 minuten.

    De wortelen zijn dan geglaceerd.

     

    Snijd het groen van de lente-ui en maak de ui schoon.

    Leg de witte uitjes in een klein pannetje met wat water, zout, een snuifje suiker en een klein klontje boter.

    Laat ook glaceren gedurende een zevental minuten.

     

    Zet een pot met gezouten water op een hoog vuur.

    Laat aan de kook komen.

    Blancheer hierin zonder deksel de schoongemaakte stukjes andijvie tot ze beetgaar zijn.

    Schep dan uit het kokende water en breng over in een pot met koud gezouten water.

     

    Bereid de tuinbonen, de erwtjes en de peultjes op dezelfde manier.

     

    Maak de prei schoon en snijd in stukken van 3 centimeter.

    Blancheer de preistukjes gedurende 10 minuten.

    Hou alle groenten apart.

     

    Kook de geschilde asperges gedurende een 7-tal minuten beetgaar in gezouten water.

    Schrik ze daarna af in gezouten koud water.

    Snijd de asperges daarna in grove stukken.

     

    Maak de bloemkool schoon en haal er de bloempjes af.

    Leg ze in een pot met een scheutje water, boter en wat zout. Zet op een zacht vuurtje en laat smoren zonder deksel.

    Laat gedurende een 20-tal minuten alle vocht verdampen.

    Zet dan het vuur onder de pot wat hoger en laat de bloemkoolroosjes licht bruinen in de boter. Rasp er wat nootmuskaat over. Houd apart.

     

    Bak de schoongemaakte spinazie op hoog vuur in wat boter.

    Roer voortdurend om alle vocht te laten verdampen.

     

    Zet een grote pot met water op het vuur.

    Laat aan de kook komen.

    Voeg een scheut azijn toe maar geen zout.

    Breek voorzichtig elk ei in een apart koffiekopje.

    Zorg ervoor dat u de dooier niet beschadigt.

    Zet het vuur onder de pot lager, zodat het water net niet kookt.

    Giet de eieren stuk voor stuk voorzichtig in het water en laat ze 3 minuten pocheren.

    Schep ze eruit met een schuimspaan en laat afkoelen in koud water.

     

    Zet een grote pot op het vuur en laat er een stevige klont boter in smelten.

    Breng alle groenten samen in de pot en laat zachtjes opwarmen.

    Meng er tenslotte een scheut olijfolie onder.

    Verdeel over warme borden.

     

    Warm de eitjes even op in heet gezouten water.

    Schik de gepocheerde eieren op de groenten.

    Werk af met fijngehakte platte peterselie.

     

     

    Biefstuk met peterselierisotto

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g biefstuk (Meritus)
    2 uien
    250 g basmati-rijst
    75 g boter (bakboter)
    4.5 dl vleesbouillon
    1 dl wijn (wit/droog)
    2 bosjes peterselie
    30 g Parmezaanse kaas
    peper
    zout

     

    Bereiding

    De ui schillen en snipperen.

    De bouillon aan de kook brengen.

    In een kookpan tweederde van de boter smelten.

    De uien glazig fruiten.

    De rijst toevoegen en omroeren.

    De bouillon bij de rijst voegen.

    Het deksel op de pan doen en 15 minuten laten sudderen zonder om te roeren.

    De peterselie spoelen, uitknijpen en fijnhakken.

     

    De witte wijn bij de rijst gieten.

    Nog 10 minuten laten gaarkoken.

    De resterende boter verhitten in een pan.

    Het vlees verdelen in 8 kleine biefstukken van gelijke grootte en 1 tot 2 minuten aan elke kant laten bakken.

    Het vlees tussen 2 diepe borden leggen om warm te houden.

    De bodem deglaceren met wat vleesbouillon en laten indampen.

     

    De peterselie en de helft van de Parmezaanse kaas door de rijst scheppen en verder op smaak brengen met zout en peper.

    Op voorverwarmde borden 2 biefstukken leggen.

    Bovenaan de peterselie-risotto schikken.

    De rijst bestrooien met de rest van de kaas.

    Het vlees bedekken met saus.

    De rest van de risotto apart serveren.

     

     

    Biscuit met eierpunch

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 eieren
    12 eierdooiers
    2 theelepels maïszetmeel
    4 dl melk (gecondenseerd)
    300 g poedersuiker
    280 g suiker
    240 g bloem (tarwebloem)
    vanille-extract
    1 dl alcohol
    15 g bakpoeder
    100 g hazelnoten (gemalen)
    50 g boter (roomboter)

     

    Bereiding

    Eerst de ingrediënten voor de biscuit mengen: klop de 12 eieren met de kristalsuiker en het vanille-extract luchtig op. 

    Spatel er de bloem, de maïzena, het bakpoeder en de gemalen noten door.

    Warm de oven voor op 180 °C. 

    Boter een ringvorm in en bestuif met bloem. 

    Het beslag in de vorm gieten, 15 minuten bakken in de oven van 180 °C. 

    Laat de biscuit op een rooster afkoelen.

     

    Meng intussen de 12 eigelen, de gecondenseerde melk, de bloemsuiker, de alcohol (bijvoorbeeld: advocaat, rum, cognac of amaretto) en het vanille-extract voor de eierpunch.

    Bestrijk hiermee de biscuit.

    07-06-2006 om 09:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!