Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    07-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-06-2006 om 13:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kipfilet met paprikasaus

     

    4 enkele kipfilets

    peper en zout

    40 gr. boter

    1 sjalotje, gesnipperd

    1 rode paprika, in kleine stukjes

    1 pakje roomsaus voor groente en pasta

    1 el creme fraiche

     

    Wrijf de kipfilets in met peper en zout naar smaak en bak ze in 30 gr. van de boter rondom bruin en in 25 minuten helemaal gaar.

    Fruit de sjalot in de rest van de boter in 3 minuten goudgeel en glazig.

    Voeg de paprikastukjes toe en bak deze 2 minuten mee.

    Laat de paprika in 5 minuten op een laag vuur helemaal gaar smoren.

    Bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing.

    Schep het paprikamengsel en de creme fraiche erdoor en warm de saus kort door.

    Snijd de kipfilets in plakjes en lepel er een beetje van de saus over.

    Serveer de rest van de saus er apart bij.

    Lekker met rijst en doperwtjes.

    07-06-2006 om 09:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-06-2006 om 09:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Fricassee van primeurgroenten met gepocheerd ei

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    16 wortelen
    8 lente-uitjes
    200 g andijvie
    200 g spinazie
    100 g tuinbonen
    4 preistengels
    12 asperges
    100 g peultjes
    100 g erwtjes
    1 bloemkool
    4 eieren
    1 cl azijn
    100 g boter (roomboter)
    5 g suiker (griessuiker)
    2 bosjes peterselie
    nootmuskaat
    zout
    5 cl olijfolie (extra vierge)

     

    Bereiding

    Schil de wortelen en versnijd elke wortel in twee.

    Leg de wortelen naast elkaar in een pot met lage randen.

    Voeg wat water toe.

    Voeg ook een klontje boter toe, wat suiker en zout.

    Zet de pan op het vuur en laat op hoog vuur zonder deksel koken tot bijna alle vocht verdampt en opgenomen is.

    Dat duurt een goede 20 minuten.

    De wortelen zijn dan geglaceerd.

     

    Snijd het groen van de lente-ui en maak de ui schoon.

    Leg de witte uitjes in een klein pannetje met wat water, zout, een snuifje suiker en een klein klontje boter.

    Laat ook glaceren gedurende een zevental minuten.

     

    Zet een pot met gezouten water op een hoog vuur.

    Laat aan de kook komen.

    Blancheer hierin zonder deksel de schoongemaakte stukjes andijvie tot ze beetgaar zijn.

    Schep dan uit het kokende water en breng over in een pot met koud gezouten water.

     

    Bereid de tuinbonen, de erwtjes en de peultjes op dezelfde manier.

     

    Maak de prei schoon en snijd in stukken van 3 centimeter.

    Blancheer de preistukjes gedurende 10 minuten.

    Hou alle groenten apart.

     

    Kook de geschilde asperges gedurende een 7-tal minuten beetgaar in gezouten water.

    Schrik ze daarna af in gezouten koud water.

    Snijd de asperges daarna in grove stukken.

     

    Maak de bloemkool schoon en haal er de bloempjes af.

    Leg ze in een pot met een scheutje water, boter en wat zout. Zet op een zacht vuurtje en laat smoren zonder deksel.

    Laat gedurende een 20-tal minuten alle vocht verdampen.

    Zet dan het vuur onder de pot wat hoger en laat de bloemkoolroosjes licht bruinen in de boter. Rasp er wat nootmuskaat over. Houd apart.

     

    Bak de schoongemaakte spinazie op hoog vuur in wat boter.

    Roer voortdurend om alle vocht te laten verdampen.

     

    Zet een grote pot met water op het vuur.

    Laat aan de kook komen.

    Voeg een scheut azijn toe maar geen zout.

    Breek voorzichtig elk ei in een apart koffiekopje.

    Zorg ervoor dat u de dooier niet beschadigt.

    Zet het vuur onder de pot lager, zodat het water net niet kookt.

    Giet de eieren stuk voor stuk voorzichtig in het water en laat ze 3 minuten pocheren.

    Schep ze eruit met een schuimspaan en laat afkoelen in koud water.

     

    Zet een grote pot op het vuur en laat er een stevige klont boter in smelten.

    Breng alle groenten samen in de pot en laat zachtjes opwarmen.

    Meng er tenslotte een scheut olijfolie onder.

    Verdeel over warme borden.

     

    Warm de eitjes even op in heet gezouten water.

    Schik de gepocheerde eieren op de groenten.

    Werk af met fijngehakte platte peterselie.

     

     

    Biefstuk met peterselierisotto

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g biefstuk (Meritus)
    2 uien
    250 g basmati-rijst
    75 g boter (bakboter)
    4.5 dl vleesbouillon
    1 dl wijn (wit/droog)
    2 bosjes peterselie
    30 g Parmezaanse kaas
    peper
    zout

     

    Bereiding

    De ui schillen en snipperen.

    De bouillon aan de kook brengen.

    In een kookpan tweederde van de boter smelten.

    De uien glazig fruiten.

    De rijst toevoegen en omroeren.

    De bouillon bij de rijst voegen.

    Het deksel op de pan doen en 15 minuten laten sudderen zonder om te roeren.

    De peterselie spoelen, uitknijpen en fijnhakken.

     

    De witte wijn bij de rijst gieten.

    Nog 10 minuten laten gaarkoken.

    De resterende boter verhitten in een pan.

    Het vlees verdelen in 8 kleine biefstukken van gelijke grootte en 1 tot 2 minuten aan elke kant laten bakken.

    Het vlees tussen 2 diepe borden leggen om warm te houden.

    De bodem deglaceren met wat vleesbouillon en laten indampen.

     

    De peterselie en de helft van de Parmezaanse kaas door de rijst scheppen en verder op smaak brengen met zout en peper.

    Op voorverwarmde borden 2 biefstukken leggen.

    Bovenaan de peterselie-risotto schikken.

    De rijst bestrooien met de rest van de kaas.

    Het vlees bedekken met saus.

    De rest van de risotto apart serveren.

     

     

    Biscuit met eierpunch

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 eieren
    12 eierdooiers
    2 theelepels maïszetmeel
    4 dl melk (gecondenseerd)
    300 g poedersuiker
    280 g suiker
    240 g bloem (tarwebloem)
    vanille-extract
    1 dl alcohol
    15 g bakpoeder
    100 g hazelnoten (gemalen)
    50 g boter (roomboter)

     

    Bereiding

    Eerst de ingrediënten voor de biscuit mengen: klop de 12 eieren met de kristalsuiker en het vanille-extract luchtig op. 

    Spatel er de bloem, de maïzena, het bakpoeder en de gemalen noten door.

    Warm de oven voor op 180 °C. 

    Boter een ringvorm in en bestuif met bloem. 

    Het beslag in de vorm gieten, 15 minuten bakken in de oven van 180 °C. 

    Laat de biscuit op een rooster afkoelen.

     

    Meng intussen de 12 eigelen, de gecondenseerde melk, de bloemsuiker, de alcohol (bijvoorbeeld: advocaat, rum, cognac of amaretto) en het vanille-extract voor de eierpunch.

    Bestrijk hiermee de biscuit.

    07-06-2006 om 09:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-06-2006 om 08:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Tomatenslaatje met mozzarella

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 tomaten
    1 rammenas
    1 komkommer
    2 bosjes radijsjes
    1 bosje peterselie
    1 krop sla
    250 g mozzarellakaas
    20 olijven (zwart)
    2 takjes tijm
    3 cl wijnazijn (wit)
    peper
    zout
    2 teentjes knoflook
    6 cl olijfolie (extra vierge)
    10 sprietjes bieslook

     

    Bereiding

    De mozzarella in blokjes snijden.

     

    De geschilde komkommer in dunne plakjes snijden en met kropsla, plakjes tomaat, rammenas en radijsjes op een serveerschotel schikken.

    Bestrooien met versgehakte peterselie.

     

    Daarop de mozzarella verdelen.

     

    De ingrediënten voor de vinaigrette mengen en de saus over het slaatje gieten.

     

    Garneren met zwarte olijven.

     

     

    Kruidige linzenkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    125 g linzen
    1 ui
    1 teentje knoflook
    komijn (gemalen)
    1 mespuntje korianderpoeder
    0.5 theelepel kurkumapoeder
    75 g bloem (tarwebloem)
    50 g paneermeel
    4 cl arachideolie

     

    Bereiding

    Kijk de linzen na op steentjes, spoel ze in een zeef en laat gedurende 15 minuten koken in water.

    Laat uitlekken.

    Snipper de ui en pers de knoflook.

    Fruit de ui samen met de knoflook en de kruiden in een weinig olie.

    Voeg van het vuur de linzen en de bloem toe.

    Vorm balletjes en wentel door het paneermeel.

    Verhit de rest van de olie.

    Maak de balletjes in de pan met een vork plat en bak aan beide kanten bruin en krokant.

     

     

    Appelflan met advocaat

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 dl melk (halfvol)
    1 stokje vanille
    140 g boter (bakboter)
    100 g bloem (tarwebloem)
    4 eieren
    2 appelen (Jonagold)
    300 g suiker
    40 cl advocaat

     

    Bereiding

    De melk aan de kook brengen samen met het vanillestokje.

     

    De suiker toevoegen en goed mengen.

    De appelen schillen, in stukjes snijden en lichtjes stoven in een klontje boter.

     

    Gelijke delen bloem en zachte boter vermengen tot een homogene massa.

    De kokende melk voorzichtig en al roerend bijvoegen.

    Nog ongeveer 5 minuten op het vuur laten indikken en er één voor één de eierdooiers en vervolgens de gestoofde appelstukjes doorroeren.

     

    De eiwitten tot stevig schuim kloppen en in de bereiding inwerken.

     

    Een vuurvaste schaal met de rest van de boter insmeren, de bodem en de wanden met suiker bestrooien en daar de pudding ingieten (niet meer dan drievierde vullen).

    Even laten opstijven en dan 40 minuten in de oven laten bakken in een warmwaterbad.

     

    De pudding ontvormen, laten afkoelen en net voor het opdienen overgieten met advocaat.

    05-06-2006 om 13:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kipfilet met kruidenkaassaus

     

    Ingrediënten

    4 enkele kipfilets

    peper en zout

    40 gr. boter

    150 gr. oesterzwammen, in reepjes

    2 dl kruidenbouillon (van een tablet)

    1 kuipje Bressot a 80 gr, in stukjes

    3 el fijngeknipt bieslook

     

    Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bak ze in de hete boter rondom bruin en in 20 minuten helemaal gaar.

    Bak de laatste 3 minuten de oesterzwammen mee.

    Neem de kipfilets uit de pan en houd ze warm.

    Schenk de bouillon bij het bakvet en breng alles aan de kook.

    Voeg de Bressot toe en laat hem al roerende smelten.

    Snijd de kipfilets in plakjes en roer het bieslook door de saus.

    Schep een beetje van de saus over de kipfilets en serveer de rest er apart bij.

    Lekker met gekookte aardappelen en broccoli.

    04-06-2006 om 12:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    04-06-2006 om 12:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Scampi met zeeduivel en kerriesaus

    Ingrediënten voor 4 personen

    20 scampi
    400 g zeeduivelfilet
    200 g tagliatelle
    2 dl visfumet
    1 dl wijn (wit/droog)
    2 dl room
    100 g boter (bakboter)
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    15 g kervel
    2 potjes saffraanpoeder
    0.5 theelepel kerriepoeder
    peper
    zout

     

    Bereiding

    Een ovenvaste schotel insmeren met boter en bestrooien met zout en peper.

    De zeeduivel in medaillons versnijden (3 per persoon) en in de schotel leggen.

    Bevochtigen met wat wijn en visfumet.

    Een stuk boterhampapier insmeren met boter en de zeeduivelmedaillons afdekken.

     

    De rest van de wijn en de visfumet met de room, het saffraanpoeder en de kerrie langzaam inkoken tot de saus licht bindt.

     

    De scampistaarten pellen, kruiden met peper en zout en snel aanbakken in een pannetje met hete olijfolie.

     

    De tagliatelle 4 minuten koken in licht gezouten water met een scheutje olijfolie, afgieten en warm houden.

     

    De ovenschotel met de zeeduivel en het pannetje met de scampi 3 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden) zetten.

     

    De saus opwerken met een klont koude boter, proeven en eventueel op smaak brengen.

     

    De zeeduivel en de scampi uit de oven halen.

    Op een voorverwarmd bord een sausspiegel gieten en in het midden de tagliatelle schikken. De scampi eromheen leggen en de zeeduivelmedaillons op de tagliatelle schikken.

    Afwerken met kervelpluksels.

     

     

    Gewokte rogreepjes in zoetzure saus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g rogvleugelfilet
    2 preiwitten
    1 paprika (rood)
    0.5 komkommer
    2 tomaten
    100 g sojascheuten
    100 g champignons
    1 blikje ananas
    1 appel (Jonagold)
    2 cl zonnebloemolie
    peper
    zout
    5 eetlepels ketjap (sojasaus)
    4 cl sherry (droog)
    1 mespuntje gemberpoeder
    2 eieren
    1 theelepel sambal oelek
    70 g tomatenpuree
    2 theelepels maïszetmeel
    peper
    zout

     

    Bereiding

    De rogvleugelfilets in reepjes snijden en twee uur laten marineren in een mengsel van de sojasaus, de sherry, peper, zout, het gemberpoeder en de losgeklopte eieren.

     

    De prei en de paprika in reepjes van twee centimeter snijden, de komkommer in schijfjes.

    De ananas en de ongeschilde appel in partjes snijden.

    De tomaten pellen, halveren, de pitjes verwijderen en elke tomatenhelft in acht verdelen.

    De champignons in schijfjes snijden.

     

    De prei, de champignons, de komkommer, de sojascheuten en de rode paprika afzonderlijk één minuut blancheren in kokend gezouten water.

    Goed laten uitlekken.

     

    De vis uit de marinade halen.

    Aan de marinade het sap van de ananas en eenzelfde hoeveelheid water, de tomatenpuree en de sambal oelek toevoegen.

    Goed roeren en de saus binden met het maïsmeel.

     

    De zonnebloemolie verhitten in een wokpan en er de rogreepjes een drietal minuten in roerbakken, laten uitlekken en warm houden.

     

    De stukjes groenten en fruit een tweetal minuten roerbakken.

    De saus toevoegen, even laten koken en eventueel bijkruiden.

     

    Het groente- en fruitmengsel op warme borden schikken, de rogreepjes erop leggen en overgieten met de saus.

     

     

    Aardbeiencoupe met bitterkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g aardbeien
    1 limoen
    50 g suiker
    1 zakje vanillesuiker
    2.5 dl room
    100 g bitterkoekjes (macarons)

     

    Bereiding

    De aardbeien wassen en pas daarna de kroontjes verwijderen.

    De limoen schoonboenen en de schil raspen.

    Vervolgens uitpersen.

     

    Op een laag pitje onder deksel de aardbeien met het limoensap en de suiker 10 minuten laten stoven, in een kommetje scheppen en een uur laten opstijven in de koelkast.

     

    De room stijfkloppen met de vanillesuiker en mengen met de geraspte limoenschil.

     

    De room door de koude aardbeienmoes spatelen en in kommetjes scheppen.

     

    Opnieuw laten opstijven in de koelkast en vlak voor het serveren met bitterkoekjes en een aardbei garneren.

    04-06-2006 om 12:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    04-06-2006 om 11:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kerriereepjes

     

    Ingrediënten

    3 el zonnebloemolie

    400 gr. ongepaneerde varkensschnitzels, in reepjes

    1 teentje knoflook, gesnipperd

    1 ui, gesnipperd

    1 stukje gemberwortel van 3 cm, fijn geraspt

    5 worteltjes, in plakjes

    750 gr. aardappelen, geschild en in blokjes

    1 zakje kerriesaus

    1 groene appel, geschild en in blokjes

    250 gr. doperwtjes (diepvries)

    4 plakjes bladerdeeg, ontdooid

     

    Verhit de olie en bak de schnitzels met de knoflook, de ui en de gemberwortel al omscheppend lichtbruin en gaar.

    Voeg de worteltjes en de aardappelen toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.

    Strooi het zakje kerriesausmix erover en roer er 3 dl heet water door.

    Breng alles aan de kook en schep de appel en de doperwten erdoor.

    Doe het mengsel over in een ingevette ovenschaal.

    Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze dun uit.

    Bekleed de schaal ermee en prik er verschillende gaatjes in.

    Bestrijk het deeg met water en bak het in 20 minuten in een voorverwarmde oven 200 C goudbruin en gaar.

    Lekker met witte rijst.

    02-06-2006 om 19:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    02-06-2006 om 19:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Cordon bleu

     

    Ingrediënten

    4 ongepaneerde varkensschnitzels

    4 el groene pesto

    8 plakjes magere gegrilde casselerrib

    8 blaadjes basilicum

    vers gemalen peper

    zout

    4 el vloeibare boter

     

    Leg de schnitzels naast elkaar, dek ze af met een stuk huishoudfolie en sla ze met een zwaar plat mes of vleeshamer iets platter.

    Bestrijk ze aan één kant met de pesto en verdeel de casselerrib en de basilicumblaadjes erover.

    Vouw ze dubbel en steek de schnitzels vast met cocktailprikkers.

    Bestrooi ze met peper en zout en bak ze in het hete bakvet aan beide kanten bruin.

    Bak het vlees op een laag vuur in 15 minuten gaar.

    Neem het vlees uit de pan en houd het warm.

    Schenk langs de rand van de pan voorzichtig 1 1/2 dl heet water bij het bakvet en roer de aanbaksels los.

    Lekker met tagliatelle en gestoofde courgette.

    02-06-2006 om 18:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    02-06-2006 om 13:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    'cassoulet' van Calimero

     

    Benodigdheden:

    2 blikken/potten witte bonen in tomatensaus

    2 flinke preien, in dunne ringen

    4 eetlepels tijm (meer mag ook)

    2 blikjes knakworst, in plakjes gesneden

    100 gram cervelaat of spekjes

     

    Snijd het cervelaat of het spek in kleine stukjes en bak dit zachtjes uit in een flinke pan.

    Doe vervolgens de prei erbij en bak dit even mee.

    Voeg dan de tijm toe.

    Voeg vervolgens de bonen en de knakworst toe en warm alles goed door.

    Lekker met bijvoorbeeld stokbrood of ciabatta.

    02-06-2006 om 13:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    02-06-2006 om 12:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gevulde knoflookchampignons

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g kastanjechampignons
    1 eetlepel citroensap
    30 g boter (bakboter)
    4 teentjes knoflook
    1 eetlepel cognac
    50 g paneermeel
    3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    zout
    peper

     

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Borstel de champignons schoon, breek de steeltjes eraf en hak deze fijn.

    Besprenkel de champignons met citroensap.

    Bak de geperste knoflook heel kort in de helft van de boter, voeg de gehakte champignonstelen toe en bak kort mee.

    Roer van het vuur de cognac, het paneermeel en de peterselie door het mengsel.

     

    Breng op smaak met peper en zout.

    Zet de champignons in ovenschaaltjes en vul ze hoog op.

    Verdeel de rest van de boter in vlokjes over de champignons en bak goudbruin in ongeveer 12 minuten in de oven.

     

     

    Vederlichte waterzooi

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 kippenborsten
    15 dl court-bouillon
    3 preiwitten
    3 stengels bleekselderij
    2 wortelen
    1 ui
    1 kippenbouillonblokje
    1 dl water
    40 g verse kaas (mager)
    1 eierdooier
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    Bereiding

    Het kippenvlees gedurende 25 minuten pocheren in de court-bouillon.

    Laten uitlekken, het karkas en het vel verwijderen en het vlees warm houden.

     

    Alle groenten schoonmaken, in fijne reepjes snijden en ze gedurende 15 minuten gaarstoven in een bodempje bouillon.

     

    De gevogeltebouillon opwarmen en de magere kaas toevoegen.

    Goed roeren, de pan van het vuur nemen en de eierdooier door de bereiding kloppen.

    Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

    Tot slot de groenten en het kippenvlees toevoegen.

    Versieren met versgehakt bieslook.

     

     

    Frambozenbavarois

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g frambozen
    125 g suiker
    3 eetlepels citroensap
    3 blaadjes gelatine (van 3 g)
    5 dl room

     

    Bereiding

    De gelatine weken in koud water.

    De frambozen pureren en ze daarna door een fijne zeef halen.

    De frambozenpuree met de suiker en het citroensap mengen.

     

    De gelatine uitknijpen, oplossen in een weinig heet water en bij de frambozen voegen.

    De room stijfkloppen en mengen met de frambozenmoes.

    Alles in een met olie ingesmeerde vorm brengen en laten opstijven.

    De bavarois ontvormen en versieren met frambozen en een muntblaadje.

    02-06-2006 om 12:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    02-06-2006 om 09:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Champignonflap

     

    Ingrediënten

    4 plakjes diepvries bladerdeeg
    100g champignons
    1 ui
    1 eetlepel boter
    50g ham
    zout
    peper

     

    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

    Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

    Maak de ui schoon en snipper hem.

    Snij de ham in blokjes.

    Verhit de boter in een pan en bak hierin de ui en de champignons.

    Voeg dan de ham toe en strooi er een beetje zout en peper over.

    Laat het mengsel afkoelen en verdeel het over de plakjes bladerdeeg.

    Sla de plakjes dubbel en plak de randen vast met water.

    Vet een bakblik in en leg hier de flappen op.

    Bak de flappen 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.

    01-06-2006 om 19:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    01-06-2006 om 18:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!