Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    02-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    02-06-2006 om 19:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Cordon bleu

     

    Ingrediënten

    4 ongepaneerde varkensschnitzels

    4 el groene pesto

    8 plakjes magere gegrilde casselerrib

    8 blaadjes basilicum

    vers gemalen peper

    zout

    4 el vloeibare boter

     

    Leg de schnitzels naast elkaar, dek ze af met een stuk huishoudfolie en sla ze met een zwaar plat mes of vleeshamer iets platter.

    Bestrijk ze aan één kant met de pesto en verdeel de casselerrib en de basilicumblaadjes erover.

    Vouw ze dubbel en steek de schnitzels vast met cocktailprikkers.

    Bestrooi ze met peper en zout en bak ze in het hete bakvet aan beide kanten bruin.

    Bak het vlees op een laag vuur in 15 minuten gaar.

    Neem het vlees uit de pan en houd het warm.

    Schenk langs de rand van de pan voorzichtig 1 1/2 dl heet water bij het bakvet en roer de aanbaksels los.

    Lekker met tagliatelle en gestoofde courgette.

    02-06-2006 om 18:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    02-06-2006 om 13:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    'cassoulet' van Calimero

     

    Benodigdheden:

    2 blikken/potten witte bonen in tomatensaus

    2 flinke preien, in dunne ringen

    4 eetlepels tijm (meer mag ook)

    2 blikjes knakworst, in plakjes gesneden

    100 gram cervelaat of spekjes

     

    Snijd het cervelaat of het spek in kleine stukjes en bak dit zachtjes uit in een flinke pan.

    Doe vervolgens de prei erbij en bak dit even mee.

    Voeg dan de tijm toe.

    Voeg vervolgens de bonen en de knakworst toe en warm alles goed door.

    Lekker met bijvoorbeeld stokbrood of ciabatta.

    02-06-2006 om 13:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    02-06-2006 om 12:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gevulde knoflookchampignons

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g kastanjechampignons
    1 eetlepel citroensap
    30 g boter (bakboter)
    4 teentjes knoflook
    1 eetlepel cognac
    50 g paneermeel
    3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    zout
    peper

     

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Borstel de champignons schoon, breek de steeltjes eraf en hak deze fijn.

    Besprenkel de champignons met citroensap.

    Bak de geperste knoflook heel kort in de helft van de boter, voeg de gehakte champignonstelen toe en bak kort mee.

    Roer van het vuur de cognac, het paneermeel en de peterselie door het mengsel.

     

    Breng op smaak met peper en zout.

    Zet de champignons in ovenschaaltjes en vul ze hoog op.

    Verdeel de rest van de boter in vlokjes over de champignons en bak goudbruin in ongeveer 12 minuten in de oven.

     

     

    Vederlichte waterzooi

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 kippenborsten
    15 dl court-bouillon
    3 preiwitten
    3 stengels bleekselderij
    2 wortelen
    1 ui
    1 kippenbouillonblokje
    1 dl water
    40 g verse kaas (mager)
    1 eierdooier
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    Bereiding

    Het kippenvlees gedurende 25 minuten pocheren in de court-bouillon.

    Laten uitlekken, het karkas en het vel verwijderen en het vlees warm houden.

     

    Alle groenten schoonmaken, in fijne reepjes snijden en ze gedurende 15 minuten gaarstoven in een bodempje bouillon.

     

    De gevogeltebouillon opwarmen en de magere kaas toevoegen.

    Goed roeren, de pan van het vuur nemen en de eierdooier door de bereiding kloppen.

    Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

    Tot slot de groenten en het kippenvlees toevoegen.

    Versieren met versgehakt bieslook.

     

     

    Frambozenbavarois

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g frambozen
    125 g suiker
    3 eetlepels citroensap
    3 blaadjes gelatine (van 3 g)
    5 dl room

     

    Bereiding

    De gelatine weken in koud water.

    De frambozen pureren en ze daarna door een fijne zeef halen.

    De frambozenpuree met de suiker en het citroensap mengen.

     

    De gelatine uitknijpen, oplossen in een weinig heet water en bij de frambozen voegen.

    De room stijfkloppen en mengen met de frambozenmoes.

    Alles in een met olie ingesmeerde vorm brengen en laten opstijven.

    De bavarois ontvormen en versieren met frambozen en een muntblaadje.

    02-06-2006 om 12:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    02-06-2006 om 09:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Champignonflap

     

    Ingrediënten

    4 plakjes diepvries bladerdeeg
    100g champignons
    1 ui
    1 eetlepel boter
    50g ham
    zout
    peper

     

    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

    Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

    Maak de ui schoon en snipper hem.

    Snij de ham in blokjes.

    Verhit de boter in een pan en bak hierin de ui en de champignons.

    Voeg dan de ham toe en strooi er een beetje zout en peper over.

    Laat het mengsel afkoelen en verdeel het over de plakjes bladerdeeg.

    Sla de plakjes dubbel en plak de randen vast met water.

    Vet een bakblik in en leg hier de flappen op.

    Bak de flappen 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.

    01-06-2006 om 19:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    01-06-2006 om 18:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Soepje van kabeljauw 'in 't groen'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g kabeljauwfilet
    2 sjalotten
    50 g spinazie
    2 bakjes waterkers
    50 g kervel
    2 takjes citroenmelisse
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    2 takjes bonenkruid
    2 takjes dille
    1 citroen
    15 dl visfumet
    5 dl wijn (wit/droog)
    1 dl room
    70 g boter (roomboter)
    peper
    zout

     

    Bereiding

    De groenten en kruiden wassen, schoonmaken en grof hakken.

    De citroen uitpersen, het sap bewaren en de schil in lange reepjes versnijden.

    Wat gehakte citroenmelisse en dille apart houden voor de garnering.

     

    De sjalotten pellen, fijnhakken en in een weinig boter glazig fruiten.

    De gehakte groenten, kruiden en citroensap toevoegen.

     

    De kabeljauwfilet in gelijke porties verdelen, vijf minuten pocheren in de visfumet, uithalen en warm houden.

     

    De visfumet en de witte wijn over de groenten gieten, twee minuten inkoken, mixen en zeven door een puntzeef.

    Opnieuw even inkoken en van het vuur een flinke noot boter erdoor mengen.

     

    De kabeljauwfilet in warme, diepe borden leggen en overgieten met de hete soep.

    Afwerken met de licht opgeklopte room en garneren met dille, een reepje citroenschil en reepjes citroenmelisse.

     

     

    Zeeduivel met aardbeiensabayon

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g zeeduivelfilet
    5 dl visfumet
    250 g aardbeien
    4 eierdooiers
    2.5 dl Noilly Prat
    peper
    zout
    1 takje dille

     

    Bereiding

    De vis gaar pocheren in de visfumet, uit de pan nemen en warm houden onder aluminiumfolie.

     

    De Noilly Prat voor de helft laten inkoken en er dan één voor één de eierdooiers doorkloppen tot een mooi gebonden sabayonsaus.

     

    Een paar aardbeien apart houden voor de garnering en de rest pureren en zeven.

     

    De aardbeienpuree voorzichtig door de sabayonsaus mengen en kruiden met peper en zout.

     

    Over de vismootjes scheppen en serveren met romige aardappelpuree.

    Garneren met de overgehouden aardbeienpartjes en een takje dille.

     

     

    Chocoladecakejes met bloemen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g chocolade (puur)
    175 g boter (ongezouten)
    4 eieren
    175 g basterdsuiker
    100 g bloem
    zout
    40 g amandelen (gepeld)
    2 dl slagroom

     

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 190°C (stand 5).

    Bekleed een taartblik met 12 gaten met papieren cakebakjes.

    Smelt 2/3 van de chocola en alle boter in een vuurvaste kom boven zachtkokend water.

    Haal de kom van de warmtebron.

    Klop de eierdooiers met de suiker tot het mengsel dik begint te worden.

    Voeg het chocolademengsel toe en mix goed.

     

    Roer de gezeefde bloem, zout en gemalen amandelen erdoor.

    Klop in een schone kom de eiwitten tot zich zachte pieken vormen.

    Schep een eetlepel eiwit voorzichtig door het chocolademengsel om het luchtiger te maken en schep dan de rest erdoor.

    Lepel het beslag in de cakebakjes en bak gedurende 20 à 25 minuten tot ze gerezen zijn.

    Laat ze afkoelen.

     

    Verwarm voor het glazuur de room in een steelpan tot aan de kook, haal de pan van de warmtebron en roer onmiddellijk de rest van de chocola erdoor.

    Klop tot alles helemaal glad is.

    Laat onder af en toe roeren afkoelen, tot de glazuur net nog warm is.

    Haal de cakejes uit de bakjes en schep het glazuur erover.

    Laat het er gerust langslopen.

    Zet de cakejes een paar uur weg om op te stijven.

    Steek voor het opdienen een bloemetje in elk cakeje, maar waarschuw je gasten wel dat ze alleen voor de versiering zijn.

    01-06-2006 om 14:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    01-06-2006 om 09:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Broccoli taart

     

    Ingrediënten

    6 plakjes bladerdeeg
    500g broccoli
    klein blikje maïs
    150g spekblokjes
    2 uien
    4 eieren
    1dl koffieroom
    150g geraspte kaas
    zout
    peper
    nootmuskaat

     

    Laat het bladerdeeg ontdooien.

    Vet een bakvorm in en bekleed hiermee de bakvorm.

    Maak de broccoli schoon, verdeel het in roosjes en kook de broccoli in een pan met een beetje water en zout 2 minuten.

    Laat de maïs uitlekken.

    Laat de broccoli goed uitlekken en leg dit op het bladerdeeg in de bakvorm.

    Bak de spekblokjes uit, voeg de uien toe en bak deze even mee.

    Leg het spek-uien mengsel op de broccoli.

    Leg daarop de maïs.

    Meng de koffieroom met de eieren, kaas, peper, zout en de nootmuskaat.

    Giet het mengsel in de vorm.

    Zet de vorm 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

    31-05-2006 om 23:46 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    31-05-2006 om 19:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kaasomelet

     

    Kaas: Rochefort Jong belegen

     

    Ingrediënten

    4 eieren

    100 g ham

    100 g Rochefort Jong belegen

    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

    0,2 dl room

    25 g boter (bakboter)

    peper

     

    Bereiding

    De ham in dobbelsteentjes snijden en op een zacht vuur laten aanbakken in boter.

    Kruiden met flink wat peper.

    De eieren opkloppen met de geraspte kaas, het gesnipperde bieslook en de room.

    Het mengsel over de ham gieten en op een zacht vuur laten staan tot de omelet een mooie dikke pannenkoek geworden is.

    31-05-2006 om 16:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    31-05-2006 om 16:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Frivole salade

     

    Kaas: Cobergher light 20+

     

    Ingrediënten

    50 g saladedressing

    50 g verse kaas (mager)

    2 cl dragonazijn

    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

    Peper

    Zout

    1 krop ijsbergsla

    1 krop eikenbladsla

    4 stengels bleekselderij

    2 wortelen

    1 venkelknol

    100 g Cobergher light 20 + kaas (vetarm)

    50 g druiven (ontpit)

    4 kerstomaatjes

     

    Bereiding:

    De slasoorten en alle andere groenten schoonmaken.

    Enkele slablaadjes apart houden voor de garnering en de andere in fijne reepjes snijden.

    De bleekselderij en de venkel in julienne snijden en de wortelen verdelen in fijne dobbelsteentjes.

    De Cobergher light kaas in fijne reepjes snijden.

    Alle ingrediënten vermengen en ze op een waaier van slablaadjes verdelen.

    Versieren met de doormidden gesneden kerstomaatjes en de ontpitte druiven.

    Een sausje bereiden met magere saladedressing, magere verse kaas, dragonazijn, peper, zout en vers gehakt bieslook.

    De saus apart serveren bij het slaatje.

    31-05-2006 om 14:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    31-05-2006 om 13:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Tortellini met ham & kaas (tortellini con prosciutto e fromaggio)

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g tortellini (prosciutto e fromaggio)

    Barilla
    500 g kerstomaatjes
    2 dl room
    1 takje rozemarijn
    2 sjalotten
    1 glas Madeira wijn
    Parmezaanse kaas
    olijfolie
    peper en zout

     

    Ontvel de tomaatjes en snij ze in kleine stukjes.

    Hak de blaadjes van de rozemarijn fijn.
    Snipper de sjalotten fijn en stoof ze aan in olijfolie, voeg de Madeira wijn toe en laat zachtjes ongeveer 5 minuten pruttelen.

    Voeg de tomaten en rozemarijn toe en laat nogmaals 5 minuten zacht koken.

    Giet nu de room erbij en breng op smaak met peper en zout.
    Kook de tortellini gaar volgens gebruiksaanwijzing (12 min).

    Giet af en meng met de saus.
    Schep in diepe pastaborden en werk af met parmezaanse kaas.
    Een lekker glas Italiaanse rode of frisse rosé wijn past hierbij uitstekend.

    31-05-2006 om 13:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    31-05-2006 om 12:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Courgettebloem met een vulling van langoustine

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 courgettebloemen
    8 langoustines
    100 g St.-Jakobsvruchten
    250 g tongfilets
    0.1 dl water
    5 cl xeresazijn
    5 cl truffelsap
    5 cl notenolie
    10 cl maïskiemolie
    peper
    zout
    0.5 eetlepel honing (vloeibaar)
    0.5 eetlepel dragon (fijngehakt)
    0.5 eetlepel dille (fijngehakt)
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    4 pijpuitjes

     

    Haal de stamper uit de courgettebloem en snijd de stengel in een waaier.

    Vul de bloem met een mengeling van langoustine, St.-Jakobsvruchten en zeetong.

    Kruid de bloem met peper en zout.

    Stoom het geheel gedurende 10 tot 15 minuten, naargelang van de dikte van de vulling.

    Bereid de vinaigrette met 1/4 deel water, 1/4 deel xeresazijn, 1/4 deel truffelsap, 1/4 deel notenolie en 1/4 deel maïsolie.

    Breng op smaak met peper en zout en met wat vloeibare honing.

    Verwarm deze vinaigrette lichtjes.

    Overgiet de gestoomde bloem met warme vinaigrette en bestrooi met fijngesnipperde jonge kruiden zoals dragon, dille, bieslook en pijpajuintjes.

     

     

    Runderlapjes met groenten en tagliatelle

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g biefstuk (Meritus)
    3 dl demi-glace (ingekookte fond)
    5 tomaten
    70 g boter (bakboter)
    200 g tagliatelle
    0.5 courgette
    200 g erwtjes
    6 groene asperges
    1 mespuntje oregano (gedroogd)
    peper
    zout
    30 g boter (roomboter)

     

    De tomaten eventjes in kokend water dompelen zodat de velletjes gemakkelijker kunnen worden verwijderd.

    In vieren snijden en de zaadjes verwijderen.

    Het vruchtvlees in dobbelsteentjes snijden.

    De courgette spoelen.

    In de lengte in vieren snijden en de kern verwijderen.

    In plakjes snipperen.

    Met een dunschiller de asperges van kop naar voet schillen.

    De kopjes afsnijden en gaarkoken in een bodempje water en apart houden.

    De rest van de asperges in staafjes verdelen en gedurende 6 minuten beetgaar koken in gezouten water.

    Ook de erwten en de courgette gedurende 4 minuten koken.

    De tagliatelle in ruim, gezouten water koken.

    Laten uitlekken en warm houden.

    In een braadpan de helft van de boter verhitten.

    Het vlees verdelen in gelijke porties en 2 tot 3 minuten bakken aan elke kant.

    Kruiden met zout en peper.

    De biefstukken uit de pan nemen en warm houden tussen 2 diepe borden.

    De pan deglaceren met de ingekookte fond.

    Enkele minuten laten indampen.

    De tomaten, een mespunt oregano en de uitgelekte aspergekopjes toevoegen.

    De saus verder afwerken met koude roomboter die er in kleine vlokken wordt doorgeroerd. Niet meer laten koken.

    De 3 groenten verwarmen in de rest van de boter en de tagliatelle erdoor roeren.

    De tagliatelle en de groenten over 4 verwarmde borden verdelen.

    Het vlees op de pasta schikken en bedekken met wat saus.

    De rest van de saus apart serveren in een sauskom.

     

     

    Kaasschotel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g Breugel
    100 g Ardennental
    100 g Passendalekaas
    100 g Loo
    100 g Père Joseph
    100 g Maredsouskaas
    100 g brie
    100 g Wijnendaele
    1 Hervekaasje (van 120 gram)
    100 g Pas de Bleu-kaas

     

    Een kaasschotel is een ideale formule om ongedwongen familie of vrienden te ontvangen. Alles kan immers vooraf worden klaargemaakt.

     

    Een tiental verschillende kazen volstaan ruimschoots voor de samenstelling van een volwaardig kaasbuffet: twee met hard zuivel (Breugelkaas, Nazareth, Ardennental, ...), vier met halfhard zuivel (Passendaele, Loo, Père Joseph, Maredsous, ...), drie met zacht zuivel (Brie, Brusselse kaas, Wijnendaele, Herve-kaas, ...) en één blauwschimmelkaas (Château d'Arville, Bleu de Franchimont, Pas de Bleu, ...).

     

    Voor een uitgebreid Belgisch kaasbuffet hoeft niet noodzakelijk de duurste wijn gekozen te worden: een Chianti of Valpolicella, een Beaujolais-Villages, een gewone Côtes du Rhône, een gewone Bordeaux, een Minervois of een Cahors.

     

    Wanneer kaas als dessert wordt geserveerd, is een hogere kwaliteit aangewezen.

    Een maaltijd moet in alle omstandigheden immers met de beste wijn worden beëindigd.

    Bij een paterskaas of een jonge kaas met hard zuivel past een Beaujolais Grand Cru, een Loirewijn (Bourgeuil of Chinon), een Vacqueyras, een betere Bordeaux of een Corbières.

     

    Bij een oude kaas met hard zuivel: Châteauneuf-du-Pape, Barolo, Rioja, een grote Bordeaux.

    Bij een kaas met zacht zuivel en een schimmelkorst of bij een blauwschimmelkaas: een droge witte wijn of een betere Bordeaux.

    Als het om een topkaas gaat, is een Rijnwijn, een Elzassserwijn, een Sancerre of een witte Bourgogne op zijn plaats.

     

    Andere combinaties:
    Bij Herve, Trou d'Sottai, Bou d'Fagne en blauwschimmelkazen: een porto of een natuurlijk zoete wijn (wegens het zoet-zuureffect).


    Bij een oude kaas met hard zuivel: een goede Belgische jenever.

    31-05-2006 om 11:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!