Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    31-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Courgettebloem met een vulling van langoustinexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 courgettebloemen
    8 langoustines
    100 g St.-Jakobsvruchten
    250 g tongfilets
    0.1 dl water
    5 cl xeresazijn
    5 cl truffelsap
    5 cl notenolie
    10 cl maïskiemolie
    peper
    zout
    0.5 eetlepel honing (vloeibaar)
    0.5 eetlepel dragon (fijngehakt)
    0.5 eetlepel dille (fijngehakt)
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    4 pijpuitjes

     

    Haal de stamper uit de courgettebloem en snijd de stengel in een waaier.

    Vul de bloem met een mengeling van langoustine, St.-Jakobsvruchten en zeetong.

    Kruid de bloem met peper en zout.

    Stoom het geheel gedurende 10 tot 15 minuten, naargelang van de dikte van de vulling.

    Bereid de vinaigrette met 1/4 deel water, 1/4 deel xeresazijn, 1/4 deel truffelsap, 1/4 deel notenolie en 1/4 deel maïsolie.

    Breng op smaak met peper en zout en met wat vloeibare honing.

    Verwarm deze vinaigrette lichtjes.

    Overgiet de gestoomde bloem met warme vinaigrette en bestrooi met fijngesnipperde jonge kruiden zoals dragon, dille, bieslook en pijpajuintjes.

     

     

    Runderlapjes met groenten en tagliatelle

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g biefstuk (Meritus)
    3 dl demi-glace (ingekookte fond)
    5 tomaten
    70 g boter (bakboter)
    200 g tagliatelle
    0.5 courgette
    200 g erwtjes
    6 groene asperges
    1 mespuntje oregano (gedroogd)
    peper
    zout
    30 g boter (roomboter)

     

    De tomaten eventjes in kokend water dompelen zodat de velletjes gemakkelijker kunnen worden verwijderd.

    In vieren snijden en de zaadjes verwijderen.

    Het vruchtvlees in dobbelsteentjes snijden.

    De courgette spoelen.

    In de lengte in vieren snijden en de kern verwijderen.

    In plakjes snipperen.

    Met een dunschiller de asperges van kop naar voet schillen.

    De kopjes afsnijden en gaarkoken in een bodempje water en apart houden.

    De rest van de asperges in staafjes verdelen en gedurende 6 minuten beetgaar koken in gezouten water.

    Ook de erwten en de courgette gedurende 4 minuten koken.

    De tagliatelle in ruim, gezouten water koken.

    Laten uitlekken en warm houden.

    In een braadpan de helft van de boter verhitten.

    Het vlees verdelen in gelijke porties en 2 tot 3 minuten bakken aan elke kant.

    Kruiden met zout en peper.

    De biefstukken uit de pan nemen en warm houden tussen 2 diepe borden.

    De pan deglaceren met de ingekookte fond.

    Enkele minuten laten indampen.

    De tomaten, een mespunt oregano en de uitgelekte aspergekopjes toevoegen.

    De saus verder afwerken met koude roomboter die er in kleine vlokken wordt doorgeroerd. Niet meer laten koken.

    De 3 groenten verwarmen in de rest van de boter en de tagliatelle erdoor roeren.

    De tagliatelle en de groenten over 4 verwarmde borden verdelen.

    Het vlees op de pasta schikken en bedekken met wat saus.

    De rest van de saus apart serveren in een sauskom.

     

     

    Kaasschotel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g Breugel
    100 g Ardennental
    100 g Passendalekaas
    100 g Loo
    100 g Père Joseph
    100 g Maredsouskaas
    100 g brie
    100 g Wijnendaele
    1 Hervekaasje (van 120 gram)
    100 g Pas de Bleu-kaas

     

    Een kaasschotel is een ideale formule om ongedwongen familie of vrienden te ontvangen. Alles kan immers vooraf worden klaargemaakt.

     

    Een tiental verschillende kazen volstaan ruimschoots voor de samenstelling van een volwaardig kaasbuffet: twee met hard zuivel (Breugelkaas, Nazareth, Ardennental, ...), vier met halfhard zuivel (Passendaele, Loo, Père Joseph, Maredsous, ...), drie met zacht zuivel (Brie, Brusselse kaas, Wijnendaele, Herve-kaas, ...) en één blauwschimmelkaas (Château d'Arville, Bleu de Franchimont, Pas de Bleu, ...).

     

    Voor een uitgebreid Belgisch kaasbuffet hoeft niet noodzakelijk de duurste wijn gekozen te worden: een Chianti of Valpolicella, een Beaujolais-Villages, een gewone Côtes du Rhône, een gewone Bordeaux, een Minervois of een Cahors.

     

    Wanneer kaas als dessert wordt geserveerd, is een hogere kwaliteit aangewezen.

    Een maaltijd moet in alle omstandigheden immers met de beste wijn worden beëindigd.

    Bij een paterskaas of een jonge kaas met hard zuivel past een Beaujolais Grand Cru, een Loirewijn (Bourgeuil of Chinon), een Vacqueyras, een betere Bordeaux of een Corbières.

     

    Bij een oude kaas met hard zuivel: Châteauneuf-du-Pape, Barolo, Rioja, een grote Bordeaux.

    Bij een kaas met zacht zuivel en een schimmelkorst of bij een blauwschimmelkaas: een droge witte wijn of een betere Bordeaux.

    Als het om een topkaas gaat, is een Rijnwijn, een Elzassserwijn, een Sancerre of een witte Bourgogne op zijn plaats.

     

    Andere combinaties:
    Bij Herve, Trou d'Sottai, Bou d'Fagne en blauwschimmelkazen: een porto of een natuurlijk zoete wijn (wegens het zoet-zuureffect).


    Bij een oude kaas met hard zuivel: een goede Belgische jenever.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!